wklejam moje statystyki i wykres. prosze o ocene

z gory dzieki.
Siemanko.
Nie wiem czy grasz jakas tabelka, czy nie, oraz jak poczatkujacy jestes, ale limp pre to raczej kiepskie zagranie i on powinien byc stanowczo blizej 0.
Masz spory gap miedzy VPIP a PFR i to pewnie przez te limpy.
Bardzo plaski, w sumie totalnie NIE pozycyjny 3bet, co powiedzmy na NL4 dramatem nie bedzie, ale daje ygnaly do tego, aby siegnac po materialy dot. 3betow.
Fold vs 3bet - bardzo duzy. To tez nie jest wielki problem, ale to przy okazji 3betow, dowiesz sie tez o co chodzi z fold vs 3bet itd :).
Cbet flop... 74 - sporo i wszystko zalezy jak cbetujesz. Powiedzmy ze na NL4 cbetowac teoretycznie mozesz na prawde mase flopiw itd. Problem z cbetami pojawia sie kiedy np. stalujesz z KJ, trafiasz board AJ3r i cbetujesz gracza, ktory nie jest fishem... bo w zasadzie nie robisz tego ani for value, ani nie masz air, zeby bluffowac. Pomysl o materialach dot. cbetow, aby go troche zrozumiec.
Inna bajka ze ogolnie grasz mocno tight, wiec cbetujesz duzo, bo czesto masz + nie dziwi tez 2nd barrel na ~sporym poziomie, z tego samego powodu.
Fold vs CB masz ekstremalnie wysoki. Grasz strasznie fit or fold vs agresor.
Niski WTSD, wysoki W$SD i bardzo niski WWSF, to tylko wynik tego co widac wyzej.
Wydajesz sie byc bardzo poczatkujacym graczem, wiec generlanie bez paniki - powoli musisz zaczac rozumiec to co grasz, a nie tylko grac schematami.
dzieki za odpowiedz i rady.
mozna powiedziec, ze jestem bardzo poczatkujacym graczem. gralem kiedys troche, ale skonczylo sie tym, ze przegralem kapital startowy i mialem dluzsza przerwe. teraz wrocilem do gry i zamierzam wziac to bardziej na powaznie.
gram wedlug tej tabelki , z tym, ze 3betuje przewaznie tylko AA, KK, QQ i AK, a 4betuje AA i KK (tak jak radzisz w jednym z filmikow
). stad duzy fold do 3bet.
limpuje glownie pocket pary, connectory itd. jesli przedemna byli limperzy. pozatym zbyt czesto dokladalem z sb z any two, co bylo ewidentnym bledem i praktycznie wyeliminowalem ostatnio to zagranie i to tez podwyzsza moja srednia wartosc limp % w tych statystykach.
duzy fold to cb - tak jak napisales gram fit or fold. jesli nie trafiam seta z pocket para to folduje. connectory tez czesto folduje nawet jesli trafiam jakiegos drawa, bo przewaznie nie mam oddsow, zeby callowac. ogolnie raczej staram sie nie pakowac w niepewne rozdania, jesli nie mam pewnosci, ze jestem na prowadzeniu.
no i tak jak napisales gram narazie bardzo schematycznie. chce opanowac teorie, wyrobic sobie nawyki itd, a czas na kombinowanie pewnie przyjdzie pozniej.
p.s. prosilbym jeszcze o rade w pewnej kwestii. ostatnio nabawilem sie takiego leku :P, ze kiedy dostaje call od gracza tight pre flop, a pozniej sprawdza tez mojego cbeta na flopie to jakby boje sie kontynuowac agresje, bo odrazu widze u niego seta (co wlasnie zdazylo mi sie kilka razy), bo oni calluja najczesniej z pocket parami. jak sobie radzic w takich sytuacjach?