Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL5-10 SH 20k

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
248 Wyświetlenia

Witam!
Mam ostatnio taki problem.
Pokonałem NL5 w 30k rąk grając zgodnie z książką Nathana Williamsa "Crushing the Microstakes". Po wejściu na NL10 zacząłem grać trochę luźniej, bardziej na bazie strategii z np. Deucescracked czyli fimów nl25+. Z początku szło mi w miarę przyzwoicie i ugrałem te 6-7bi, niestety później zaczęło się to co trwa do teraz czyli downswing. Moja linia winnings jest sporo ponad allin EV co nie zmienia faktu, że doświadczyłem "kilku" pechowych rozdań i przegrałbym o wiele więcej gdyby nie szczęście w stiltowanych allinach preflop.
Po serii przegranych zacząłem więcej analizować moją grę, wyłapałem sporo błędów, poprawiłem swoją c-game i mindset.
Teraz gdy przegrałem 1/3 rolla i jestem na NL5 nie bardzo wiem co robić. Czy zacząć odświeżać sobie "Crushing the Microstakes" czy lepiej dalej grać swoje?
Chciałbym znowu zbudować rolla na NL10.
Wklejam moje stare statystyki z NL5, które zostały już ocenione pozytywnie i nowe 20k gdzie 10k jest na nl10 a drugie tyle na nl5.

Ostatnie 20k:

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
mgrudzie
Oldschool Grinder

Cześć.

Generalnie przy wchodzeniu na stawki wyżej zasada jest taka, żeby nie zmieniać swojego stylu gry. to co działało na limicie niżej powinno też działać na limicie wyżej. Powiedzmy nie będziesz mieć 8bb/100 a cos kolo 4-5, ale też powinieneś wygrywać grając tą samą strategią. Dopiero po ustabilizowaniu się mozesz dostosowywać stoją strategię.

Jeśli chodzi o twoje drugie 20k hands to widać troche zmian. Pierwsza, widoczna na wykresie to czerwona linia. Zmienileś styl, i tutaj wariancja i EV może nie mają aż tak dużego znaczenia, bo to jest bez showdownu. Musisz powrócić do tego co grałeś wcześniej.
Widać tez ze np grasz ciaśniej i mniej agresywnie. Scare money?
Mniej 3betujesz, co tez kosztuje cie troche winrate.
Cbet niski, chociaz akurat miałeś też niski.
Cbet trn akurat troche zmalal, ale wydaje mi sie ze to moze byc dobre.
Wiecej pasujesz do cbetow, wczesniej troche walczyles czesciej o pule.
WWSF spadlo, czyli kolejny dowod na to ze mniej walczysz o pule.

BB/hand ciezko cokolwiek powiedziec, widac ze trzeba poprawic dosc ostro gre z pozycja. Gra na blindach o dziwo idzie ci dalej w miare ok (liczac ze wplacajac bb masz na starcie -100bb/100 robisz z tego -15bb/100 czyli zarabiasz 85bb/100 na bb, ladnie)

Steal tez troche zmniejszyles, a powinno byc odwrotnie:)

Wroc do tego co grales i potem sprawdzaj co dziala, na czym zarabiasz - i rob tego wiecej. Nie graj scare money, jesli boisz sie o kase to graj konserwatywniejszym brm.

Odpowiedz
Cytat