Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nl2 28k -6max

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
419 Wyświetlenia
revolution556
1 odpowiedź
rusher88

Siemanko.

Patrząc na RFI pozycyjne, zastanawia mnie, czy na pewno dajesz radę z 16% z EP, next że na MP otwierasz tyle samo, oraz... bardzo mało otwierasz późne, tj. CO-SB. Mało stealujesz.

Masz bardzo płaski 3bet. Zobacz na matrycy, że 3betujesz w zadadzie tyle samo MP vs EP, co BU vs EP, czy BU vs CO. Musisz popracować nad grą pozycyjną.

Podobna historia jest z CallOpen -> tu też jest płasko.

Widać, że Twoją główną obroną przed 3betami jest call i tutaj też warto zobaczyć jak radzisz sobie w takich spotach postflop, szczególnie, że sporo cbetów callujesz + mało betujesz vs miss CB w tych 3bet potach.

Sporo callujesz BB, bo overall 25%, nie wiem ile z tego jest vs SB steal. Musisz uważać na te spoty o tyle, że jak dużo foldujesz do cbetów OOP, to możesz palić tutaj trochę BB -> na pewno warto rozszerzyć wiedze o check/raise i donkbetach w takim wypadku.

Donkbet stosujesz dość często, bo 20% czasu, ale trzeba zwrócić uwagę co to za spoty.

Cbety masz dość umiarkowane, pewnie na NL2 to się może dość OK sprawdzać, bo tutaj możesz głównie cbetować mając, nie musisz zastanawiać się nad tym, czy jesteś face up czy nie. Tutaj numerek nie gra aż takiej roli :)

Mało atakujesz pule w różnych miejscach -> zaczynając od betowania vs miss CB, gdzie na flopie robisz to rzadko, na turnie OOP bardzo rzadko -> IP trochę częściej, ale tam grasz zakresem, jaki callowałeś vs cbet, więc on się trochę wzmacnia.

Niski check/raise i raise CB, ale prawdę mówiąc nie ma większego powodu, żeby odchodzić na tych limitach od raiseów skierowanych na value. Możesz bluffować, ale jak wiesz, że robi Ci to profity. Z pewnościa, nie jest to część gry, którą bym się zajmował na siłę.

W 3bet potach as PFR cbetujesz często. Nawet bardzo często, bo blisko 80%, tyle, że poza 3betami z blindów, masz dość wąski zakres. Zwróć uwagę, głównie na gre OOP, czy nie cbetujesz zbyt często bluffów - w spotach, gdzie Twoją ideą była wygranie puli preflop (light 3bet).

Głównie, w pierwszej kolejności, zwróciłbym uwagę, na Twoim miejscu, na to, żeby bardziej postawić na wykorzystanie pozycji w grze -> mam tu na myśli zakresy preflop.

Odpowiedz
Cytat