czesc
chciałbym wreszcie dowiedzieć sie , co oznaczaja statystyki liczbowo , mianowicie ostatnio proboje zajac sie paroma statami :), oczywiscie nie chodzi mi o skrajonosci czyli AF 0 pasywny CBET FLOP 100 to chyba duzo cbetuje:) , tylko o okreslenie mniej wiecej ram , takiego zasiegu
mysle ze mistrz od stat wafel pomoze:D
AF, AF freq, CbetFlop, FoldTOcbet , STEAL , fold to steal , donkbet VS PFR , raise Cbet i BET vs Missed cbet cos takiego jest , co oznacza chyba float
a teraz do sedna od poczatku
AF - jakie sa ramy pasywnego gracza , a jakie normalnego , a jakie over agro czy cos , co moge wiedziec po tej statystyce??
AF freg- tak samo jak jej uzywac lacznie z AF
Cbet flop - jakie sa normalne ramy gracza takie ktore cbetuje, jakie sa ramy tego ktory Cbetuje juz za dużo i juz nie wybiera spotow, a jakie sa takiego ktory cbetuje za malo , i cbetuje mniejwiecej tylko jak cos ma
FoldtoCbet -ile musi wynosic statystyka zeby mozna bylo smialo duzo Cbetowac na goscia , ile zeby juz srednio , a ile zeby trzeba bylo juz bardzob starannie dobierac , zauwazylem ze FCbet na nl4 to srednio 50-70
Steal -kto jest zlodzjem a kto nie :), jaki zasieg musi miec na CO, BTN zeby mozna bylo powiedziec ze bardzo szeroko steluje, to w sumie tak trudne nie jest ale tez chcialbym rozwiac moje watpliwosci
Foldto steal tak samo - kogo okradac i kogo nie
, tutaj w gre tez wchodzi 3bet vs steal
Donkbet vs PFR - to czesto ma miejsce na micro , wiem ze tutaj sie przydaja obserwacje tez , ale jak wygladaja tutaj skrajnosci ??
RaiseCbet vs PFR - tak samo tyczy sie tej statystyki , czesto jakis reg mi tak zagrywa a ja widze tam jakas liczbe i nie wiem czy on tak czesto gral czy nie
i ostatnia bet vs missed Cbet IP , tutaj od kogo moglbym sie spodziewac floatu , czy betu na flopie gdybym nie zagral Cbetu od kogo , jak ta wyglada statystyka dla normalnego gracza , ktory rzeczywiscie flotuje jak cos ma a jak an tego ktory zawsze gra agresywnie jak ktos nie postawi tego Cbetu czy Second barrel
dzieki , wszystkim ktorzy beda probowac rozwiac mi watpliwosci:) , gram na nl4 , ale chce wejsc juz za pare dni na nl10 wiec musze sie nauczyc poslugiwac nowymi statami:)