Siemanko.
Widze znow ciekawe popupy
Musisz mi dac chwile na to, zeby sie tutaj odnalezc, stad podziele sobie odpowiedz na kilka czesci + bedziesz mial mozliwosc swobodnie odpowiadac.
Zerkajac na "preflop":
- na pewno w oczy rzucil sie range ( Raise 1st ) z EP/MP, ktory jest szeroki
- z drugiej strony zastanawiam sie czy osiagasz maxymalne wartosci steali ( lub zblizone ), tj. czy po prostu maxymalizujesz gre z pozycji pozniejszych
- brak limpow to dobry nawyk, gdzie oczywiscie do pewnych granic jest to zagranie rowniez dopuszczalne - czasami wrecz odpowiednie
- spory callopen + jest on plaski. Piszac spory, mam na mysli MP, gdzie 14% callujesz vs EP i to moze powodowac, ze Ty pasywnie rozgrywasz tutaj praktycznie tyle samo/moze wiecej rak niz przeciwnik otwiera! No i masz jeszcze caly stolik za soba.
Dodatkowo zobaczymy co z tym range dzieje sie postflop.
Teraz przeskocze sobie na 3bety pre, z odniesieniem na foldy:
- no i tutaj wlasnie pierwsza sprawa, czyli twoj Fold to 3bet + call vs 3bet. Zobacz ile 3betow callujesz, a dokladniej mowiac wez kalkulator i policz sobie wzgledem rangeow jak wyglada Twoj % fold i call. Zobacz na EP, gdzie masz Raise 1st 18 ---> statystycznie 53 foldujesz, czyli 47% grasz vs 3bet. 47% z 18 daje okolo 8,5% range, co z kolei czesto moze byc range szerszym, niz ma przeciwnik ktory Cie 3betuje, a Ty najczesciej jestes tu OOP i grasz bez inicjatywy.
- rozumiem idee zrezygnowania z 3bet range na MP, ale czy to na pewno bedzie OK na NL25, to juz moze byc inna sprawa
- wydaje mi sie tez, ze mozesz zmaxymalizowac troche 3bety bedac IP i wrzucajac tutaj toche wiecej light 3betow + 3betujac troche szerzej value range
- rowniez BB vs SB mysle ze mozesz wciskac 3bet czesciej, bo osoby majace szeroki range beda mialy tutaj klopoty
- moza tez overall pomyslec o maxymalizowaniu 3betow vs steale, w zaleznosci od ogolnych tendencji/swiadomosci przeciwnikow. Po prostu obecnie mamy czesto sytuacje takie jak przeciwnicy stealujacy mase range, ale majacy podstawowe leaki, jak zbyt duzy fold, albo zbyt maly fold.