Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2 SH 15,5k

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
232 Wyświetlenia
Mehower

Wybrane statystyki dodawałem wg poradnika na forum, jak czegos brakuje to proszę o info ;)

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Ogólnie gdyby nie bonusy to moj bankroll wynosiłby piękne 0 ;D

Proszę o rady.

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
rusher88

Czesc.

Stat dales bardzo malo, ale to nic, prawde mowiac te wystarcza mysle, zebym mogl Ci mniej wiecej napisac o co chodzi :)

1 najwazniejsza sprawa, to sposob w jaki tworzysz swoj range preflop:

- masz PFR z EP praktycznie taki sam jak z BU. Otwierasz zbyt szerokie zakresy z wczesnych pozycji, co stawia Cie w trudniejszych spotach OOP. Graj bardziej tight z EP i MP.

- masz stosunkowo niski steal, sadze ze da sie go podniesc, tylko ze tutaj tez najpierw musisz dowiedziec sie o co tak na prawde z tym chodzi / zakladam ze jestes raczej poczatkujacy

- sporo 3betujesz, ale patrzac po tym jak grasz, to nie jestem przekonany czy odpowiednio dobierasz range, sama stata wiele nie mowi, bo da sie pewnie 3betowac taki % range i to sie moze sprawdzac, ale wazne jak dobierasz range pod przeciwnika + co robisz z tym postflop

- Fold to 3bet masz niski. Jesli to jest ten, ktory mysle, to on mocno _ZAWYZA_ realny fold. Ciebie interesuje dokladnie "fold to 3bet after raise" - anyway nawet jesli masz faktycznie taki jak tutaj, to jest on niski, patrzac na Twoj ogromny range - sadze ze vs 3bety potrafisz bronic szerszy range niz ma przeciwnik, ktory Cie 3betuje

- OGROMNY CB flop - w 3bet potach betujesz pewnie podobnie. Betujesz zdecydowanie zbyt duzo, palac na tym sporo BB, bo przy takiej frekwencji cbetow, po prostu betujesz dla bluffu fishy, multiway, zamieniasz rece w bluff itd.

- Dodatkowo, do powyzszego, betujesz tez czesto turny, co pewnie patrzac na Twoj range raczej tylko pogarsza sytuacje

Generlanie po prostu dam Ci tutaj filmy naszych trenerow SH. Sa to filmy z micro, ktore powinny Ci cos rozjasnic, bo niestety obecnie spora ilosc spotow po prostu klikasz, jakby bez wiekszego zastanowienia, a to nie prowadzi za daleko. Ogladnij te filmy, wyciagnij z nich wnioski:

1:
https://polska.pokerstrategy.com/video/#searchtext=crushing%20microstakes&key=all&contenttype=0&gametype=0&tablesize=0&languages=pl,en&levels=basic,bronze,silver,gold,platinum,diamond&lowerlimit=0&upperlimit=100&ob=date&od=desc&page=1&rpp=10

To seria muckinfelli, juz dosc wiekowa, ale wielu graczy na prawde mocno ja chwali.

2:

https://polska.pokerstrategy.com/video/#searchtext=Powoli&key=all&contenttype=0&gametype=0&tablesize=0&languages=pl,en&levels=basic,bronze,silver,gold,platinum,diamond&lowerlimit=0&upperlimit=100&ob=date&od=desc&page=1&rpp=10

To sporo nowsza seria hahaunaaba.

Powodzenia!

Odpowiedz
Cytat
Mehower Autor wątku
Mehower

Ok, dzięki.

Już zaktualizowałem statystyki, na takie które coś więcej ci powiedzą.

Co do cbetu też ostatnio to zauważyłem że najczęściej mam go na stołach w granicach 80-100, ale szczerze mówiąc często dostaje kasę z tego, dlatego przyzwyczaiłem się do prawie automatycznego cbetowania. Będę musiał nad tym popracować.

Jestem początkujący, uczę się dopiero półtora miesiąca, pomału do przodu ;)

Masz może dla mnie jeszcze jakieś rady w jaki sposób mógłbym się uczyć?

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Jesli chodzi o to w jaki sposob sie uczyc na poczatku, to bardzo fajna forma, jest wlasnie ogladanie filmow, zarowno teoretycznych, jak i tych z gry live/review. Teoria buduje podstawy, ktore pozniej implementujesz do swojej gry.

Dobrze jest angazowac sie w ogladanie filmu, tj. widzac ze jest akcja, mozesz ja zatrzymac, zastanowic sie jak Ty grasz i czemu to robisz w taki a nie inny sposob i pozniej dopiero puscic film i porownac swoje myslenie, z tym, ktore zostalo zaproponowane przez trenera.

Kolejny bardzo dobry sposob nauki, to wrzucanie rozdan na forum, tyle ze do rozdania warto dodac takie rzeczy jak:

- statystyki na przeciwnikow, jesli sie je posiada
- ready/info, ktore zaobserwowales, jesli jakies sa
- napisac swoj tok myslenia tj. czemu betowales, czemu taki sizing itd.

Wtedy otrzymana analize mozesz bezposrednio porownywac z tym, co sadziles sam.

Nastepnie, zapraszam na cotygodniowe treningi live, ktorych spis masz tutaj: https://polska.pokerstrategy.com/coaching/
To jest bardzo dobre miejsce, zeby na zywo poogladac gre, ale tez zeby zadawac do niej pytania i pisac swoje przemyslenia. Na czacie mozesz podyskutowac z wieolma osobami, zarowno poczatkujacymi, jak i takimi, ktore posiadaja juz staz.

Jesli chodzi o te kilka punktow, ktore sa bardzo istotne w Twoich statach to:

- Raise 1st, czyli statystyka, mowiaca o tym jak otwierasz ( grasz podbicie jako pierwszy ), jest bardzo wysoka z wczesnych, a stosunkowo niska z poznych. Masz 23% z EP, a 35% z BU, a to powinno wygladac bardziej jak 14 z EP, 50 z BU // cos w ten desen, to tylko zarys.

- Fold to 3bet after raise masz bardzo, bardzo niski. Super duzym range grasz vs 3bety i tak jak sadzilem, czesto grasz szerszym range vs 3bet, niz ma przeciwnik, ktory Cie aktualnie 3betowal.

- W kontekscie cbetow, masz tutaj serie, ktora powinna troche rozjasnic, oraz pokazac Ci zarysy sposobu myslenia w danych sytuacjach:

https://polska.pokerstrategy.com/video/#searchtext=cbetach&key=all&contenttype=0&gametype=0&tablesize=0&languages=pl,en&levels=basic,bronze,silver,gold,platinum,diamond&lowerlimit=0&upperlimit=100&ob=date&od=desc&page=1&rpp=10

Poki co, powinienes sie skupic przede wszystkim na uporzadkowaniu podstaw swojej gry. Musisz ja troche zrozumiec, aby moc tak na prawde mowic o leakach na bazie stat.

Takze, ogladaj filmy, wbijaj na treningi, wrzucaj lapy i spokojnie ruszysz z miejsca.

Odpowiedz
Cytat