Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nl25 JJ

19 Posty
10 Użytkownicy
45 Reakcje
1,708 Wyświetlenia
Edek07

Poker Stars, $0.10/$0.25 No Limit Hold'em Cash, 8 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $38.92 (155.7 bb)
BB: $35.19 (140.8 bb)
UTG+2: $39.12 (156.5 bb)
Hero (MP1): $25.35 (101.4 bb)
MP2: $28.93 (115.7 bb)
MP3: $40.11 (160.4 bb)
CO: $26.13 (104.5 bb)
BTN: $26.14 (104.6 bb)

Preflop: Hero is MP1 with J♠: J♣:
UTG+2 folds, Hero raises to $0.75, 5 folds, BB calls $0.50

Flop: ($1.60) 4♠: J♥: Q♥: (2 players)
BB checks, Hero bets $1.25, BB calls $1.25

Turn: ($4.10) T♣: (2 players)
BB bets $2.50, Hero raises to $7.50, BB raises to $33.19 and is all-in, Hero calls $15.85 and is all-in

River: ($50.80) 3♣: (2 players, 2 are all-in)

Results:

Spoiler

$50.80 pot ($2 rake)
Final Board: 4♠: J♥: Q♥: T♣: 3♣:
BB showed 4♥: 3♥: and won $0.00 (-$25.35 net)
Hero showed J♠: J♣: and won $48.80 ($23.45 net)

Witam po dłuższej przerwie.
Czy to jest dobrze rozegrane?
Pre-standart
flop ok
turn-???
Dzięki za odpowiedzi

Odpowiedz
Cytat
18 odpowiedzi
Majku99

tak

Odpowiedz
Cytat
bikmak99

Skad mamy wiedziec, jak nie wrzuciles showdownu ?!

Odpowiedz
Cytat
OnlyNutzz

Jak fish to pewnie miał AK :D Dziwne, ale na tych limitach często fishe flatują KK,AA, AK
Bardzo mnie to irytowało.

Odpowiedz
Cytat
Edek07 Autor wątku
Edek07

Nie wrzuciłem showdaunu ponieważ chcę wiedzieć czy to jest dobre zagranie,bez względu na wynik a nie odpowiedz pod zagranie.:f_biggrin:
Ale proszę wrzucam.

Odpowiedz
Cytat
niemambopoco

Napisane przez Edek07
Nie wrzuciłem showdaunu ponieważ chcę wiedzieć czy to jest dobre zagranie,bez względu na wynik a nie odpowiedz pod zagranie.:f_biggrin:
Ale proszę wrzucam.

Myslalem, ze pokaze 89 w heartsach. IMO gram call T i decide river.

Odpowiedz
Cytat
LeborW

Napisane przez niemambopoco

What??? Masz masę value z fd, combo, 44, TT, QJ, QT, JT, KQ, AQ. Masz petarde i budujesz pota a to, że czasem na 89 się wysypiesz albo jakiś troll ma AK to się mówi trudno. Ogromny leak ludzi z mikro jest taki że się boją grać, wszędzie widzą nutsy u przeciwników - jak ktoś ich zreisuje to już mają obsrane gacie. Trzeba ciągnąć max value i samemu wywierać max presję i max fe.

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Dokładnie tak jak LeborW pisze. Jak ma 98s albo K9s to bierzesz to na klatę i tyle. Raisem ciągniesz value i protektujesz się od znacznie większej porcji rąk.

Odpowiedz
Cytat
OnlyNutzz

Napisane przez LeborW

Ogromny leak ludzi z mikro jest taki że się boją grać, wszędzie widzą nutsy u przeciwników - jak ktoś ich zreisuje to już mają obsrane gacie. .

Prawie 1mln rąk na nl25/50. Alias z graczami min 1000 rozdań

10% raise cbet in SRP in position.

Gracze słusznie mają "obsrane gacie", gdyż raise na tych stawkach jest silnie skierowany w stronę value. Owszem, gracze blefują, ale nie blefują na tyle często, żeby nie być obsranym. Nikt tu nie jest zbalansowany i w każdej symulacji z PIO trzeba overfoldować vs raise. Oczywiście nie z setem.

Chętnie zapoznam się z argumentami i dowodami na rzecz niebycia obsranym vs raise na low i micro :)

Odpowiedz
Cytat
OnlyNutzz

Żeby było jeszcze ciekawiej, wklejam średni cold call:

Jak ktoś cold calluje 6.5% na buttonie i z tego raisuje 10% to jaki % jego raisu to są blefy?

Odpowiedz
Cytat
LeborW

Napisane przez OnlyNutzz

Nikt tu nie jest zbalansowany i w każdej symulacji z PIO trzeba overfoldować vs raise. Oczywiście nie z setem.

Wklepałem Cię w PIO i wyskoczyło, że najlepszą decyzją jaką możesz podjąć to skok przez okno.

Piszesz coś o BTN a w rozdaniu BTN nie bierze udziału. Zacytowałem wypowiedź użytkownika, który wypowiadał się na temat tego rozdania a Ty totalnie o czym innym. Nie chodzi o blefcatchowanie tylko o rozgrywanie value handów pasywnie bo ktoś może mieć lepiej.

Odpowiedz
Cytat
blahblah12

Ogromny leak ludzi z mikro jest taki że się boją grać, wszędzie widzą nutsy u przeciwników - jak ktoś ich zreisuje to już mają obsrane gacie.

Nie chodzi o blefcatchowanie

Jak ktoś ich zreisuje... To nie jest blefcatchowanie?

Odpowiedz
Cytat
Achwen

Pre-standart
flop ok
turn-???
Dzięki za odpowiedzi

Wydaje mi się że poprawnie zagrałeś

Odpowiedz
Cytat
LeborW

Napisane przez blahblah12

Ogromny leak ludzi z mikro jest taki że się boją grać, wszędzie widzą nutsy u przeciwników - jak ktoś ich zreisuje to już mają obsrane gacie.

A zakładasz, że w raise mają tylko blefy? Poza tym napisałem, że z JJ to easy wjazd wiec nie wiem o co Ci chodzi.

A jeszcze co do posta OnlyNutzz to pokazujesz mi staty z low staks jak moja wypowiedź tyczyła się mikro. Ponadto wyfiltrowałaś graczy z min. 1k rozdań czyli raczej regularsów nie ważne czy słabych czy średnich czy dobrych. Teraz policz sobie ile %fieldu stanowią fishe, których nie uwzględniłaś.

bez odbioru

Odpowiedz
Cytat
niemambopoco

Napisane przez LeborW

Napisane przez blahblah12

A zakładasz, że w raise mają tylko blefy? Poza tym napisałem, że z JJ to easy wjazd wiec nie wiem o co Ci chodzi.

A jeszcze co do posta OnlyNutzz to pokazujesz mi staty z low staks jak moja wypowiedź tyczyła się mikro. Ponadto wyfiltrowałaś graczy z min. 1k rozdań czyli raczej regularsów nie ważne czy słabych czy średnich czy dobrych. Teraz policz sobie ile %fieldu stanowią fishe, których nie uwzględniłaś.

bez odbioru

A kto Ci tu powiedzial, ze to jest fish?

Odpowiedz
Cytat
LeborW

A kto Ci powiedział, że nie jest? Imo ta dyskusja tyczyła się ogólnych tendencji fieldu a nie tego konkretnego rozdania, a Ty jeszcze pijesz do rozdania. Tam jest value wjazd, który został dobrze uargumentowany, także znowu nie wiem z czym Ty teraz wyjeżdżasz?

Więcej nie odpowiadam, bo wychodzi na to, że macie problem z czytaniem ze zrozumieniem. I tutaj was nie obrażam tylko stwierdzam fakt, ponieważ ja napisałem o jednym a wy o czym innym.

Wystarczyło przeczytać to co napisałem ze zrozumieniem i tyle. Napisałem, że ludzie mają obsrane gacie w kontekście tego rozdania i konkretnie Twojej wypowiedzi co byś zagrał, uargumentowałem to a ktoś oczywiście, że ludzie mają słusznie obsrane gacie, przedstawia jakieś cyferki po czym piszę, że to oczywiście nie tyczy się setów - no gratuluje :appl: :appl: :appl: - to o co jej chodzi, do teraz nie wiem

kolejny ziomek coś pisze, że gra vs raise to bluffcatch - no ludzie przecież tu komentarz jest zbędny

Po czym Ty, widząc ataki w moją stronę urosłeś i też jeszcze chcesz 5 groszy wtrącić.

Imo ja udzielam się w tematach nie żeby kogoś urazić a doradzić/pomóc itp. Pisze na szybko w przerwach od pracy, a że poetą nie jestem to mój sposób pisania najczęściej jest negatywnie odbierany.

A Pani OnlyNutzz jeżeli jest zainteresowana to oczywiście mogę przedstawić dowody na to, że ludzie boją się grać na mkiro(nl2-16 zoom na strasach) np. w takich sytuacjach jak ta, którą przedstawił autor wątku. Zapewne znajdę trochę czasu, zapraszam na prive.

Odpowiedz
Cytat
niemambopoco

Napisane przez LeborW
A kto Ci powiedział, że nie jest? Imo ta dyskusja tyczyła się ogólnych tendencji fieldu a nie tego konkretnego rozdania, a Ty jeszcze pijesz do rozdania. Tam jest value wjazd, który został dobrze uargumentowany, także znowu nie wiem z czym Ty teraz wyjeżdżasz?

Dlaczego uwazasz, ze nie zgadzam sie z twoja koncepcja dotyczaca rozdania? Ja pisalem, co ja bym zrobil, to nie znaczy, ze to bylaby dobra decyzja. Owszem, ja tego nigdy nie sfolduje, natomiast ja bym to zagral lekko inaczej (nie mowie, ze dobrze!), wiec z czym ty tu masz problem?

EDIT: Chyba najwiekszy problem to ty masz, ze ktos ŚMIE miec inne zdanie niz ty...

Odpowiedz
Cytat
LeborW

Dlaczego uwazasz, ze nie zgadzam sie z twoja koncepcja dotyczaca rozdania? Ja pisalem, co ja bym zrobil, to nie znaczy, ze to bylaby dobra decyzja. Owszem, ja tego nigdy nie sfolduje, natomiast ja bym to zagral lekko inaczej (nie mowie, ze dobrze!), wiec z czym ty tu masz problem?

EDIT: Chyba najwiekszy problem to ty masz, ze ktos ŚMIE miec inne zdanie niz ty...

Jasne, że ktoś może mieć inne zdanie niż ja. Nie uważam też, abym w każdej sprawie miał zawsze rację. _drink:

Odpowiedz
Cytat
71022

Napisane przez Edek07

podręcznikowo

Odpowiedz
Cytat