Przejdź do forum
Nl2+Nl5 Sh 28000h

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nl2+Nl5 Sh 28000h

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
277 Wyświetlenia
mrbit102
PokerStrategist

Witam wklejam dwa zbiory statystyk ponieważ gram na 2 poker roomach
Pierwszy pochodzi ze starsów gdzie gram SH NL2 zoom.

Drugi zestaw pochodzi z titan gdzie gram NL5 speed poker SH

Wrzucam te statystyki ponieważ gram trochę dłużej niż ilość rąk tutaj pokazana. Ostatnio trochę więcej się nauczyłem ale mimo to nie mogę złapać dłuższego okresu wygranej. Raz wygram tak jakby upswing później w dól spada jakieś serie bad beatów wchodzą. I takie błędne koło raz góra raz dól i ogólne jest na 0. Skoro to tak dość długo trwa to musi byc coś nie tak chyba z moją grą:)

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
rusher88
PokerStrategist

Siema.

Ten 1 od gory:

Zakladka steal & preflop:

- wg mnie malo stealujesz, sadze ze spokojnie da sie _zdecydowanie_ wiecej na SB, jesli to NL2, to pewnie pod 60% spokojnie mozna tu stealowac, podobnie zreszta jest z BU - z CO 25% to tez nie jest pewnie maxymalna wartosc. Pomysl o takiej prostej rzeczy jak matematyka - wykorzystaj foldy przeciwnikow.

- BB foldujesz malo vs steal, a vs SB steal bardzo malo. Ogolnie to moze nie jest zly pomysl, ale widac ze Ty duzo callujesz i po prostu nie wiem jak sobie radzisz w tych potach, bo to ze samo zagranie ma jakis sens, nie znaczy ze ono jest profitowe

- widac u Ciebie tendencje do callowania 3betow - na SB, gdzie jestes OOP w zasadzie callowales do 3betu ( restealu ) praktycznie polowe zakresu

- rowniez z pozostalych pozycji, jak EP masz spory calling range, z HJ rowniez callujesz itd. generlanie to sa tez pewnie jakies calle OOP i warto tu sprawdzic czy na pewno wszystko dla Ciebie profituje, czy dobrze grasz te spoty ( np. wrzucajac je do analizy ). Chodzi o to, ze mozesz maxymalizowac spoty, w ktorych robisz bledy, a do tego tu te bledy sa bardzo kosztowne.

- 3bet stosunkowo malo rosnie z pozycja, Roznica 1% miedzy HJ a BU sugeruje dosc jasno, ze nie wykorzystujesz wiedzy na temat rangeow przeciwnikow, nie maxymalizujesz light 3betow IP itp.

- calling range bardzo rosnie w strone pozycji i tutaj o ile gra pozycyjna jak najbardziej w teorii bedzie OK, to pozniej mamy akcje ze to trzeba grac postflop, co na pewno majac 20% zakresu ( BU ) jest truniejsze, niz majac polowe z tego. Na pewno pomysl czy nie przesadzasz w pewnych miejsach preflop, w stosunku do swoich aktualnych mozliwosci/informacji o graczach itp.

Postflop:

Widzisz, tutaj na NL2 na prawde powinno sie gre trzymac bardzo blisko ABC - gdzie oczywiscie to ABC tez sie rozwija w jakis sposob. Im bardziej odejdziesz od tzw. ABC, tym wiecej w jakis sposob trudniejszych ( nie mam na mysli ze gorszych ) decyzji Cie czeka. To co robisz postflop wynika z Twojej gry pre.

- Cbety raczej mi sie podobaja, tzn. nie widze tutaj nic ndzwyczajnego na NL2. Generlanie mozesz sporo grac one and done, jesli dobierzesz dobre spoty, bo nikt tego nie wykorzysta. Barrelowac tylko na graczy na ktorych masz info, a reszte spotow po prostu grac for value i to bedzie sie sprawdzac prawie na pewno.

- warto pamietac o tym, ze masz takie staty jak skip CB OOP and... gdzie widac ze check/foldujesz pod 70% takich spotow, tyle ze prawie nikt tego tutaj nie bedzie specjalnie exploitowal. Przy czym 70% to duzi i pamietaj sam, zeby wykorzystywac to u przeciwnikow.

- no i tutaj mamy bet vs miss CB 40% na flopie u Ciebie, a sadze ze on moze miec wartosci na prawde skrajnie wysokie, bo masa ludzi folduje tyle co i wiecej, wiec mozna w nich betowac any2

- to jak grasz vs cbety musisz tutaj po prostu sprawdzic i to nie tylko na flopie, ale tez na turn i river ( gdzie na river akurat prawie nie ma czego sprawdzac :) ) Ty masz na prawde szeroki range i tutaj istnieje kilka rzeczy, ktore moga miec miejsce, ale przede wszystkim musisz uwazac na dominacje. Wazne jest to czy nie callujesz zbyt czesto rak typu T9 i trafiajac TXX nie grasz tego za mocno.

Stad ogolnie, w kontekscie Twojej gry zastanowilbym sie przede wszystkim nad tym, czy to preflop nie powoduje, ze pojawiaja sie pozniej jakies problemy. Wyglada tak tak, ze skupiasz sie troche na zlych rzeczach - odpusciales sporo akcji, ktore same w sobie robia profit - steal, 3bet/sth, a poszerzyles znaczaco rzeczy zdecydowanie trudniejsze, ktore wymagaja od Ciebie bardzo dobrej interpretacji wielu czynnikow.

Ps. Taka prosba na koniec - w celu analizy NL5 na titanie, moglbys zalozyc nowy temat? Jak tylko to zrobisz zabiore sie za analize jak najszybciej bede w stanie.

Odpowiedz
Cytat