Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL5 SH 30k

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
357 Wyświetlenia

Witam!
Wrzucam moje statystyki z 30k rąk na NL5. Tyle zajęło mi pokonanie tego limitu, czyli przejście z 110$ do lekko ponad 300$.
Oczywiście wraz z przejściem na nl10, zacząłem dostawać po dupie.
Kilka pierwszych sesji poszło bardzo w porządku, bo ok. 5-7bi na +
Później wypłaciłem 50$ i doszło do małego downswingu, podczas którego wkradło się troche tiltu, ale miałem też sesje kompletnego A-GAME na -4bi.
Zamierzam znaleźć jak najwięcej błędów w mojej grze i je wyeliminować, dlatego na razie podaje moje statystyki z NL5 a gdy rozegram 20-30k rąk na nl10 porównam je z tymi z nl5.
Zastanawia mnie dlaczego downswingi najczęściej występują podczas przechodzenia na wyższy limit ;)

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
rusher88

Siema.

Wg mnie nie stealujesz maxymalnie duzo. Mysle ze mozesz sobie pozwolic na zwiekszenie steali i osiagac tym jeszcze wieksze profity.

Nie do konca wiem co zonacza statystyka "CPP" - mozesz podac pelna nazwe?

3betujesz HJ-BU stosunkowo tight, tyle ze na NL5 nie ma potrzeby 3betowac wiecej.

Fold PF 3bet - tutaj mala uwaga. Ciebie interesuje tak na prawde "fold to 3bet after raise" - czyli to, ile przeciwnik folduje po tym jak podbija. "Fold PF 3bet" - odnosi sie ogolnie do foldow, czyli UTG OR, MP 3bets, CO fold - CO folduje wg tej staty do 3betu. To ogolnie mocno zawyza fold to 3bet.

Na tym limicie mozesz pomyslec o tym, aby cbetowac lekko mocniej. Tzn. zalezy obv. jakie masz stoly/na kogo grasz itd. Po prostu zwroc uwage, czy nie da sie troche czesciej bronic pota cbetem.

Po prostu to co dales, wyglada bardzo OK na NL5 + wykres mowi sam za siebie. W kwestiach NL5 moge napisac jedynie "oby tak dalej" :).

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

CPP = procent czasu, w którym gracz sprawdzał preflop
Mam coś takiego "Fold to preflop 3bet percentage when hero open raised and it wasn't a steal"
SB = 66.67
BB = 33.33
3 = 48.15
2 = 64.08
1 = 90.00
Button = 54.84

Czy przydałoby się coś zmienić odnośnie NL10? Nie wiem, jak bardzo rożni się gra na tych limitach ale widzę, że na nl5 jest zdecydowanie łatwiej.
Ogólnie staram się teraz więcej stealować, bardziej light 3betować CO/HJ z Buttona i izolować limperów/słabych graczy z bardziej marginalnymi rękami.

Odpowiedz
Cytat
rusher88

To co piszesz jest generlanie OK.

Co do staty, ktora wymieniles, to musze powiedziec w prost - nie znam jej :)

Co do roznicy mniedzy NL5 a NL10, to pewnie jakas jest - jesli czujesz ze na NL5 jest latwiej, to prawdopodobnie tak wlasnie jest, o ile sam sobie tego po prostu nie wmawiasz. Idac na NL10 wg mnie nie zmienaj nic z zalozenia, poki nie sprobujesz tam pograc i nie wyczujesz dynamiki limitu. Byc moze to co grasz, sprawdzi sie rownie dobrze - a moze byc i tak, ze trzeba bedzie cos zmienic, ale to jest kolejny, a nie pierwszy krok :).

Odpowiedz
Cytat