Przejdź do forum
Non -Sd Winnings

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Non -Sd Winnings

17 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
901 Wyświetlenia
fidelloz

Dzien Dobry,

Analizujac swoja gre na poziomach od NL4 do NL25 doszedlem do wniosku ze cos jest nie tak z wykresem.

Pisze tego posta aby potwierdzic moje przypuszczenia, jezeli cos jest nie tak to zaczniemy grzebac "glebiej" i zastanowic sie dlaczego sie tak dzieje.

Na wstepie powiem ze:

1. Jezeli nie trafie flopa, nie mam przynajmniej gutshota, 2 OC itp, to nie barreluje
2. Jezeli nie bylem agresorem pre i nie trafie flopa to przewaznie folduje
3. w 3betowanych pulach, jezeli nie trafie flopa gram cbet/fold lub x/f. Jezeli callowalem 3b to gram x/f

16 odpowiedzi

Dlatego:

1. Jezeli nie trafie flopa, nie mam przynajmniej gutshota, 2 OC itp, to nie barreluje
2. Jezeli nie bylem agresorem pre i nie trafie flopa to przewaznie folduje
3. w 3betowanych pulach, jezeli nie trafie flopa gram cbet/fold lub x/f. Jezeli callowalem 3b to gram x/f

To normalne, że nonsd leci w dół, przynajmniej u większości. U niektórych 5bb/100, a u innych 12bb/100.
Zależy od stylu gry. Wg mnie Ty grasz zbyt "płytko", jeśli tak to mogę nazwać (brak mi tego słowa). Nie wykorzystujesz scary cards do barrelowania, nie kradniesz pul, nie myślisz range'ami.

fidelloz Autor wątku
fidelloz

No wlasnie nie za bardzo wiem jak moge to przezwyciezyc. Gram na PR gdzie wystepuje duzo CS i nawet gdy na stole pojawia sie 3-4 karty w jednym kolorze, lub as , to mnie sprawdza z 2 para.

Co do ogolnego winrate to tez nie ma rewelacji

na NL4 - 30bb/100 , ale
NL10 - 0,8bb/100- po 50k rak
NL20 - 1.9bb/100 - po 20 k rak

Mam juz rolla na NL30 i niewiele brakuje mi do rolla na NL50, ale wydaje mi sie ze zanim naprawie sprawe N-SD winnings to nie ma co sie tam pakowac...

autic

To normalne, że nonsd leci w dół, przynajmniej u większości. U niektórych 5bb/100, a u innych 12bb/100.

leci w dół =/= pikuje w dół ;p

przefiltruj sobie wyniki w hm, według: wygrane bez sd + podział na pozycje + wklej tutaj

fidelloz Autor wątku
fidelloz

Ok, aby wyniki byly miarodajne to:

przefiltrowalem przez stawki NL10,20,25,30 (z NL4 wynikow nie wliczam), a takze ostatnie 50 dni (gram w pokera dopiero ok 3-4 miesiecy) wiec co 2 tygodnie moja gra sie zmienia, a starsze wyniki nie maja zbytnio wplywu na moja gre,

Przewaznie gram stoliki 5 os, wiec bardzo malo rozdan mam z EP

SB

BB

EP

MP

CO

BT

fidelloz Autor wątku
fidelloz
Refic

Czegoś tutaj nie rozumiem, dlaczego 3bet masz największy na MP?
Moim zdaniem grasz zbyt pasywnie, powinieneś być bardziej agresywny, wywierać większą presję, więcej restealować i 3betować z pozycją.

autic

w sumie graf zbiorczy bb/sb i na 2 reszta by wystarczył ;p

no to już sam widzisz, że masz problem z rozgrywaniem swojego top rangu z ep i rąk z mp, być może grasz je zbyt mało agresywnie, lub pasywnie i zbyt często foldujesz do agresji przeciwnika, chociaż próbka trochę mała;

no i pracuj nad grą na blindach, bo jak widzisz to na nich najwięcej tracisz, co jest normalne, bo tak ma każdy, ale non-showdown właśnie w tych spotach możesz ograniczyć w najprostszy sposób;

przeanalizuj sobie rozdania z sb/bb i zwróć uwagę gdzie popełniasz najwięcej błedów;

fidelloz Autor wątku
fidelloz

Pewnie chodzi o takie bledy

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.20(BB) Replayer
Hero ($35.90)
BB ($21.38)
UTG ($20)
CO ($8.35)
BTN ($22.21)

Dealt to Hero A♥ K♦

fold, fold, BTN raises to $0.80, Hero raises to $3, fold, BTN calls $2.20

FLOP ($6.20) 4♦ 2♠ T♣

Hero checks, BTN bets $4, Hero folds

BTN wins $5.89

Ale nie za bardzo mam pomysl na takie rozdania...

I tu pojawia się główny problem. Edukacja pod kątem pokerowym :)

Po prostu oglądaj filmy, wrzucaj ręce na forum, później sam analizuj swoje sesji i już po krótkim czasie zobaczysz efekty.
Jeżeli weźmiesz się solidnie do pracy, to nie daję Ci więcej niż miesiąc i miażdżysz NL25 ;)

kawe

Cześć fidelloz

Dobrze że szukasz błędów w swojej grze. Odezwij się na gg (masz w podpisie) to Ci pomogę zrozumieć niektóre aspekty gry ;) może zagramy jakąś wspólną sesje albo parę sesji ;)

Co do wykresów to przedstawiaj je w bb a nie w $ ponieważ jest to bardziej przejrzyste kiedy przedstawiasz ręce z kilku limitów. Wykresy z SB i BB daj w filtrach VP$iP=true, wtedy widzisz jak grasz na blindach kiedy bierzesz udział w rozdaniu.

Przydały by się też żebyś pokazał ogólne statystyki(łącznie wszystkie pozycje) oraz takie statystyki jak:

UO PFR%
Flop CBet%
Turn CBet%
Flop Agg%
Turn Agg%
River Agg%
CC
Sqz%
W$WSF
Fold to 3bet
Limp

oraz:

Fold to CBet

Także jak grasz VS PFR
jak grasz VS Missed CBet
no i jak grasz VS Steal

Pozdrawiam _thumbsup:

fidelloz Autor wątku
fidelloz

@Tomcio:

No w pokera gram od pazdziernika/listopada wiec wiadomo ze moja gra nie powala na kolana. Mimo wszystko ja jestem zadowolony bo zaczynalem bez zadnego pojecia od gier na facebooku , poprzez NL2/4 a teraz jestem kilka limitow wyzej _mad:

Szukam jakichs dobrych produkcji o grze z SB/BB, boardach do cbetow.

Jezeli chodzi o range/hand reading, tematyke stealow, semi bluffow, 3bety/ sizing, chyba nie jest najgorzej. Przynajmniej ja sam czuje, ze temat mniej badz bardziej rozumiem.

W tej chwili jestem po obejrzeniu calych serii hasenbratena i muckinfelli. Przeczytaniu Harringtona ksiazki o cashach i Holdemie. A teraz czytam Tri Nguyena Let there be range i Poker Blueprint.

Wiec chyba nie jest najgorzej z kwestia edukacji

@Kawe

Wielkie dzieki za zainteresowanie sie tematem. Teraz jestem juz spiacy, ale jutro z pewnoscia odpowiem i i sie odezwe na gg _thumbsup:

A przed snem jeszcze to strawię.
https://polska.pokerstrategy.com/video/11118/

autic

Napisane przez fidelloz
Pewnie chodzi o takie bledy

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.20(BB) Replayer
Hero ($35.90)
BB ($21.38)
UTG ($20)
CO ($8.35)
BTN ($22.21)

Dealt to Hero A♥ K♦

fold, fold, BTN raises to $0.80, Hero raises to $3, fold, BTN calls $2.20

FLOP ($6.20) 4♦ 2♠ T♣

Hero checks, BTN bets $4, Hero folds

BTN wins $5.89

Ale nie za bardzo mam pomysl na takie rozdania...

ja bym na fr w życiu tak łatwo nie odpuścił, tym bardziej na 6 max

fidelloz Autor wątku
fidelloz

UO PFR% Flop CBet% Turn CBet% Flop Agg% Turn Agg% River Agg% CC Sqz% W$WSF Fold to 3bet Limp oraz: Fold to CBet Także jak grasz VS PFR jak grasz VS Missed CBet no i jak grasz VS Steal

VPIP 20
PFR 14,5
3b 5,3
SQZ 5.3

Agg 2.27
AggF 31,2%
AggT 26,6%
AggR 21,3%

FCbet 70,3%
TCB - 41%
Fold3b - 52%

W$WSF - 38%
WTSD - 28,7%

Także jak grasz VS PFR jak grasz VS Missed CBet no i jak grasz VS Steal

3betuje: QQ+, AK+, jakies rece A3s, K7s, itp dla zmylki
call openuje rece typu : TJs, J9s, 33, 77, itp

Vs Missed Cbet gram w zaleznosci od tendencji gracza do check-raise i do tego czy flop we mnie trafia. Jezeli potrzebuje to biore free card.

W przypadku kiedy moja reka jest juz bezuzyteczna, staram sie wygrac pule od razu cbetujac z sizingime dostosowanym do mokrosci boardu.

Vs Steal gram w zaleznosci od tego ile % rak przeciwnik stealuje i jaki ma fold to resteal. JEzeli zbyt duzo mi folduje do resteala to call open z premium hands, 3bet z gorszymi rekami.

Wiecej 3betuje SB/BB vs Button , a wiecej calluje BB vs SB aby moc wiecej grac z pozycja.

Polecam Ci kilka treningów z trenerami PS, np. Rusherem.
:)

kawe

fidelloz,

Odezwij się na gadu pomiędzy 18-21 a może i dłużej będę dostępny ;) mogę odpowiedzieć z opóźnieniem, nie przesiaduję ciągle na GG

Pozdrawiam

Przenoszę do działu "Analiza statystyk " :)