Panowie pomocy, ja już wymiękam.... nie mam siły pisać
nie graj na wczesnych pozycjach O_o
HM user: holdemmenager? tez tak mam
edit: te duze - na big i small blindzie to z blindow tak?
to sory, bo myslalem ze z nich tyle przewalasz
z niecierpliwoscia czekam na ocene twoich statow
za wysoki cbet flop, zmniejsz go troche. nie wal cbeta w calling station jesli nic nie trafiles bo na tym leci duzo bb. mozesz za to troche podniesc cbet turn ale tez nie na wszystkich
pozatym masz 95% cbet w 3betowanych pulach, nie stakuj sie zawsze z tptk itd wybieraj do tego graczy szczegolnie slabych i unikaj regow
a poza statami to jedna z wazniejszych rzeczy na tym limicie to table selection!
niewazne jakie bys mial staty to latwiej ci bedzie ogrywac slabych graczy a nie grac na stolach pelnym nitow/regow
pozdro
Napisane przez cichodajka
byc przegrywajacym graczem na nl2 to juz sztuka![]()
Też mnie to boli...
Siema.
Wiec tak HUD:
- w sumie preflop masz wzorowe jak na ten limit staty. Nic tu nie zmieniam ---> jedyne co, troche wiecej 3betu z blindow.
- mozesz jednak starac sie czesciej 4betowac KK i AA, a mniej je callowac do 3betow
- troche wiecej stealuj? Nie musisz tego zmieniac na sile, ale wydaje sie, ze mozesz wiecej stealowac.
- postflop widze taki problem jak ogromny Fold CB to raise -> bardzo easy Cie wyrzucic z puli, mysle ze nawet dosc mocne rece pasujesz i robisz to zbyt czesto, na nie tych co trzeba przeciwnikow
- moze zbyt duzo jednak cbetujesz na flopie + 3betowane spoty
- reszta stat wyglada dobrze, jak nie bardzo dobrze
POSITION:
- squeezuj wiecej
- reszta OK.
Jak widac, to nie staty sa problemem, ale rozumienie spotow. Mysle ze sie czesto gubisz, nie wiesz za bardzo co zrobic, nie wiesz czy na dobrego gracza robisz dana akcje. Poki co stosuj bardzo zachowawczy table selection -> SZUKAJ fishy, staraj sie grac dosc ABC.
Poza tym, to jest 30hands i to moze byc swing, ale Ty duzo tracisz na non SD, a nie na SD, wiec ja podejrzewam, ze jednak cos zle robisz. Generanie to wyglada tak, jakbys gral spoty, w ktore duzo kasy pakujesz, a pozniej je odpuszczasz.