Joł! Proszę o wytknięcie błędów :-) Jeśli mógłbyś polecić jeszcze jakieś materiały pierwszej potrzeby byłbym wdzięczny. Dzięki!

Preflop

Flop

Turn

River

Joł! Proszę o wytknięcie błędów :-) Jeśli mógłbyś polecić jeszcze jakieś materiały pierwszej potrzeby byłbym wdzięczny. Dzięki!

Preflop

Flop

Turn

River

Siemanko
Myślę, że możesz spokojnie zdecydowanie więcej stealować z CO i z BU.
Popracowałbym też nad tym, żeby zmaxymalizować 3bety na LP, oraz nad tym, żeby 3betować z blindów trochę więcej, bo 3betujesz bardzo tight.
Zobacz jak i z czym reagowałeś na 4bety i jak na tym wychodzisz, bo obecnie masz niski fold.
Płasko callujesz, zobacz że call2Bet i cold call masz praktycznie taki sam z każdej pozycji. Być może range jaki callujesz się różni, ale generlanie z pozycją powinieneś callować po prostu zdecydowanie więcej niż np. na EP czy MP - kwestia leży w tym, czy nie callujesz zbyt dużo na wczesnych.
Masz bardzo niski cbet w single raised pots -> 38! To jest część gry, nad którą warto popracować i co więcej, to ma też ogromny wpływ na to, co dzieje się z Twoją grą jako agresor na turnie i riverze -> turn CB masz już bardzo wysoki, ale to wynika z tego, że Ty tam bardzo często masz po prostu mocno.
Takie zagrania jak:
- donkbet
- raise CB
- check/raise
- raise donkbet
- bet w limpowanych pulach
praktycznie u Ciebie nie wystepują. Grasz super hit or fold.
Nawet float flop ( czyli bet vs przeciwnik, który odpuścił cbeta) masz bardzo niski - nie podkradasz potów.
Te rzeczy, mimo że są bardzo podstawowe, mają ogromne znaczenie na to co dzieje się dalej -> poszczególne statystyki wynikają z siebie, bo po prostu na turnie grasz już tym, co zostało po flopie itp.
Ogólnie jesteś bardzo szczerym typem gracza, co może nie być problemem na NL5, gdzie przy dobrym wyborze stolików, będziesz mógł robić spory profit na słabych graczach, ale mimo wszystko warto rozwinąć swoją grę w różnych aspektach. Polecam Ci przeglądać nagrane kursy, czy filmy w dziale wideo, przy czym to nie tak, że w Twoim przypadku koniecznie jest skupienie się na danej rzeczy - pasuje, żebyś poznał teorie wielu rzeczy, zaczynając przez steale, cbety, kończąc na floatowaniu, raiseowaniu, czy grze w 3bet potach. Nie spiesz się z tym i daj sobie trochę czasu na poznawanie i naukę nowych rzeczy, wszystko przyjdzie z czasem. Najwazniejsze, żebyś rozumiał co robisz.
Polecam również obecny kurs dla początkujących garczy NL - co prawda kurs skupia się głównie na tematyce SH, ale mimo wszystko gracze FR powinni z niego sporo wyciągnąć:
https://polska.pokerstrategy.com/forum/thread.php?postid=3493428#post3493428
Dzięki za odpowiedź.
Zdaję sobie sprawę z tych wszystkich rzeczy, o których napisałeś. Obecnie skupiam się właśnie na stealach, żeby te zasięgi trochę poszerzyć i obronie blindów, o której nic tutaj nie napisałeś, bo osobiście uważam, że folduję jednak za dużo i teraz też staram się zwiększyć trochę calling range. Co do 3betów niezbyt komfortowo czuję się z 3betem vs EP, inna sprawa, że mam problem ze skonstruowaniem swojego 3bet range. Jestem też w trakcie zmiany calling rangu na poszczególnych pozycjach, przede wszystkim chcę ograniczyć dorzucanie z niskimi pocketami na EP i MP, bo do tej pory przynosiło to nienajlepsze skutki. Wiem też, że mój cbet flop jest niski, bo często wolę zagrać pasywnie i dać gościowi zabetować, a po jego checku gram na turnie delayed cbet, stąd też wysoki procent. O donk betach nie mam żadnej wiedzy rzeczywiście i nie wiem w jakich sytuacjach powinienem je zagrywać. Check/raise znowu często nie wydaje mi się max value, bo będę łapał masę foldów i w zasadzie widzę tu tylko jego zastosowanie for bluff (może trochę przesadziłem). Cały czas się jednak uczę, a i tak czuję progres w grze mimo, że gram generalnie mniej niż miesiąc. I w planach mam najpierw dokończenie serii Pastora Fullring Academy, później uderzam w Twoją Obronę Blindów i zdaję się, że też Twojego autorstwa serię o cbetach. Wszystko kwestia czasu ;-) Pozdro!
Łap serię o 3betach, bardzo basic:
https://polska.pokerstrategy.com/video/?query=How+to+deal&content_type=0&game_type=0&table_size=0&language%5B%5D=en&language%5B%5D=pl&submit=Szukaj
ale powinna pomóc
Obroną blindów nie musisz się az tak bardzo zajmować, bo po prostu większość Twoich przeciwników stealuje zdecydowanie zbyt mało w stosunku do tego co powinni. To nie jest rzecz, na której warto się mocno skupiać na starcie, a poza tym, ona rozwinie się automatycznie, kiedy lepiej zrobzumiesz gre OOP -> granie szerokim range, szczególnie jeśli chodzi o callowanie bez pozycji, jest, no po prostu dość trudne