Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL25 SH 90k

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
388 Wyświetlenia
boski1ooh

Siemka
Grywam MSS stoliki SH i ostatnio kiepsko jeśli chodzi o wyniki. Mam świadomości że gra jest daleka od ideału i mam nadzieje że, wytkniecie mi rażące błędy które popełniam a nie mam ich świadomości.

Jeśli chodzi o moje spostrzeżenia:
- Ogólnie mały steal (muszę zwiększyć przede wszystkim z CO)
- Powinienem więcej bronić blindów... więcej 3betować ?
- Powinienem zwiększyć cbet flop (bardzo mały w 3bet potach) i nie dawać się łatwo wyrzucić z rozdania (za duży fold to CB 61%)
- Więcej check-raisować
- za mały W$SD ( może za łatwo wrzucam stacka i za rzadko wygrywam na SD)
- Podnieść troche 3bet z BTN

Ogólnie to linia nonSD zawsze leciała u mnie w dół i zarabiałem na niebieskiej ( i na niższych limitach nie było problemu i udało się nabudować na NL25) a teraz LIPA :P

Z góry dzięki za analizę :fdrink

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
Simek87

Głównie co mi się rzuca w oczy to:

1. Mały steal z BU, CO z pozycją powinieneś więcej kraść spokojnie 20% CO, 35% BU
2. Trochę za duży steal z SB ogarnięty gracz na BU może łatwo to exploitować
3. Mały CB flop, można to podciągnąć do 67%,
4. Bet vs missed CB masz dosyc szczery, Często jeśli ktoś nie cbetuje flopa odpuszcza pule

3bet z blinda 9%-10% jest dosyć w porządku nie ma co przesadzać

Odpowiedz
Cytat
mgrudzie

Siemanko,
jesli chodzi o steal, oczywiscie BTN najbardzij zwieksz, CO owszem, ale BTN spokojnie mozesz nawet 2-3x wiecej stealowac.

Mozesz grac agresywniej i wiecej dawac akcji. Regom bardzo neiwygodnie bedzie grac vs 3bet czy czekraise.

Dlatego mozesz duzo wiecej restealowac z blindow, czy nawet z pocycja.
Mozesz tez wiecej bronic blindow pasywnie a potem wiecej floatowac czy czekraisowac.

Masz bardzo niski cbet, w 3betpotach to juz wogole :)
Fold to donkbet mozesz zmniejszyc, wiecej floatowac czy raisowac.

Masz duzy fold to cbet, wiecej calluj/raisuj cbety. Sam mam kilku przeciwnikow grajacych MSS i powiem ci ze ~25% raise cbt to ciezej sie mi gra przeciwko niemu niz przeciwko 7% :) Dodaj wiecej blefow i value.

Ogolnie graj bardizej agresywnie i poogladaj wiecej o grze mss, zobacz jak ludzie graja wyzej i powoli aplikuj too do swojej gry.

Odpowiedz
Cytat
boski1ooh Autor wątku
boski1ooh

Dzięki bardzo za analize :fdrink

Odpowiedz
Cytat