Przejdź do forum
NL16, MW, BB vs UTG

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL16, MW, BB vs UTG

5 Posty
4 Użytkownicy
3 Reakcje
1,152 Wyświetlenia
benyslav

PokerStars - $0.16 NL (6 max) - Holdem - 5 players
Hand converted by Holdem Manager 3

Hero (BB): $16.39 (102.4 bb)
UTG: $16.56 (103.5 bb)
CO: $18.38 (114.9 bb)
BTN: $16.37 (102.3 bb)
SB: $16.00 (100 bb)

SB posts $0.08, Hero posts BB $0.16

Pre Flop: (pot: $0.24) Hero has A 9
UTG raises to $0.48, CO calls $0.48, 2 folds, Hero calls $0.32

Flop: ($1.52, 3 players) 9 2 6
Hero checks, UTG bets $0.80, CO calls $0.80, Hero raises to $2.89, UTG calls $2.09, CO calls $2.09

Spoiler

Turn: ($10.19, 3 players) J
Hero checks, UTG checks, CO bets $7.04, Hero folds, UTG raises to $13.19 and is all-in, CO calls $6.15

River: ($36.57, 2 players) K

Results: $36.57 pot ($1.50 rake)
Final Board: 9 2 6 J K

UTG shows 2 2: (Three of a Kind, Twos)
(Pre 20%, Flop 5%, Turn 2%)

CO shows 6 6: (Three of a Kind, Sixes)
(Pre 80%, Flop 95%, Turn 98%)

CO wins $35.07

Gracz na UTG wygląda na rega, tylko na razie mam strasznie mały sampel. MP to reg na szesnastkach, na którego mam sampel 515 handów: VPIP 27 PFR 20. Villian nie lubi foldować do 3 betów, dlatego decyduję się na call PF. Nie wiem czy squezz nie był by lepszą opcją? Na flopie łapiemy TPTK, nie mam pojęcia jak to grać? Poprzez call? OOP vs 2 regów, bez inicjatywy, trochę słabo. Kompletnie nie wiem co tu robić, bo na pewno nie chcemy rozdawać darmowych kart. Zagrałem raise dostałem dwa calle to już wiadomo, że jestem dead. Jakieś rady jak grać TPTK w multiwayu?

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
molekpl

IMHO spoko zagrałeś. Natomiast vs 2 regów wolałbym call a raise jakby był tam jakiś fisz, co będzie stacją vs nasz raise.
Taka ciekawostka, że niby 2 regi a jeden otwiera 22 z MP (bo 5handet) za 3bb a drugi flatuje 66...
Dodam od siebie mały myk, mimo iz nie jest to SQZ wg solvera to śmiało możesz jako exploit dużo szerzej SQZ na tych stawkach bo ludzie bardzo dużo foldują, dodatkowo zawyżał bym sizing w tym wypadku jakieś 14-15bb bo wtedy mamy pewność, że nie dostaniemy 4b blefa. SPodziewam sie fold eq na poziomie 75%. ZA SQZ i dużym sizingiem przemawia też rake na poziomie 7bb/100.

Odpowiedz
Cytat
bikmak99

Reg nie powinien callować na CO. Jeśli gość tam cc to bedzie miał wąski zakres, w dużej części składający się z pocketów. UTG może też postrzegać go jako fisza, więc będzie grał handem, betowal mocno.
Raise niby nie jest błędem, ale staraj się blefowac przedewszytkim na szerokich zakresach, w spotach, gdzie przeciwnicy pokazują słabość, albo nie wykazują zainteresowania potem. W tym spocie wg mnie jest dokładnie odwrotnie.

Odpowiedz
Cytat
Dyszka90

call pre ok tez tak gram ale na flopie gram donk bet pewnie maly albo tak jak ty przez x to call , raise wole z innymi rekami na flopie . zeby przebijac jeszcze jest czas.

Odpowiedz
Cytat
benyslav Autor wątku
benyslav

Na wstępie, dzięki za komentarze. Sam sporo myślałem o tym rozdaniu.
Ogólnie, nie chciałem grać squezza bo villian na CO miał strasznie mały Fold to 3 bet IP, ale tak jak zauważył użytkownik bikmak99, villian bardzo capuje swój range tym callem. Tutaj chyba popełniłem największy błąd. No i na flopie powinien polecieć tylko call, szczególnie, że mamy backdoor FD. Tak, że mamy sporo turnów na których możemy kontynuować. Nawet przeciwko dwóm przeciwnikom. Tym raisem vs dwóch przeciwników tylko izoluje się na mocniejsze ręce. Mam jeszcze poboczne pytanko:jak byście zagrali to rozdanie, przy bardziej dynamicznym flopie w stylu 9♦:8♦:4♥: Czy wtedy nawet vs dwóch regów jest więcej value w raisie? Nasz raise wtedy argumentujemy value/protection?:transpire: Czy dalej bez ryby, która sprawidzi z gorszym, gramy tylko call?

Odpowiedz
Cytat