Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] NL20 SH 33k

6 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
362 Wyświetlenia
GrzeskoPhi

Proszę o nakierowanie mnie w kierunku LAG; obecnie grę opieram na read'ach o przeciwnikach. W Hud'zie brakuje 4,5k rąk nie wiem dlaczego(może to przez filtry jakie mam nałożone w zalożnosci od liczby graczy przy stole ) niech tak już będzie.

Uploaded with http://imageshack.us

Uploaded with ImageShack.us

5 odpowiedzi
fidelloz

Winrate miazdzy _thumbsup:

Nie napisze nic o dostosywaniu sie do LAGa (zachowalbym obecny styl jak dlugo bedzie dzialac)

natomiast ja zwrocilbym uwage na
- niski fold to 3bet = callowanie ze zdominowanymi rekami
- mega niski fold to 4bet
- olbrzymia ilosc callowania OOP na SB i BB

RetireD2019

po co wogole dawać tutaj taki sample jak 25k rak ?: O niedość, że jestes na rushu to jeszcze chcesz by ktoś Ci dawał rady wykręcić lepszy winrate niz masz obecnie a to niemozliwe ; O

Moja rada.. Graj ciągle tym stylem jak będziesz dalej tak miazdzyl to keep going.. :) wróc tutaj jak zrobisz 100k++ sample i wtedy będziemy wstanie Ci bardziej pomoc.. ; O

fidelloz

ja na 100k sample gralem kilkoma stylami.

Najpirew odkrylem jakies spoko zagranie i go naduzywalem. Potem odkrylem 4bet blefy, potem odkrylem x/r na riverze i tez tak gralem dla blefu co chwile.

Zbyt duza probka znieksztalca obraz gry, bo nie pokazuje specyficznych zagran wlasciwych tylko dla danego okresu czasu.

Co do winrate, to 2 cyfrowy jest bardoz mozliwy na tych limitach :P

rusher88

Siema.

Ja tu moze tez troche z innej beczki:

Proszę o nakierowanie mnie w kierunku LAG; obecnie grę opieram na read'ach o przeciwnikach.

Uwazasz ze cisniecie na slepo LAGiem, jest lepsze niz gra oparta na readach/dostosowaniu/maxymalnej adaptacji? Jesli tak, to juz Cie nakieruje:

Staraj sie podbijac jakies 35% rak preflop, stealowac ~80%, raiseuj cbety z wiekszoscia drawow/semiblefow, ale nie po to, aby pozniej foldowac na przebicie, tylko shipuj, tak samo mysl o c/r, buduj non SD... tylko ciekawe jak chcesz to zrobic? :) ( pomysl tez nad limitem jaki grasz )

A teraz wrocmy na ziemie -> LAG to nie jest 'zasada' jaka obierasz wchodzac na stolik. "Dzis gram LAG i bede najfajniejszym ziomkiem na stole" - LAG to jest ewolucja, spowodowana coraz lepsza adaptacja do przeciwnikow, coraz lepszym hand readingiem, czyli dostosowaniem. Z poczatku grasz 20/18 i grasz 'sztywno', uczysz sie i zauwazasz, ze granie 25/20 sprawdza sie tu lapiej, ale na innym stole nadal potrzebujesz 21/18, dalej sie uczysz i zaczynasz dostrzegac edge, ktory pozwala Ci grac 28/22, pozniej 30/26 itp...

Jesli chodzi o staty zwroc uwage na:

- Ft3bet, bo jest za maly
- GAP miedzy vpip a pfr, bo wydaje sie duzy
- ogromny % limpu?
- ogromny range grany OOP ( SB, BB )
- niska agresje
- wielki WTS
- brak floatingu

Jak widac Twoje staty mocno odchodza od standardu i opcje sa 2:

Albo masz upa i to Ci sie niestety urwie, albo bardzo dobrze ogarniasz i grasz pod przeciwnikow.

GL anyway.

k4m1l0z

nic nie zmieniaj, zielona zapieprza do góry jak rakieta, ciśnij póki bedzie skuteczne for infinite money