Przejdź do forum
nl2 nl5, BSS Proszę...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] nl2 nl5, BSS Proszę o analize

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
315 Wyświetlenia
kfiacior24

Witam,

Ostatnio znalazłem poniższy wykres, i trochę mnie martwi duże odchylenie EV w stsounku do wygranych. Oznacza to że mam więcej szczęscia niż rozumu ?:) Co zmienić w grze ? Jeśli potrzebne będą jakieś inne statystyki, proszę powiedzieć jakie a udostępnie. Własciwie zaczynam z pokerem, więc wszelkie opinie będą pomocne.

4 odpowiedzi
bMh
bMh

Pierwsze co sie rzuca w oczy to zbyt duza rozpieznosc pomiedzy VPIP i PFR za duzo limpujesz!

kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24

myślę że to może być spowodowane tym że właściwie zawsze limpuje pockety i connectory. Jak rozgrywać te karty dobrze? Zauważyłem że na setach które kompletują się z pocketów dobrze się zarabia. Nie wiem czy to tylko złudzenie, związane z fartem, czy taka jest specyfika niskich limitów. Powinienem ograniczyć limp z pocketami ?

bMh
bMh

graj raise pre flop zawsze i wszedzie i nigdy nie limpuj :)

ubahyan1

ja grajac nl2 (na P* i 888) zgodnie z tabelka z brazowych artykulów, tez mam spory rozjazd miedzy vpip i pfr (6+%). nawet sie zastanawialem wtf, ale doszedlem do tego ze na tych limitach jest masa limperow i wtedy zgodnie z tabelka sprawdzamy z suited connectorami i parami ze środkowej i późnej, niskimi asami w kolorze z późnej. i z powodu limperów nie mamy okazji podbijać ze środkowej ze średnimi asami.