Przejdź do forum
nl5 zoom fr ~20k

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nl5 zoom fr ~20k

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
377 Wyświetlenia
mchzstyle

wiem że moim leakiem jest zbyt luzne otwieranie z wczesnych pozycji (spowodowane wczesniejsza gra SH) no i za bardzo wierze swoim przeciwnikom.

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
rusher88

Siema.

Zbyt luzne otwieranie z EP? Przeciez grasz mocno tight. Ty zbyt malo otwierasz z LP+, a nie za duzo z EP i stad masz stosunkowo plaskie staty pozycyjne.

Tak samo masz stosunkowo niski i plaski 3bet, co tez nie jest oczywiscie dobra adaptacja, bo z pozycja powinienes dolozyc sporo blefow itp.

Twoje calle vs otwarcia pf, to powinny byc glownie PP pod seta. Ewentualnie, jesli wiesz kiedy, doloz odpowiednie BW/connectory na poznych pozycjach.

Na pewno popracuj nad foldami vs CB. Bardzo duzo foldujesz, grasz fit or fold, wiec bedziesz czesto cbetowany. Raise CB, floating. Z tym musisz sie blizej poznac.

Niski WWSF, tyle ze to nie jest w ogole problem na tym limicie. Prawdopodobnie weak gra = profit.

Mozesz pomyslec o tym, aby czesciej cbetowac flopy - Twoj CB roznie z pozycja, co moze nie jest niczym dziwnym na NL5, ale masz stosunkowo mocny range z EP/MP, wiec powinienes cbetowac raczej czesto.

Mimo niskiego CB F, masz niski CB T. Jestes po prostu ultra szczery pod tym wzgledem.

Odpowiedz
Cytat
mchzstyle Autor wątku
mchzstyle

problem w tym ze dobieram zly range otwierania z wczesniejszych pozycji.

co do gry fit or fold to czy jest to duzy blad na tym limicie?
na zoomie ludzie b.duzo calluja/ciezko ich wyrzucic z rozdania.
Czesto z blefem trzeba leciec az do rivera a po co palic kase na limicie ktory powinnismy przejsc wyciagajac value z mocnych ukladow?

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Troche zle na to patrzysz, anyway:

problem w tym ze dobieram zly range otwierania z wczesniejszych pozycji.

No to go popraw. Niestety nie wiem/nie widze tutaj, jaki range otwierasz, wiec nie pomoge w tym.

co do gry fit or fold to czy jest to duzy blad na tym limicie?

Nie jest, ale nie zmienia to faktu, ze grasz fit or fold :) Nie mniej, ja bym troche nad tym pomyslal, bo poprawa tego = dodatkowy profit.

na zoomie ludzie b.duzo calluja/ciezko ich wyrzucic z rozdania.

Z tego co ja zaobserwowalem, z rozmow, ze sweatow itp. odnosze wrazenie o 180 stopni inne - ludzie na zoomie graja wlasnie dosc mocno fit or fold. Ciezko ich wyrzucic z rozdania, gdy juz cos maja, bo zazwyczaj 'cos' = mocno, o ile nie grasz typowo na rybke.

Czesto z blefem trzeba leciec az do rivera a po co palic kase na limicie ktory powinnismy przejsc wyciagajac value z mocnych ukladow?

Nie chodzi mi o takie spoty,w ktorych masz zrzucic goscia z jego TP, bo to faktycznie zazwyczaj nie ma sensu. Chodzi bardziej o mechanizm, ktory dziala tak:

- masz goscia FtCB 60+, wiec na niego mozesz prawie zawsze grac cbety - sam grasz podobnie, powinienes znac ten mechanizm. takich garczy jest wielu.

- Floating/bluffraise dobrze stosowany, zwieksza Twoj winrate. Tym bardziej ze zazwyczaj na tych limitach gracz pojedynczy raise, albo bet i on powinien wystarczyc, aby zagranie bylo dochodowe, o ile dobrze te spoty dobierzesz.

Mozesz samemu grac stosunkowo weak, ale przy tym wykorzystywac tez same/podobne leaki u przeciwnikow.

Odpowiedz
Cytat