Przejdź do forum
NL2 ( 6 handed )

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2 ( 6 handed )

10 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
404 Wyświetlenia

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]MP2$0.83:///////;MP3$0.73:///////;CO$1.59:///////;BU$1.63:///////;SB$3.63:///////;BB (Hero)$2.68:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with 6:h, A:c.
4 folds, SB raises to $0.06, Hero raises to $0.24, SB calls $0.18.

Flop: ($0.48) Q:d, Q:s, 6:d (2 players)
SB checks, Hero bets $0.34, SB raises to $0.68, Hero raises to $2.44, SB calls $1.76.

Turn: ($5.36) 4:h (2 players)

River: ($5.36) T:d (2 players)

Final Pot: $5.36.

Results follow:

SB shows three of a kind, queens(Q:h J:h).
Hero shows two pairs, queens and sixes(6:h A:c).

SB wins with three of a kind, queens(Q:h J:h).

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Zdaję sobie sprawę, że byłem bez pozycji na dodatek miałem notkę o graczu, że gra typowy range ( AJ QJ AK AA QQ JJ KJ KQ oraz pockety ) spodziewałem się że przy 3becie zrzuci karty. Gdy spadł flop jedyną rzeczą scary była 2, z której mógł mieć seta nie dość ze zagrał slowplay to na dodatek niepotrzebnie się wtopiłem na all in'a myśląc, że zrzuci ( pockety AK KJ AJ TJ )

Odpowiedz
Cytat
THCFalcon
Elite Grinder

na tych stawkach fold pre i dziekuje dobranoc

Odpowiedz
Cytat
sodiumnitrat
PokerStrategist

Jak chcesz go zrzucać blefem za cały stak na takim suchym boardzie to dajesz mu grać perfecto przeciwko Tobie, bo jak ma to gra, a jak nie ma to pasuje :P imo trochę zły board na blefowanie wybrałeś :D

Odpowiedz
Cytat

akurat grałes ip nie oop :coolface:

pf ok ale to jest czysty blef z blokerami, c bet flopa wysoki trochę ale na takim bordzie rzadko coś ma, dziwny mini reraise napewno calluje tutaj bedac ip.

nie potrzebnie wrzuciłeś staka bet/fold bet/call w miare dobrze to wyglada
właściwie bet call właśnei by wyglądał na jakąś Qx u ciebie i jak nie ma tutaj AQ tylko jakieś inne Qx moze nie chcec sie stackować i moze grac pasywnieje na poxniejszych ulicach mozesz zobaczyć sd napewno na tym flopie miałeś sdvalue niepotrzebnie blefowałeś bo z czym on cie sprawdzi gorszym. ? Mże jakieś AK AJ ?raczej ciezko.

Miałeś pozycje trzeba było kontrolowac pule.

Odpowiedz
Cytat
Panmorz
Oldschool Grinder

Napisane przez blelol
akurat grałes ip nie oop :coolface:

:coolface: :fuckyeah

Dlaczego 3-bet pre z takim trashem?
A skoro już masz notki, jakie podałeś, to raczej taki gość nie robi re reisa post flop z niczym ;)

Odpowiedz
Cytat
doxdoxdox0
PokerStrategist

jezeli wiesz, ze gosc gra tight (i mało folduje na 3bety, co jest z tym zwiazane) to najlepiej po prostu odpuscic na preflopie.
powiedzmy, ze 3bet blef pre znośny. jezeli on sprawdza, to Qx są bardzo często w jego zasięgu, więc dla mnie giveup flop (AK częściej 4betuje, a nawet jeżeli sprawdza OOP to ma na ciebie dobre equity. jedyne ręce, które bijesz to AJ, KJ).

cbet możesz zagrać jeżeli uważasz, ze on sprawdzi OOP na preflopie z wieloma gorszymi kartami w stylu AT, A9, JTs, KTs, czego bez readów wg mnie nie możesz zakładać. zgodnie z tym betując sprawiasz, że on gra idealnie - nie zrzuci niczego lepszego od twojej ręki (Qx, 77-JJ), a wszystkie gorsze spasuje.
tak naprawdę, ja się trzymam tego, że wystarczająco dużo spasuje na preflopie, więc to czy trafiam taką słabą rękę na flopie, czy też nie trafiam nic nie ma żadnej różnicy.

Odpowiedz
Cytat
yoovan
PokerStrategist

A ja wciąż się nabieram na te rozkminy. Masz - napierdalalasz, nie masz - spierdalasz. Jakie zakresy? Jeśli gościu nie jest agrodrugaparaallin to fold.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez yoovan
A ja wciąż się nabieram na te rozkminy. Masz - napierdalalasz, nie masz - spierdalasz. Jakie zakresy? Jeśli gościu nie jest agrodrugaparaallin to fold.

tak to możesz sobie grac do nl100 wyżej za mała pula fishy zeby to było dochodowe

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzięki wszystkim za odpowiedź :) ogólnie rzecz biorąc chciałem z uwagi na blocker'a wyblefować go na pre flopie i nie dość, że dostałem call na 3bet to spadł board który zasugerował mi że najprawdopodobniej tych Qx nie ma tym bardziej jego bet 0,06 dał mi do myślenia... W każdym razie podjąłem złą decyzje ;)

Odpowiedz
Cytat