Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Nl4

8 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
343 Wyświetlenia
Misiek28

Witam, gram aktualnie NL4, NL5 SH, staty są większości z tych limitów, troche z NL2, i niewielki % z NL10 do którego juz 2 razy podchodziłem z mizernym skutkiem. Każda pomoc mile widziana. Szkoda ze dopiero dzis ten dział odkryłem :ayfkm:

7 odpowiedzi
boxer82

Napisane przez Misiek28
Witam, gram aktualnie NL4, NL5 SH, staty są większości z tych limitów, troche z NL2, i niewielki % z NL10 do którego juz 2 razy podchodziłem z mizernym skutkiem. Każda pomoc mile widziana. Szkoda ze dopiero dzis ten dział odkryłem :ayfkm:

Misiek28 Autor wątku
Misiek28

Tak jak pisałem wyżej, doceniam każdą pomoc =) :P

Misiek28 Autor wątku
Misiek28

Jest szansa, że ktoś spojrzy na te screeny i zostawi jakiś feedback? ;)

-EP i MP nie ma dla ciebie żadnej różnicy
-nie calluj tyle z SB!! wogule nie calluj z sb zacznij raisować może troszke wiecej na dobrego BB jako steal
-z co możesz troche poszerzyć grę
-jak na te stawki dość duży 3 bet
-mało foldujesz do 3beta choć to zależy od sutuacji i graczy
- c/r na turnie dosc duzy sie wydaje.
- dość spory fold cb vs raise 59%.
- możesz troche więcej kraść limpwanych potów

ale poczekaj na jakiegos fachowca najlepiej. :f_biggrin:

Ja to widze tak:

- zazwyczaj na SH UTG i MP beda mialy podobny openining range, jazda sie dopiero zaczyna na CO i BU, proponowalbym odrobinke podniesc open z MP i minimalnie obnizyc z UTG, na UTG otwierasz prawdopodobnie rece typu KJ, QJ ktore beda sie fatalnie graly bez pozycji. Chociaz jezeli sobie z tym radzisz albo masz zanitowane stoly jest okej.
- wiekszy steal z CO, z tej pozycji mozesz otwierac any suited asa oraz wiekszosc suited connectorow
- wiekszy steal z BU, niektorzy tutaj otwieraja any suited two :D, prawdopodobnie kazdy suited Kx bedzie sie do tego nadawal, kazdy Ax, wszystkie suited connectory, oczywiscie nie zawsze taki opening range bedzie dochodowy (mozesz miec agresywne blindy)
- Mozesz luzniej 3betowac z BU a bardziej tight z MP
- Proponuje zwiekszyc cbet flop i cbet turn, zmniejszajac przy tym odrobine c/r turn. Masz dziwny game plan, cbetujesz 36% turnow, zakladam ze to jest value range, wiec grajac c/r turn prawdopodobnie masz bardzo duzo blefow. Dochodowa linia na Ciebie byloby call cbet flop -> bet/ship turn
Cbetuj czesciej turna, zmniejsz odrobine czestotliwosc check raisu. Na tym limicie masz mase calling station ktorzy nie respektuja c/r.
- Moglbys wiecej stealowac limped poty
- mozesz zwiekszyc c/r river, sa spoty w ktorych przeciwnicy beda 100% foldowac na Twoj cbet wiec grajac check indukujesz blefy

Co do callu na blindach, mysle ze 7% na sb jest okej, w sumie to sa pocket pary, 10% callu na BB jest pewnie spowodowane tym ze czesto stealuje Cie SB wiec to tez nie jest bledem, masz pozycje na niego wiec mozesz grac call.

rusher88

Siemanko.

@boxer, napisze do naszych adminow, zeby Cie zatrudnili :D :D

Co do stat:

Od razu rzucilo sie w oczy: maly steal! No i wiekszy z SB niz z BU!!

Wiecej 3bet z MP niz z CO/BU?!

raczej agresywnie bron blindy. Nie polecam budowania jakiegos ogromnego/duzego calling range.

jakby dosc malo betujesz 'vs miss cbet', ale co ciekawe po WTS i W$SD widac ze dosc dobrze radzisz sobie z doborem range z jakim isc na SD.

Dosc malo cbetujesz, a mimo to masz bardzo duzy GAP miedzy flop/turn -> wiecej barreluj ( cbetowac tez mozesz troche wiecej )

No i z pewnoscia na river nie vbetujesz najlepiej, bo tam masz mega mocny range, a betujesz tylko 1/3 z niego.

Wiecej raiseuj CB przeciwnikow - for value/jako bluff.

Wiecej donkbetuj.

Wiecej stealuj limpowane poty.

No i masz duzy Fold CB vs Raise, majac dosc maly cbet.

+ to co chlopaki wyzej :).

Misiek28 Autor wątku
Misiek28

witam
Dzięki wielkie wszystkim za odpowiedź :)

przez to,że troche dłużej czekałem na odpowiedź to sam zdążyłem sie tym statom lepiej przyjrzec i pracować nad pewnymi aspektami.

- jesli chodzi o moj OR z UTG i MP to faktycznie nie wiele sie różni, ale nie jest on zbyt szeroki bo KJ i QJ tam nie ma. Wszystkie pp, AJo+ AJs+ KQo, z MP otwieram dodatkowo ATs. I to w sumie tez jest wszystko uzależnione od tego z kim gram kto jest na btn a kto na blindach, gdy otwieram CO i btn

- nad 3betem z BTN pracuje i juz sie on poprawił

- tak samo jest z grą na blindach. Na BB faktycznie lubie zagrac call z pozycją vs SB. Ost jednak moim ulubionym zagraniem na blindach jest po prostu fold i unikanie gry bez pozycji

- co do donkbetów to mam z tym problem, bo nie wiem kompletnie jakie są dobre spoty do tego

pozdr i jeszcze raz dzięki :)