Przejdź do forum
NL25/50 SH. 22,5k

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL25/50 SH. 22,5k

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
328 Wyświetlenia
Bobbku
Oldschool Grinder

Proszę o ocenę i jak największą krytykę, oby konstruktywną :f_grin:
Póki co 22,5k rozdań. Jak dowiem się jak filtry w replayerze zmienić wstawię więcej.

Do tej pory skupiałem się na grindzie fishy, 4-6 stołów na raz. Lepiej czuję się przy częstej zmianie przeciwników, mając na nich kilkaset, nie kilka tysięcy rąk bo w pierwszym przypadku wiem jak wyciągnąć ze statystyk większość informacji.

Teraz mobilizuję się do tego by uczyć się wyciągać jak najwięcej szczegółów bo im wyższe stawki, tym więcej często spotykanych regularsów. Czyjaś analiza własnych statystyk wydaje się być dobrym pomysłem na początek :f_smile:

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi

ciut za dużo z mp grasz. strasznie malo grasz z CO z BU to juz naprawdę rise1st 36 ? mozna spokojnie grać 60%+ z SB gdzie nie masz pozycji 50% to już dośc sporo jest może ciut dużo ?

3bet można podciągnąć z BU

troszke za bardzo składasz się na steale z SB i BU

aggf dziwnie się rozkłada większa an riv niż flop choć według mnie w miare fajnie to wgląda.

c/r river :D

dość czesto składasz sie na gaybety można trochę z tym pokombinować

troszke wiecej cbetować można

Odpowiedz
Cytat
Bobbku Autor wątku
Bobbku
Oldschool Grinder

122k rozdan.
W obu przypadkach mieszanka NL25 i NL50 z PS/FTP.

Odpowiedz
Cytat
rusher88
PokerStrategist

Siemanko.

Zwroc uwage na steale - moze da sie wiecej. Stealujesz stosunkowo malo bedac IP vs blindy.

Masz bardzo waski i plaski callopen.

3betujesz tez stosunkowo plasko - mala roznica miedzy MP a BU.

Ciekawi mnie Twoj fold to 3bet - majac niski 4bet, wydajesz sie byc osoba, ktora dosc czesto calluje 3bety - pewnie nie raz zdarza sie to OOP. Zobacz czy z tymi spotami jest wszystko OK.

Spory limp ns SB - rozumiem ze dokladasz majac rybki.

Call na BB budujesz na spotach vs SB? W sensie, nie chodzi mi ze tylko vs SB, ale jesli glownie tak, to calkiem OK, bo to ( w zalozeniu ) moze oznaczac, ze zwracasz uwage na to kto/ile stealuje z SB.

Malo betujesz vs miss CB. Tzn. biorac pod uwage Twoj calling range pre, ktory w sporym % jest PP, czesto masz jakies SDv/sth, ale zwracaj uwage na to, czy checki dadza Ci value od przeciwnika, czy tylko rozdajesz free equity. Nastepnie zwroc uwage jaki check/fold maja przeciwnicy i to po prostu exploatuj.

Pomysl o tym, czy nie cbetujesz troche za malo. Wiadomo ze nie chcesz cbetowac zawsze, ale moze troche nie doceniasz FEq cbetow.

Sporo callujesz vs donkbet - patrzac na to ile % raiseujesz, a ile masz foldow.

Z tego co piszesz, wnioskuje ze bardzo duza uwage zwracasz na to na jakich grasz stolikach i jesli faktycznie wybierasz stoly ze slabymi graczami, to Twoja gra automatycznie przestawia sie w strone ABC i bardziej szczerego grania value range, co jest zupelnie OK.

Odpowiedz
Cytat
Bobbku Autor wątku
Bobbku
Oldschool Grinder

Zgadza się, że dużą uwagę przykładam do stołów na jakich gram, ponieważ PS oferuje ich szeroki wybór o każdej porze. Przez to wykształciłem w sobie grę automatyczną, zbliżoną do ABC, z kilkoma ulepszeniami.

Skutek jest taki, że zrobiłem sobie duże braki dotyczące hand readingu, w szczególności w przypadku gry vReg, co boleśnie odczułem (mimo większego niż średnio pecha) wyrabiając bonus od pierwszej wpłaty na FTP, gdzie graczy nie jest aż tak dużo. Obiecałem sobie, że na poprawie tego aspektu skupię swoją uwagę w najbliższym czasie.

Właśnie przez to nie stealuje tyle ile bym mógł (fishe z prawej, regi z lewej najczęściej) bo nie czuję się super mocny postF.

Limp z SB ze względu na rybki ale mogę lekko przesadzać.

BB calluje vsSB, patrząc na % steala z tej pozycji ale możliwe, że calluje trochę za dużo też vsBU.

Szukaniem spotów do częstszego CB zajmuję się od jakiegoś czasu, o czym świadczy CB58 z ostatnich 122k, a CB65 z ostatnich 22k =)

Call 3B, w tym OOP to rzeczywiście spory problem u mnie. Powinienem częściej odpuszczać, tym bardziej, że nieraz nie wiem co zrobić z ręką postF :facepalm:

Z resztą punktów pozostaje mi się zgodzić bez komentarza :f_biggrin:

Dzięki za analizę i do zoba na treningach :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat

Czemu zakrywasz winrate?

Odpowiedz
Cytat