Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nl20 13k

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
218 Wyświetlenia
boczq

Siema
Nl gram praktycznie od lutego/marca, ale wyfiltrowałem tylko od połowy kwietnia (wtedy dość znacznie zmieniłem gre), stąd tylko 13k.
Niechże ktoś zerknie gdzie można się na mnie zasadzić, bo chcę się przenosić wyżej, a tam już powoli ludzie będą ogarniać.

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
rusher88

Siemanko

13k to za malo, aby cos tu uznac za pewniaka, ale przyjmujac, ze tendencje by sie utrzymaly na wiekszej probce:

- dosc szeroki range z EP, podobny do range z HJ, co ogolnie tworzy dosc plaski PFR

- popracowalbym nad stealami, gdzie w zaleznosci od przeciwnikow z CO mozna stealowac wiecej/mniej + wchodzac na NL50 uwazaj na SB, bo stealujac duzo z SB i majac image gracza, ktory cbetuje czesto, bedziesz dostawal mase calli i bedziesz OOP postflop - nie mowiac o 3betach :)

- troche bym popracowal nad 3betem z CO

- Fold to 3bet masz bardzo niski - to moze byc wina probki, ale tutaj brakuje 4bet range... masz bardzo waski = callujesz 3bety, pewnie tez OOP, a to jest zly nawyk i prowadzi do trudnych spotow

- obrona blindow to ciezki temat i jesli sie nie ma pomyslu na obrone, to czasami lepiej nie bronic :P W zalozeniu OOP polecam raczej agresywna obrone + umiarkowany calling range, za to IP, to mamy tyle akcji do wyboru, ze mozna ksiazke pisac :) Glownie chodzi o to, zeby bronci czesto, na ludzi, ktorzy stealuja duzo.

- troche niski c/r. Tutaj wlasnie mozesz pomyslec o adaptacji do przeciwnikow z duzym stealem + duzym CB F.

- uwazaj na to jak cbetujesz, szczegolnie ze Ty dosc szeroko otwierasz z EP - co wg mnie jest przynajmniej do przemyslenia, bo mozesz swoja tendencja przyciagac bluffy

- Fold CB to raise masz b. niski jak na swoj range + taki CB F. Jesli bys tu bet/callowal flopy, to mysle ze to zaowocuje albo zbyt luznymi calldownami, albo bet/callami + foldami na turn czy river, co jest obv. zle.

- mysle ze pare % do donkbetu mozna dolozyc

- Raise CB 15% to wzglednie OK - z tym ze ja lubie trzymac to maxymalnie wysoko, bo a) ludzie nie potrafia sie bronic, b) zazwyczaj zle sie bronia, c) to po prostu wchodzi :D

- no i to na co musisz zwrocic uwage, to Twoje rece, ktore pokazujesz na SD i sposob w jaki tam trafiasz. Poki co masz relatywnie wysokie WTS.

Odpowiedz
Cytat