Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] nl2 BSS FR

16 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
459 Wyświetlenia

Witam prosiłabym o taką mini analizę co powinnam zmienić w grze.

15 odpowiedzi
babel92
Oldschool Grinder

Witaj =)

Fajnie by było, gdybyś napisała po ilu rękach masz takie staty :) Generalnie bardzo dobrze to wygląda. Grasz tight co jest uzasadnione i pożądane na tym limicie. Jedynie co to masz trochę za duży WTSD. Może zbyt wiele marginalnych rąk sprawdzasz na river? Może powinnaś trochę częściej odpuszczać? Generalnie taki standard do 22-25, ale to też kwestia próbki ;) Mogłabyś jeszcze nieco mniej 3betować - 2,5 raczej jest standardem (ale to też jak wyżej - kwestia ilości rozegranych rąk).

Pozdrawiam =)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzięki za odpowiedź. Jest to statystyka po 21,6k rąk. Mógłbyś się teraz ustosunkować z tymi dwoma statystykami? Z góry dzięki.

babel92
Oldschool Grinder

Napisz zakres swojego 3betu :) Co do WTSD to już powiedziałem - pewnie za dużo sprawdzasz na river ze średnią ręka ;)

boxer82
Oldschool Grinder

babel a n ie jest tak że jak gra 10/8 to automatycznie w górę idzie WTSD. Rzadko kiedy wchodzi do gry ze "słabszymi rękami" więc też rzadziej odpuszcza?

babel92
Oldschool Grinder

No ale 30 to przegięcie ;) Wiesz, taki standard do 23-25 (jak ktoś gra luźniej ~23, jak bardziej tight ~25) :)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez babel92
Napisz zakres swojego 3betu :) Co do WTSD to już powiedziałem - pewnie za dużo sprawdzasz na river ze średnią ręka ;)

Zakres 3betu, żebym to ja jeszcze wiedziała dokładnie.
Zależy od pozycji i od gracza, ale standardowo potrafię 3betować z 99+ AJs+
Jak napisałam, dużo zależy od pozycji i gracza.

babel92
Oldschool Grinder

tak myślałem właśnie... na nl2 nie kombinuj - 3betujesz QQ+, AK i z tym też się stackujesz :) Jak koleś jest strasznym murkiem to nie stackuj się z QQ i AKo. 3bet z 99+ to już pure bluff ;)
Pozdro =)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez babel92
tak myślałem właśnie... na nl2 nie kombinuj - 3betujesz QQ+, AK i z tym też się stackujesz :) Jak koleś jest strasznym murkiem to nie stackuj się z QQ i AKo. 3bet z 99+ to już pure bluff ;)
Pozdro =)

Dzięki, a co to znaczy że koleś jest murkiem? Wszystko sprawdza i stawia opór?

babel92
Oldschool Grinder

Nie nie :) Gra baaardzo wąsko (powiedzmy VPIP: 6, PFR: 4) i bardzo mało 3betuje. Z takim się stackuj tylko KK+, AKs ;)
Pozdro :)

AKs z gościem 6/4 o_0? Że niby czasami pokarze QQ z którym mamy flipa a przeważnie jesteśmy zdominowani? Jest to chyba trochę EV-

babel92
Oldschool Grinder

Panek ;) Widziałeś kogoś na NL2 o statach 6/4 po wiarygodnej próbce? Dajmy na to 500 rąk... a w ogóle - z iloma osobami rozegrałeś 500 rąk? Rotacja na NL2 jest tak wielka, a liczba choć trochę ogarniętych graczy tak mała, że szansa spotkania gracza, który gra faktycznie 6/4 i posiadania na niego takiej próbki jest bliska zeru :( Chodziło mi tylko o przybliżenie kto to jest murek i że jeśli ktoś ma takie staty powiedzmy po 100 rękach to znaczy, że w longrunie nie będzie to gracz 25/15 i stackowanie się z takim gościem z QQ czy AKo będzie EV-. Mając AKs mamy blockera do AA/KK i z Twoim doświadczeniem powinieneś wiedzieć, że jest to wystarczająco dobra ręka na stackowanie się na tym limicie z KAŻDYM :)

Nomedes
PokerStrategist

ja widzialem gosci o statach 2/1 i 3/2 po wiarygodnej probce ok 1k+ i 3k+ rak na NL2 :f_cool:

babel92
Oldschool Grinder

A no to przepraszam _p: Pewnie jeszcze to byli winnings players :D

ripper92
BlackMember

Hahahahaha!!!

Nie wierze że istnieją goście 2/1 po 3k rąk, gdzie ty takich ewenementów spotkałeś????

Ninjai
BlackMember

Hej olinka17,

z gory trzeba napisac, ze nie ma czegos takiego jak optymalne statsy. Statsy sie ustawiaja w zaleznosci od twojego stylu gry (czy tez umietnosci). Majac to na uwadze, to nastepujaco moglabys sprawdzic, czy nie zmienic pare rzeczy w twojej grze:

- podbijac wiecej rak jak suited connectory, broadwaye z pozniejszych pozycji LP, CO / BTN i w zaleznosci od tego, ile BB folduje do steal'a, krasc czesciej maly blind. Twoj ATS powinienen byc w okolicach 30%, lecz z drugiej strony, jak mowilem, powinnas grac tak, zebys sie czula komfortowa

- otwierac wiecej PP i ATo z MP2+ np., by podbic relacje PFR i VPIP, ale niedlatego, by ja tylko podbiac, ale dlatego, by wykorzystac fakt, ze wciasz masz super mocny range i np. na blindach siedza fishe, ktorych range dominujesz.

- callowac wiecej na BB, gdy SB stealuje: Pozycja to najwazniejszy czynnik w NLHE. Skoro ja zawsze masz, wykorzystaj to i staraj sie rozgrywac wiecej rak na BB vs SB, bo SB zawsze bedzie mial ciezki spot.

- Twoja relacja VPIP/PFR w porownaniu do WTS pokazuje, ze raczej malo kiedy foldujesz twoje rece. Owszem, czesto masz bardzo mocny zakres, ale pamietaj, ze lepiej jest robic wiecej betow i otrzymac value od gorszych rak od przeciwnikow, niz dac im szanse na blefowanie, jak nie wiesz, czy w ogole sa w stanie blefowac.

Tyle na krotko, smialo sie pytaj, jezeli cos jest nie do konca jasne.