Przejdź do forum
NL5 SH ZOOM 40k

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL5 SH ZOOM 40k

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
284 Wyświetlenia
BadBoy1989

Siema

b/e~ po 40k hands. Co sam zauważyłem:
-mały 3bet, bardzo szczery szczególnie IP, paradoksalnie sam kradnę dużo blindów, ale swoich kiepsko bronię (wielki fold to steal)
-mały fold to cb IP (za dużo prób floatów?) - co do flopa to wiedziałem, ale jak teraz spojrzałem na turna to ":OOOOOO", zresztą na riverze też nie jest wielki
-chyba niezbyt zbalansowane foldy do 3betów z poszczególnych pozycji?
-za wysoki steal z SB?
Pozdro

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
rusher88

Siema.

Nie, nie masz za duzego stealu :P Nie ma czegos takigo jak za duzy steal ;) Tzn. gdybys mial 20, to mozna powiedziec ze masz raczej za maly, gdybys mial 90, to pewnie _raczej_ za duzy, ale jesli mozesz stealowac 52, bo folduja, to stealuj 52 ;) Jesli mozesz wiecej, to stealuj wiecej.

3bet masz faktycznie maly i plaski na pewnow arto tutaj popracowac nad zmianami.

Ok, z blindow tez pewnie da sie 3betowac wiecej i robic na tym po prostu profity, ale sadze ze to nie powinien byc w tym momencie Twoj glowny cel :)

To co wg mnie moze byc najwiekszym problemem i na co musisz zwrocic najwieksz auwage preflop... to Twoj fold to 3bet, ktory jest EKSTREMALNIE maly :)

Ok, masz 13% range z EP - do 3betow nie foldujesz ~11%, z MP masz 16% RFI do 3betow bronisz okolo 12, a z BU czy Sb, bronisz okolo 25% zakresu, majac niski 4bet, czyli CALLUJAC znakomita wiekszosc tego zakresu. Wniosek jest prsty - porownaj swoje range, 11, 12 czy 25% z 3betem przeciwnikow. Wg mnie bronisz vs 3bety zdecydowanie szerszy range, niz ma ktos, kto Cie 3betuje, tyle tylko ze on ma przewage agresji dodatkowo... nie mowiac o tym, ze pewnie nie raz gra z pozycja. Czyli on gra mocniejszym zakresem, z inicjatywa i z pozycja, a Ty grasz slabszym zakresem, bez pozycji i bez inicjatwy i tak, tutaj da sie gubic/palic/tracic MASE BB!

Jestem tez ciekawy czy nie przesadzasz z callami preflop, tzn. czy nie callujesz po prostu za duzo.

Przechodzimy teraz na postflop, skoro juz jestesmy przy Twoich callach pre... bo Ty nie dosc ze callujesz bardzo duzo preflop, zarowno OR, jak i 3betow, to jeszcze foldujesz malo postflop, w normalnych potach i w 3betowanych... bardzo malo odpuszczasz, bardzo magrinalnie callujesz i jestes bardzo pasywny w swojej grze ( zobacz jak niskie masz % raiseow ).

Tak na prawde dopiero na river masz wiekszy fold to CB, ale to tez dziala w ten sposob, ze foldujesz wtedy duzego pota! Foldujac flop, foldujesz kilka BB, ale foldujac river, po tym jak callowales flop + turn, foldujesz juz duzego pota.

Problem w tym, ze w 3bet potach grasz pewnie analogicznie, tyle ze pule sa jeszcze wieksze, przez co to moze wygladac duzo gorzej jesli chodzi o BB/100.

Dalej ida akcje w stylu cbet-call. Zobacz sobie na flopie, ze kiedy cbetujesz i dostaniesz akcje czesto ( czesciej niz foldujesz ) callujesz. Znow pojawia sie tendencja do callowania, znow byc moze zbyt marginalnego.

Widac to wszystko po Twoim AF i AFq, ktore sa niskie.

W zasadzie pozostale rzeczy moga isc obecnie na 2gi plan, a poki co swoja uwage musisz skupic na tym aspekcie ( na wszelkiego rodzaju callach :) ), najpierw pod katem analizy, a pozniej ewentualnych zmian. Filmy, filtry w HM, spoty na forum. troche pracy Cie tutaj czeka, ale wg mnie ewentualne zmiany moga przyjsc szybko, o ile bedziesz na nie otwarty i rownie szybko powinienes zobaczyc progres w grze.

Filtry jakie Ci polecma na poczatek to:

- call vs 3bet OOP
- call vs 3bet z danej pozycji ( EP/MP itd. )
- call vs 3bet overall

Jesli chodzi o spoty na forum, to rowniez polecam zaczac od tego zagadnienia, czyli callowania 3betow - sprobuj wyfiltrowac sobie dana pozycje, calle do 3betow i wrzucac te spoty na forum - skup sie na tym, aby napisac czemu callujesz dana reke pre, oraz co robiles z nia postflop.

Wg mnie od tej strony warto sie za to zabrac, jesli tak zrobisz, daj znac jak idzie i do jakich wnioskow doszedles juz na wstepie :).

powodzenia.

Odpowiedz
Cytat