Przejdź do forum
NL2 FR ZOOM 35k

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2 FR ZOOM 35k

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
310 Wyświetlenia

Witam,

Załączam swoje statystyki do oceny, gdyż ostatnio miałem mały downswing i wydaje mi się, że jest to wina mojej gry. Byłem już blisko przejścia na upragnione NL5 z rollem 111$ ale chyba własnie ta niecierpliwość mnie zgubiła i zredukowałem się do 84$. Przez ostatnie 3 dni udało mi się trochę odbudować ale przez duży nakład rozegranych rąk z miernym efektem. Koniec końców z 12.5bb/100 rąk mam teraz mizerne 7.5. Z tych 35k 23k są rozegrane na Zoom pierwsze 12k było na zwykłych NL2 FR ale nie jestem w stanie zrobić takiego filtru żeby to podzielić. Między grą na zwykłych stołach a na zoomie z większych różnic mogę wymienić dużo szerszy steal z mojej strony.

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
rusher88

Hej :)

Po analizie stat z NL2 nie oczekuj zbyt wiele, poniewaz tutaj raczej sprawdza sie solidne ABC i na tym gra na tym limicie zazwyczaj sie zamyka.

Z tego co tutaj dales, mozna pomyslec o tym, aby stealowac jeszcze wiecej, ale np. musisz wtedy koniecznie uwazac na cbetowanie z tych pozych pozycji, w tym rowniez z SB -> cbetowanie szeroko, z szerokiego range moze nie byc dobre, poniewaz glowna idea szerokiego steale, jest to, zeby krasc pule preflop - kiedy zaczynasz cbetowac nietrafione flopy, w graczy, ktorzy folduja duzo pre - calluja malo i zazwyczaj mocniejsze rece, to mozesz niepotrzebnie palic bb w takich spotach i co wazne, robic to czesto.

Mozesz pomyslec nad tym, aby 3bet byl troche bardziej pozycyjny - wykorzystuj pozycje, 3betuj light przeciwnikow, ktorzy duzo folduja i tu znow przechodzimy do betowania flopa - nie rob tego zbyt czesto nie majac reki, jesli Twoja idea = wygrac pota pre.

Ft3bet masz bardzo wysoki, ale to wynika z tej staty, ktora jest w tym reporcie. Ta stata liczy wszystkie foldy po 3betach, czyli jesli 3betuje MP, a Ty jeste sna CO i foldujesz, to wg tej staty jest to fold do 3betu. Ciebie interesuje to, ile foldujesz po tym jak podbiles - wartosc foldu bedzie zdecydowanie nizsza niz ta, ktora jest tu pokazana.

Cbetujesz duzo, co na Nl2 nie powinno byc zlym nawykiem, ale jednak staraj sie tego nie robic zbyt automatycznie. I tutaj tez zwroc swoja uwage znow na miejsca, gdzie masz szeroki range - np. SB, gdzie duzo cbetujesz flopy, ale tez stosunkowo czesto poprawiasz turn. Znow wracamy do sedna, czyli tego, zebys nie staral sie za wszelka cene wygrac pota, kiedy matematycznie sam steal najczesciej dla Ciebie zarabia.

Generlanie na tych stawkach, stosj zasade aby bluffowac w wiekszosci wypadkow glownie na flopie - na turnie, czy riverze staraj sie raczej valuebetowac.

Raczej unikaj limpowania, chyba ze dokladasz po kims, jakies rozwojowe rece, z ktorymi nie czujesz sie na silach podbijac.

Patrzac na staty, mozna wyciagnac lekki wniosek, ze mozesz zbyt czesto dochodzic do SD - to oczywiscie zalezy od MASY czynnikow, ale masz relatywnie niski ( jak na te stawki i ogol graczy na nich ) fold to CB i jesli to jest jakas Twoja tendencja, ze srednio wierzysz przeciwnikom, to moze warto przemyslec, czy nie dajesz im czasami zbyt malego kredytu.

Overall, jak napisalem na poczatku, gra na NL2, na prawde nie powinna odchodzic od ABC - staraj sie grac dobrze konkretne spoty, a statami, jako wyznacznikami sie nie sugeruj za bardzo, bo to one maja wynikac z twojej gry, a nie gra ma byc dopasowana do jakichs wytycznych.
8bb/100 to nadal nie jest wynik, ktorego powinienes sie wstydzic, tym bardziej ze na probkach typu 35k winrate potrafi wzrosnac/zmalec o kilka bb nawet po jednym runie w dol czy w gore :)

Odpowiedz
Cytat