Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nl2 7,6k FR

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
318 Wyświetlenia
l1nkpl

Wiem, że malutka próbka ale ciekawość mnie zżera ;) Może da radę coś z tego wyczarować :rolleyes:

stats:

Spoiler

graph:

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
rusher88

Siema.

7,6k hands to malo na czary :P

- nie limpuj z SB

- nie baw sie w calle do 3betow, szczegolnie OOP - ale IP tez mozesz po prostu odpuszczac i tyle - callowac tylko, kiedy bedziesz "pewny" ze masz lepsza reke.

- nie wiem jak bardzo wiesz co robisz, kiedy 3betujesz, ale jesli wchodzi to 3betuj :P Mowie szczegolnie o BB, gdzie masz 1/5 tali 3bet range :P

- ogolnie postflop troche bawi, bo tutaj jest sporo ciekawych opcji:

- ekstremalnie wysoki CB, do tego Ty dosc luznpo grasz, wiec masz mase smiecia w range i bedziesz podatny na floatingi + blurraisey
- to co wyzej ma potwierdzenie w 60% fold CB to raise, z tym ze watpie, aby ktos na NL2 byl w stanie to wykorzystac.
- strasznie wysoki Fold to CB, ktory jest raczej super standardem na NL2, bo tutaj fit or fold sie sprawdza bardzo, bardzo dobrze.
- analogicznie mozna by pisac o mega niskim chec/raise i niskiem raise Cb flop, gdzie po prostu nie jest Ci to potrzebne do niczego na tym limicie
- malo betujesz vs miss CB na flopie
- no i jest jeszcze pare spraw, do ktorych mozna by ie czepiac, ale tak na prawde nie ma sensu.

Jak widzisz, to Ty jestes troche za agresywny, za luzny itp. jak na ten limit :) Z zalozenia, powinienes szukac rybek i grac tight... znacznie bardziej ABC niz grasz - to wynika z tgo, ze rybki nie folduja za duzo i jesli betujesz na nich nie majac, to tak na prawde oddajesz im swoje BB. Bynajmniej nie mowie, ze to co grasz nie bedzie wchodzic - byc moze bedzie i to bardzo dobrze, ale po prostu przemysl to co napisalem :) To wyglada tak, ze leakow masz sporo, ale to dla mnie, czy dla kogos innego, kto gra z HUDem i sie w ogole interesuje interpretacja stat. Na NL2 sporo osob pewnie huda nie ma, a nawet jesli maja, to pewnie wiele poza vp/pfr ich nie interesuje. Pozostalych jest tak malo, ze nie musisz sie nimi przejmowac.

* Tak na prawde nie chce Ci wypisywac co do jakich wartosci zmniejszac, bo to nie jest nigdy tak, ze mozesz sobie przestac cbetowac o 30% od nastepnej sesji -> wszystko ma ze soba jakies powiazanie i zeby akurat u Ciebie cos zmienic, to musialbys zmienic troche gameplan i nastawienie do gry, zaczynajac od preflop. Polecam po prostu sekcje video :)

Odpowiedz
Cytat