wiem że moim leakiem jest zbyt luzne otwieranie z wczesnych pozycji (spowodowane wczesniejsza gra SH) no i za bardzo wierze swoim przeciwnikom.

wiem że moim leakiem jest zbyt luzne otwieranie z wczesnych pozycji (spowodowane wczesniejsza gra SH) no i za bardzo wierze swoim przeciwnikom.
Siema.
Zbyt luzne otwieranie z EP? Przeciez grasz mocno tight. Ty zbyt malo otwierasz z LP+, a nie za duzo z EP i stad masz stosunkowo plaskie staty pozycyjne.
Tak samo masz stosunkowo niski i plaski 3bet, co tez nie jest oczywiscie dobra adaptacja, bo z pozycja powinienes dolozyc sporo blefow itp.
Twoje calle vs otwarcia pf, to powinny byc glownie PP pod seta. Ewentualnie, jesli wiesz kiedy, doloz odpowiednie BW/connectory na poznych pozycjach.
Na pewno popracuj nad foldami vs CB. Bardzo duzo foldujesz, grasz fit or fold, wiec bedziesz czesto cbetowany. Raise CB, floating. Z tym musisz sie blizej poznac.
Niski WWSF, tyle ze to nie jest w ogole problem na tym limicie. Prawdopodobnie weak gra = profit.
Mozesz pomyslec o tym, aby czesciej cbetowac flopy - Twoj CB roznie z pozycja, co moze nie jest niczym dziwnym na NL5, ale masz stosunkowo mocny range z EP/MP, wiec powinienes cbetowac raczej czesto.
Mimo niskiego CB F, masz niski CB T. Jestes po prostu ultra szczery pod tym wzgledem.
problem w tym ze dobieram zly range otwierania z wczesniejszych pozycji.
co do gry fit or fold to czy jest to duzy blad na tym limicie?
na zoomie ludzie b.duzo calluja/ciezko ich wyrzucic z rozdania.
Czesto z blefem trzeba leciec az do rivera a po co palic kase na limicie ktory powinnismy przejsc wyciagajac value z mocnych ukladow?
Troche zle na to patrzysz, anyway:
problem w tym ze dobieram zly range otwierania z wczesniejszych pozycji.
No to go popraw. Niestety nie wiem/nie widze tutaj, jaki range otwierasz, wiec nie pomoge w tym.
co do gry fit or fold to czy jest to duzy blad na tym limicie?
Nie jest, ale nie zmienia to faktu, ze grasz fit or fold
Nie mniej, ja bym troche nad tym pomyslal, bo poprawa tego = dodatkowy profit.
na zoomie ludzie b.duzo calluja/ciezko ich wyrzucic z rozdania.
Z tego co ja zaobserwowalem, z rozmow, ze sweatow itp. odnosze wrazenie o 180 stopni inne - ludzie na zoomie graja wlasnie dosc mocno fit or fold. Ciezko ich wyrzucic z rozdania, gdy juz cos maja, bo zazwyczaj 'cos' = mocno, o ile nie grasz typowo na rybke.
Czesto z blefem trzeba leciec az do rivera a po co palic kase na limicie ktory powinnismy przejsc wyciagajac value z mocnych ukladow?
Nie chodzi mi o takie spoty,w ktorych masz zrzucic goscia z jego TP, bo to faktycznie zazwyczaj nie ma sensu. Chodzi bardziej o mechanizm, ktory dziala tak:
- masz goscia FtCB 60+, wiec na niego mozesz prawie zawsze grac cbety - sam grasz podobnie, powinienes znac ten mechanizm. takich garczy jest wielu.
- Floating/bluffraise dobrze stosowany, zwieksza Twoj winrate. Tym bardziej ze zazwyczaj na tych limitach gracz pojedynczy raise, albo bet i on powinien wystarczyc, aby zagranie bylo dochodowe, o ile dobrze te spoty dobierzesz.
Mozesz samemu grac stosunkowo weak, ale przy tym wykorzystywac tez same/podobne leaki u przeciwnikow.