Przejdź do forum
NL16, SRP, MP vs BT...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL16, SRP, MP vs BTN, Ship river?

12 Posty
4 Użytkownicy
4 Reakcje
2,247 Wyświetlenia
benyslav

PokerStars - $0.16 NL (6 max) - Holdem - 5 players
Hand converted by Holdem Manager 3

Hero (UTG): $16.24 (101.5 bb)
CO: $16.00 (100 bb)
BTN: $39.20 (245 bb)
SB: $16.08 (100.5 bb)
BB: $19.17 (119.8 bb)

SB posts $0.08, BB posts $0.16

Pre Flop: (pot: $0.24) Hero has 5 6
Hero raises to $0.35, fold, BTN calls $0.35, 2 folds

Flop: ($0.94, 2 players) K 8 T
Hero checks, BTN bets $0.40, Hero raises to $1.28, BTN calls $0.88

Turn: ($3.50, 2 players) J
Hero bets $2.51, BTN calls $2.51

River: ($8.52, 2 players) 7

Spoiler

Hero bets $12.10 and is all-in
, fold

Results: $8.52 pot ($0.38 rake)
Final Board: K 8 T J 7

Hero wins $8.14

Villian na samplu 89 rąk V:31 P:26 3B: 23. Sampel bardzo mały. Spada flop który dla mojej ręki jest bardzo słaby, jednak dla mojego rangu jest bardzo dobry. Mój przeciwnik ma bardzo wyskoi 3bet, parę rozdań wcześniej grał 3bet CO vs MP z Q♣:K♣: dlatego vs jego baby bet gram raise z moim bdfd. Zakładam, że villian tutaj nie będzie miał z czym się bronić po przez 3 bet, właściwie to może mieć tylko seta 88, może dwa kombo KTs, reszta to słabe 1pair combo i draws. Innymi słowy on ma tutaj bardzo zcappowany range i nie powinien tutaj grać bet. Na Turnie poprawiam się do FD no i na tym J♠: ja mam przewagę nutsów( villian gra AQ poprzez 3bet pre) dlatego kontynuuję historię. Na riverze gramy bet? Ja zagrałem bet ponieważ uznałem, że on tutaj będzie overfoldował swoje 1pair combo (nawet JTs to nie jest łatwy call), no i mnóstwo FD, SD z jedną parką. No i też z strategicznego aspektu gry ja powinienem znależć po tej linii jakieś blefy..

Odpowiedz
Cytat
11 odpowiedzi
EmiyaKiritsugu

Na flopie to jest po prostu fold. IMO zbyt słaba ręka do raise na boardzie który dość dobrze trafia w jego range. As played jak juz trafiasz taki turn to odpinam pasy i jechaneczka do końca. Unblockujesz mu mase two pairsów które na river foldują. Jakieś para+ draw też więc żyć nie umierać.

Odpowiedz
Cytat
Dyszka90

flop do takiego sizzingu raise pewnie lepszy jak call oddsy nie najlepsze , turn mozna czekać jezeli masz plan to bet mi sie podoba i wiadome ship river mocno ev+
a tak btw wczesniej bylo Co vs Mp wiec KQs w 3becie to normalne.

Odpowiedz
Cytat
Gomez224

Też uważam, że to jest x/f na flopie. x/r grałbym pewno z czymś pokroju X:h X:h np: Q:h J:h, A:h J:h, A:h Q:h, Q:h 9:h, J:h 9:h, 9:h 7:h te ręce wybrałbym w pierwszej kolejności.

Odpowiedz
Cytat
benyslav Autor wątku
benyslav

IMO zbyt słaba ręka do raise na boardzie który dość dobrze trafia w jego range.

Pokarz jak postrzegasz jego zakres na flopie, bo chyba myślimy o innych zakresach.

a tak btw wczesniej bylo Co vs Mp wiec KQs w 3becie to normalne.

Wiesz chodzi mi o to jak on konstruuje swój 3bet range, jeśli ktoś gra 3bet 8%+ to to jest standard. Natomiast na tych stawkach cały czas pojawiają się gracze z 3betem rzędu 5%, wtedy ich zakres na flopie wygląda zupełnie inaczej i nasz ch/r będzie błędem.

Też uważam, że to jest x/f na flopie. x/r grałbym pewno z czymś pokroju X X np: Q J, A J, A Q, Q 9, J 9, 9 7 te ręce wybrałbym w pierwszej kolejności.

Vs tak niski sizing musimy trochę poszerzyć nasz ch/r zakres, no i cały czas chcemy mieć jakis balans value/bluff. Spada :heart: na Turnie i nie masz żadnych bluffów w swoim zakresie.

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Pokarz jak postrzegasz jego zakres na flopie, bo chyba myślimy o innych zakresach.

Tu masz przykładowy flatting range z BU. Łatwo dostrzec ,że on ma tu masę broadwayów które z pozycją niemal zawsze floatują x/r . Z 5s6s blokujesz mu zaś łatwe foldy czyli stabowane 55 i 66.

Odpowiedz
Cytat
benyslav Autor wątku
benyslav

Przecież ten zakres to jest jakieś nie porozumienie, aż ciężko się z tego rozczytać. Zielony kolor to jest call?

QQ pure call, 22-55 mix 3bet/call?
KQs pure call, 98s pure 3bet, 54s mix 3bet/call?

Przecież nikt tak nie gra.

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Poprawiłem by lepiej było widać(wszystko na jeden kolor). Na screenie był cały range BU(z proporcjami) który flatuje vs open z RFI. Czyli masz tam np. 10% AK/QQ flatowane i niemal pure KQs/A9s.

Odpowiedz
Cytat
benyslav Autor wątku
benyslav

IMO zbyt słaba ręka do raise na boardzie który dość dobrze trafia w jego range.

Jego Top pary jesteś w stanie policzyć na palcach jednej ręki, do tego ma 1 combo KT, 2 combo setów. Co masz na myśli, że board dobrze trafi w jego range? Bo typ sobie trafił druga parkę, gutshota? W porównaniu do naszego open range z MP on jest z tyłu i nie może sobie stabować tego flopa tym sizingiem. Ja mam tak dużą przewagę zakresu i nutsów, że muszę to sobie balansować bardzo luźnym ch/r zakresem.

Łatwo dostrzec ,że on ma tu masę broadwayów które z pozycją niemal zawsze floatują x/r

Typ gra call vs mój ch/r z gutshotem a ty piszesz jak by trzymał tam monstera.

Z 5s6s blokujesz mu zaś łatwe foldy czyli stabowane 55 i 66.

Wymień ręce z jego zakresu które grają sobie easy call down...

Odpowiedz
Cytat
Dyszka90

Napisane przez benyslav

Tu call na River grają możę KQs , KQo , 88 , TT , JJ, T♠9♠ , J♥9♥ , Q♥:9♥: , KJs , K♠:9♠: , K♠:T♠: cześć rąk gościu nie bd miał w ogóle w calling rangu część rąk nie ma czystego callu jezeli hero tutaj nie overblefuje.

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Co masz na myśli, że board dobrze trafi w jego range?

To, że ma mało rąk które missują ten board.

W porównaniu do naszego open range z MP on jest z tyłu i nie może sobie stabować tego flopa tym sizingiem. Ja mam tak dużą przewagę zakresu i nutsów, że muszę to sobie balansować bardzo luźnym ch/r zakresem.

Skoro masz tak dużą przewagę range to dlaczego nie betujesz? Poza tym z takich prawdziwych nutsów których on tu nie ma masz jedynie KK. W dodatku nie jest to board na którym chcesz mieć szeroki x/r bo wiele kart na turn mocno zmienia sytuacje i zmniejsza wartość twoich nutsów jak AA czy AK.

Typ gra call vs mój ch/r z gutshotem a ty piszesz jak by trzymał tam monstera.

MI chodzi o to,że ma wiele rąk które się zaczepiły i nie podda ich na jeden check/raise. Poza tym mocno przeceniasz wartość backdoor flushdrawa - to ledwie 4% dodatkowego equity. 2x więcej masz z dwójeczkami na trafienie mocno ukrytego seta, o gutshocie z AJ nie mówiąc.

Widzę z góry się nastawiasz , na barellowanie tutaj any two na każdym runoucie? Jak się sprawdza taka strategia?

Odpowiedz
Cytat
Dyszka90

Generalnie ten x/r może sobie być ev- w teorii (ale czy tu faktycznie jest ) ale rożnca jaka płynie do rivera jest ogromna w ev zyski na river btw sa tak duże ze warto, tak mysle. Jeszcze jak hero ma ready na goscia ze gra tak czy inaczej . Rivera nie gram all ina na A♠: , K♦:K♠:K♣: , T♠:T♣:T♦: na 2♠:3♠:4♠:7♠:9♠: device czy Xc> nie jest lepsze jak ship i na pozastałych wjazd.

Odpowiedz
Cytat