Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Nl25 Sss Fr

9 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
369 Wyświetlenia
preludiumm
PokerStrategist

Ja mam coś takiego, jakby jeszcze coś trzeba było wrzucić to pytać. Ogólnie handów nie jest dużo, ale widzę, że chyba muszę zacząć bardziej bronić blindów a na 100% poprawić grę po otwarciu przeciwnika. Ktoś mógłby wrzucić tu range, z jakim np. broni blindów (wiadomo, zależy od statów, że i anytwo można) zarys ogólny. I co pushować vs. open raise. Ja korzystam z tabelki którą znalazłem na jednym z blogów. Była po niemiecku tam w zależności od PFR jest wyliczone, ale widocznie nie działa ;f

8 odpowiedzi
preludiumm Autor wątku
preludiumm
PokerStrategist

Haaaaaalo, ten dział po coś jest, prawda?

Urbi23
Oldschool Grinder

Hej,

Staty pozycyjne <1000handów, więc nie warto nawet zaglądać, aczkolwiek 5.3 3bet z Early trochę kłuje w oczy. Ogólne staty wyglądają nieźle jak na ten limit. Piszesz coś o poprawie gry na blindach, ale w statach nie ma nic o tym, więc nie mogę się ustosunkować (brak danych o stealach i obronie blindów)

preludiumm Autor wątku
preludiumm
PokerStrategist

Wrzucam też rozdania do analizy, generalnie staram się jak najbardziej trzymać strategii. EV jest na poziomie fatalnym, wyniki też do dupy, po prostu szukam przyczyny.

Aimboy
PokerStrategist

7/7 to naprawdę bardzo tight, wydawało mi się, że po update shc (dodanie AT, resteal, call resteal) będą te staty troszkę luźniejsze. Wydaje mi się, że twój 3bet jest niski - stosujesz regularnie resteal, zgodnie z tabelkami?

Steal pct, jeśli dobrze rozumiem to steal percentage, czyli jak często stealujesz. 13% to naprawdę mega nitowato, spróbuj stealować mniej więcej z takim zakresem: 22+, A9o+, A6s+, KT+, QJ, oczywiście możesz go dowolnie modyfikować i jak najlepiej potrafisz dostować do przeciwników - na tight przeciwnika stealujesz luźniej. Steal powinieneś mieć na poziomie 20-30%, chociaż tutaj również sporo może zależeć od limitu. Oczywiście przy stealowaniu zwracaj uwagę na to czy jesteś na CO (bardziej tight steal) czy na BU czy SB oraz czy stealować w poprzednich rozdaniach, itp.

Mam nadzieję, że pomogłem chociaż trochę, zachęcam do wrzucania rozdań no i umieszczenia wykresów i statystyk po np. 30k rozdaniach.

preludiumm Autor wątku
preludiumm
PokerStrategist

Resteal 88+ AJ+? czy jakieś inne magiczne coś? :P

z SB ostatnio gram pushami od razu. Chcę stestować to i na razie na te XX pushów dostałem dwa calle. Jakby tak na dłuższą metę z dużą próbką policzyć, to to w sumie może być opłacalne.

Aimboy
PokerStrategist

Resteal taki jak napisałeś jest normalny, po prostu po twoich statach wydaje się, że trochę zacieśniasz.

Pushe są opłacalne, ale dużo lepiej dostosować się do przeciwników. Wiadomo jeśli stealujesz z sb - nie masz pozycji po flopie i jeśli nietrafiasz to na cbecie kończy się dla ciebie rozdanie. Dlatego wybierasz odpowiednich przeciwników do takiego pusha patrząc na ich fold to cb flop i fold bb to steal. Dobry przeciwnik do pusha to z niskim fold to cb flop i niskim fold bb to steal, słaby przeciwnik do pusha, na których lepszy jest normalny steal, to przeciwnik z wysokim fold cb flop, bo na takim zdecydowanie lepiej zarobisz stealując normalnie (jeśli sprawdzi preflop raise, to zarobisz na tym, że zrzuci się do cb), natomiast jeśli odwinie ci się na preflopie to wiadomo, że jesteś z tyłu.

Urbi23
Oldschool Grinder

Ja tylko dodam jeszcze, że to raptem -14bi w 7k rąk, nic wielkiego. Takie swingi to bywały i po 1k ;)

preludiumm Autor wątku
preludiumm
PokerStrategist

-18 BI w 10k rąk u mnie. Po prostu masakra jakaś i kurde widzicie, że muruje itp. Teraz troszkę luźniej stealuje, staram się dostosować. Uspokoiłem trochę grę i w końcu wiem, z czym restealować. Flipy nadal nie wchodziły, ale po godzinnej szybkiej sesji w końcu 2BI do przodu i w końcu EV też jest 2BI do przodu. Wiadomo, próbka żadna, ale oby to był początek odrabiania doliny. Dzięki panowie, że pomogliście, a zaufajcie, pomogliście dużo.