Przejdź do forum
Nl4-Nl10 Bss Fr 26k

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nl4-Nl10 Bss Fr 26k

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
298 Wyświetlenia
tskuter

Cześć,
sieć na której obecnie gram to Merge.
Proszę o wytknięcie jak największej ilość leaków (wiem,że jest ich sporo), tak bym je już teraz wyeliminował.
Pzdr

ps. jak przy pomocy imageshack wstawić większy rozmiar obrazu, tak by był bardziej czytelny na forum. Jestem w tej kwesti kompletnie zielony. Screen robiłem przy pomocy IrfanView.

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
rusher88

Siema.

Z rozmiarem obrazka nie bede umial pomoc, ale sprobuje ze statami :)

14/10 to bardzo ABC - tutaj klasyczny problem, ze grasz plasko miedzy UTG a MP3 Twoj range rozszerza sie 2-3%.

Unikaj limpowania - wiadomo, ze czasami sie zdarzy. Jednak limp z SB, tzw. complete - ktory masz na poziomie 15 - jest bardzo slaby. Kilka % - OK, ale nie 15.

Pamietaj o tym, ze 3bet powinien rosnac z pozycja. Zainteresuj sie teoria 3betu - kiedy robisz go for value, kiedy mozesz 3betowac light itp. 3bet bluff na micro nie jest konieczny, ale daje dodatkowe value.

4bet na twoim limicie to zazwyczaj bedzie KK+ i to jest OK.

Pomysl o tym, ze cbetowac troche wiecej. Malo kiedy to pisze, bo zazwyczaj ludzie maja tendencje do cbetowania z any2, ale generlanie mysle ze Ty nie wykorzystujesz po prostu FEq jakie na tych limitach wynika ze stawiania tego zakladu.

Mozesz troche wiecej stealowac.

Bindy bron raczej agresywnie - 3betujac. Staraj sie za bardzo nie callowac, aby nie grac bez pozycji i bez inicjatywy, bo to jest bardzo ciezkie i prowadzi do trudnych spotow, ktore na prawde nie sa Ci potrzebne.

Z tego co dales, widac mniej wiecej tyle :).

Dodam na koniec, ze uwazaj z tym jak foldujesz vs CB -> zeby sie nie okazalo, ze masz tendencje do callowania flopa, turna i foldowania na river czy cos w ten desen. Sporo kasy tym spalisz po prostu.

Zapoznaj sie w miare mozliwosci z zagadnieniami raise CB, floating. Sporo value w tym lezy.

Odpowiedz
Cytat
tskuter Autor wątku
tskuter

Długo czekałem ale naprawdę było warto. Teraz czas na pracę.

Dzięki rusher88

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Wiem - sorry za okres oczekiwania, ale pojawila sie ta nowa promocja + duzo innych zajec i za kazdym razem, kiedy juz mialem pisac w tym dziale, wypadalo cos innego :)

Wracam juz do normalnego trybu tutaj, wiec zachecam do robienia update :)

Odpowiedz
Cytat