Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2 SH 25k

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
276 Wyświetlenia
endriu1002
Poker Player

Witam gram juz troche na platformie iPoker, przedtem ztorbilem pare darmowych 10$ teraz jednak udaje sie juz utrzymac bez torby, natomiast ciagle jestem BE. Chcialbym ruszyc do przodu i przebic sie przez te NL2. Martwi mnie troche czerwona linia na wykresie non showdown. Pls wskazcie moje leaki.

Uploaded with ImageShack.us

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
rusher88
PokerStrategist

Heja.

Dodaj prosze screen popupa, o nazwie "default main popup" - tam jest sporo info, o tym jak grasz overall.

Screen popupa uzyskasz odpalajac hand replayera i klikajac na swoj HUD.

Natomiast popup ustawisz w Opcjach HUDa, bo jsli dobrze pamietam w HM2 nie ma tego popupa ustawionego w standardzie, ale tu moge sie myslic.

Odpowiedz
Cytat
endriu1002 Autor wątku
endriu1002
Poker Player

Ok wstawiam default main popup :)
NIe wiem dlaczego ale tutaj mam ponad 5k handow mniej

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
rusher88
PokerStrategist

Ok, wiec zobaczmy :)

Zdecydowanie popatrz na swoje steale - masz bardzo niskie wartosci na CO i BU! Najpewnie mozesz stealowac 2x tyle.

Jesli chodzi o range, to rowniez fakt, ze grasz takim samym range z EP jak MP zwraca uwage.

Unikaj limpowania bez podstaw.

Dosc randomowy callopen - na MP szerszy niz na BU czy CO. Zwroc uwage co/na kogo callujesz. Staraj sie odpowiedziec na pytanie, jaki cel ma Twoj call pre.

Uwazaj z fold to 3bet - jesli callujesz 3bety i grasz fit or fold, oraz jesli callujesz je OOP to czesto mozesz na tym mase BB tracic.

Sam znow dosc randomowo 3betujesz. Przemysl to czym sie kierujesz, przemysl kogo 3betujesz, zamij sie teoria light 3betow.

Twoj CB jest wysoki. Overall na micro to jest spoko, ale jednak w 3bet potach tak ogromny cbet zwraca uwage, bo cbetujesz praktycznie kazdy spot, a range Twoich przeciwnikow sa wezsze, przez co oni tez az tak duzo nie folduja!

Turny na Nl2 powinienes betowac raczej szczerze, bardziej w strone value. Bluffow powinno tu byc na prawde malo.

Twoj fold to Cb jest _ekstremalnie_ wysoki. Grasz vs CB tylko jak masz. Co gorsze w 3bet potach jest podobnie, wiec zdecydowanie poki co nie powinienes callowac tych 3betow ( o ile to nie jakies miniraise itd ), bo po prostu bedziesz w ten sposob tracil tylko wiecej, niz foldujac.

Automatycznie Twoje raise vs cbety beda szczere, a check/raise to w zasadzie same nutsy, ale to na Nl2 nie jest zbyt istotne.

Donkbet 51 nawet nie wiem jak zinterpretowac tak na prawde :P Wcyhodzi na to, ze donkbetujesz praktycznie 1/2 flopow na ktore sie dostajesz jako caller pre, problem w tym, ze ze stat wynika, ze Twoj calling range pre, to glownie jakies PP, czasami jakies inne rece i z pewnoscia zwrocilbym uwage na to co/na kogo/kiedy donkbetujesz. Znow wroce do pytania "po co?" ale to wlasnie pytanie musisz sobie zadawac, chcac grac donkbet.

Ty musisz pomyslec o tym, aby przede wszystkim dobrze valuebetowac, oraz nie palic BB, tam, gdzie nie masz FEq, a nie trafiles - nie betuj zbyt czesto na fishy, nie barreluj ich itd.
Ogranicz sytuacje kiedy callujesz pre i foldujesz na flopie, poki nie rozwiniesz swojej gry - zaczyanajac grac spoty postflop, zaczynaj powoli. Da sie callowac wiecej nic pockety i grac z tym, ale trzeba rozumiec pewne zalozenia.
Zdecydowanie wiecej stealuj, profitujac na foldach przeciwnikow - na fishy, graj poszerzonym value range.
Staraj sie maxymalizowac gre z pozycja.

Odpowiedz
Cytat