Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL16 44

14 Posty
11 Użytkownicy
17 Reakcje
1,076 Wyświetlenia
Stalmi321

Poker Stars, $0.08/$0.16 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $29.55 (184.7 bb)
BB: $5.60 (35 bb)
UTG: $16 (100 bb)
MP: $4.93 (30.8 bb)
Hero (CO): $18.44 (115.3 bb)
BTN: $18.42 (115.1 bb)

Preflop: Hero is CO with 4♥: 4♦:
UTG raises to $0.40, MP folds, Hero calls $0.40, 3 folds

Flop: ($1.04) A♣: 4♣: A♥: (2 players)
UTG bets $0.32, Hero calls $0.32

Turn: ($1.68) Q♠: (2 players)
UTG checks, Hero bets $0.81, UTG raises to $2.74, Hero calls $1.93

River: ($7.16) J♦: (2 players)
UTG bets $5.92, Hero calls $5.92

UTG 30/22 po 388h WTSD 31 WWSF 44 Af 2,1/1,8/0,9

Krótka piłka. Fold river?

Turn wygląda mega mocno. Nie miałem wcześniej info, żeby jakoś super blefował, wręcz przeciwnie. Gość wygląda raczej pasywnie. Liczę tak na prawdę na gołego Ax, a bije mnie bardzo dużo jego rąk.
Podejrzany tylko jest niski bet na flopie, który może troszkę sugerować jakiś draw, ale jednak Ac blokuje sporo kombo. No bo jedyna blef linia, która ma sens, to właśnie mały bet flop z FD, żeby nie pompować puli, i jakiś fancy x-raise na turnie, który wygląda mocno (sporo spotów kradnę w takich sytuacjach, więc mógł chcieć to explotiować).
Jednak to tylko gdybanie i raczej bardziej prawdopodobne jest to, że ma nutsy typu AQ i może to jedno kombo A4.

Odpowiedz
Cytat
13 odpowiedzi
Michasia

Raise flop, sprawdza Cie każdy Ax draw. tak jak zagrałeś to izi fold river.

Odpowiedz
Cytat
trzasku

Flop: Gram call i daję przeciwnikowi blefować. Wydaje mi się, że ma to większe value niż raise który zawsze możemy jeszcze zagrać na turnie lub riverze.

Turn: Gram bet for value od FD, Qx, Ax. W jego rais rangu widzę głównie fulle ale myślę, że może czasami zagrać tak overplay z tripsem lub np. blef z FD dlatego gram call.

River: Wydaje mi się, że jedyne co tu barreluje to AQ, QQ więc gram fold.

Odpowiedz
Cytat
yoovan

Trzasku jest specem, ale na tych wariatów bym wrzucał na flopie. Slow play you pay.

Odpowiedz
Cytat
jociasija

fold pre

Odpowiedz
Cytat
luffykind

SAMOGRAJ jaki fold?

Odpowiedz
Cytat
jociasija

Napisane przez luffykind
SAMOGRAJ jaki fold?

przed flopem - prosty

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Powodzenia życze jeśli uważasz @luffykind ,że setmining z każdej pozycji jest profitowy.

Odpowiedz
Cytat
johnybravo80

tutaj zależy jakich graczy nam za sobą. Jeśli pasywnych (niski 3-bet) + słabi gracze na sb lub bb to mogę grać call pre , ale w standardzie jest to fold pre

Odpowiedz
Cytat
xeperek

Jak tam folduję vs UTG tak niskie parki

Odpowiedz
Cytat
jociasija

Napisane przez johnybravo80
tutaj zależy jakich graczy nam za sobą. Jeśli pasywnych (niski 3-bet) + słabi gracze na sb lub bb to mogę grać call pre , ale w standardzie jest to fold pre

tutaj musisz wziąć tez pod uwagę, ze UTG otwiera majac za sobą 30bb stacka i na BB 35bb, wiec szalec nie powinien, a tobie w setminingu specjalnie taki BB tez nie pomaga

Odpowiedz
Cytat
G1wave

czemu niby setmining mialby być tutaj niedochodowy? IPvEP na 2,5x open chyba jeden z lepszych spotów do minowania?
flop zamknięty board, mocno faworyzuje zakres EP. Od czasu do czasu trzeba tutaj mieć jakieś raisy i 44 jest do tego najlepszą ręka, ale wtedy musisz też dołożyć jakieś blefiki w stylu KQh, QJh itp.
Call obv ok.
na turnie chujowy spot, nie lubie tutaj grać z NADZIEJĄ, że on odpuści. gameplan call T i fold river na blanku sucks w takiej sytuacji
Więc już na turnie powinieneś podjąć decyzje. Dla Ciebie board się już nie poprawi. Jeśli oceniasz go na pasywnego to można po prostu foldnąć turna, bo nie oszukujmy się prawie zawsze zobaczysz tu fh. Czy jest jakiś sens xr tam AK? na tak wąskich zakresach i na tym poziomie nie wydaje mi się. Jedyne co ma sens to QQ i 95% czasu na tych stawkach to będzie to.
Podsumowując fold T jest spoko ;)

Odpowiedz
Cytat
Stalmi321 Autor wątku
Stalmi321

Ale odgrzaliście starego kotleta ;D Mimo wszystko dzięki za kolejne porady;)

Odpowiedz
Cytat
sh2ckal

Kotlet faktycznie odgrzewany i pewnie też za Chiny Ludowe podczas gry bym się od boardu nie odkleił, ale podczas spokojnej analizy skłaniam się ku foldowi na turnie. Check/raise to nic innego jak FH z AA lub AQ

Odpowiedz
Cytat