Przejdź do forum
NL16, 3BetPot, BB v...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL16, 3BetPot, BB vs BTN, call river?

20 Posty
8 Użytkownicy
58 Reakcje
2,059 Wyświetlenia
benyslav

PokerStars - $0.16 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by Holdem Manager 3

MP: $21.19 (132.4 bb)
CO: $24.16 (151 bb)
BTN: $15.74 (98.4 bb)
SB: $16.00 (100 bb)
Hero (BB): $32.35 (202.2 bb)
UTG: $21.69 (135.6 bb)

SB posts $0.08, Hero posts BB $0.16

Pre Flop: (pot: $0.24) Hero has J J
3 folds, BTN raises to $0.32, fold, Hero raises to $1.68, BTN calls $1.36

Flop: ($3.44, 2 players) 5 3 K
Hero checks, BTN bets $0.85, Hero calls $0.85

Turn: ($5.14, 2 players) 4
Hero checks, BTN checks

River: ($5.14, 2 players) 7
Hero checks, BTN bets $3.10,

Spoiler

Hero calls $3.10

Results: $11.34 pot ($0.51 rake)
Final Board: 5 3 K 4 7

BTN shows K Q: (One Pair, Kings)
(Pre 44%, Flop 87%, Turn 95%)

Hero mucks J J: (One Pair, Jacks)
(Pre 56%, Flop 13%, Turn 5%)

BTN wins $10.83

BTN to pasywny fish 32/2, do tego na riverze spada chyba najgorsza karta, komplementuje się kolor i strit. Teraz jak patrzę, na to rozdanie to wydaje mi się, że to jest łatwy pas? Jego czek na Turnie mnie zgubił, założyłem że villian wykorzystuje scary card do blefu.

Odpowiedz
Cytat
19 odpowiedzi
Dyszka90

jest to easy call albo ship on KQ to ma raczej check im wiecej on tu betuje tym bardziej sie oplaca wjazd jeggo sizzing wyglada na weak.

Odpowiedz
Cytat
Gomez224

Gram podobnie ale na river wybieram x/f. Jeśli mam ready na villaina, że jest jakoś aggro i lubi blefować wtedy x/c.

Odpowiedz
Cytat
sandraardnas

Jak pasywny fisz, to chyba bet flop. Ale jeśli masz na niego z 1000 rozdań i on ma 32/2, to ja nie wiem czy to jest 3bet pre. Niby fisze różne ręce pokazują, ale 32/2, to jednak coś.

Napisane przez Dyszka90
jest to easy call albo ship on KQ to ma raczej check im wiecej on tu betuje tym bardziej sie oplaca wjazd jeggo sizzing wyglada na weak.

Chcesz tu blefować pasywnego fisza czek raisem? Sprawdza się takie granie? Jak odczytujesz słabość sizingów pasywnych fiszy? 60% puli nie wygląda jakoś szczególnie blefowato.

Odpowiedz
Cytat
Dyszka90

Napisane przez sandraardnas
Jak pasywny fisz, to chyba bet flop. Ale jeśli masz na niego z 1000 rozdań i on ma 32/2, to ja nie wiem czy to jest 3bet pre. Niby fisze różne ręce pokazują, ale 32/2, to jednak coś.

Napisane przez Dyszka90

Chcesz tu blefować pasywnego fisza czek raisem? Sprawdza się takie granie? Jak odczytujesz słabość sizingów pasywnych fiszy? 60% puli nie wygląda jakoś szczególnie blefowato.

tak naprawde ship tutaj jest jedynym słusznym zagraniem fold to blunder fajny bluff z dobrym ev tak naprawde sa tutaj gorsze bleffy niz to JJ villain nie powinnień tu dużo/często zagrywać to tylko dodatkowe dead money.

Shipa sprawdza tylko flush czasem stright , fish dodatkowo może mieć szeroki range szeroki bluffing range co widac np po becie z KQ pomijając fakt że nawet sie nie polaryzuje bo polaryzujący bet to koło pota co czyni pota jeszcze bardziej atrakcyjnym regowie tez potrafia czasami nie spasować ale fish porafi nawet quada spasowac a reg nie ! wiec nie majac info easy ship.

Odpowiedz
Cytat
89deny89

Pasywny fisz więc ja gram std 1/3pot flop. On nadal calluje z gorszymi.
Turn proponuje albo mały bet albo x/c do małego betu a na pewno x/f do większego sizingu vs taki gracz. River łatwy x/f.

X/r riv w teorii wygląda fancy super bo zrzucam kq itp itd ale taki gracz ma tutaj wszystkie flushe po tej linii, strity ( na pewno jakiekolwiek sfolduje :facepalm: ) , set 77 czasem. Jego sizing jest ok i nie widzę w nim nic złego.

Btw jak można edytować posta 12 razy i nadal pisać takie coś
"fish dodatkowo może mieć szeroki range szeroki bluffing range co widac np po becie z KQ" ?? Kq to był blef?

Odpowiedz
Cytat
Dyszka90

Napisane przez 89deny89
Pasywny fisz więc ja gram std 1/3pot flop. On nadal calluje z gorszymi.
Turn proponuje albo mały bet albo x/c do małego betu a na pewno x/f do większego sizingu vs taki gracz. River łatwy x/f.

X/r riv w teorii wygląda fancy super bo zrzucam kq itp itd ale taki gracz ma tutaj wszystkie flushe po tej linii, strity ( na pewno jakiekolwiek sfolduje :facepalm: ) , set 77 czasem. Jego sizing jest ok i nie widzę w nim nic złego.

Btw jak można edytować posta 12 razy i nadal pisać takie coś
"fish dodatkowo może mieć szeroki range szeroki bluffing range co widac np po becie z KQ" ?? Kq to był blef?

chłopie sam shipy robisz z druga pare z 88 nic nie repujac na ev- mega ev a bd pouczał innych ogarnij sie . dla mnie ogolnie jestes smieciem

ps jak wykresy wrzucasz do wrzucaj dolary i zeby filtry bylo widac.

Odpowiedz
Cytat
89deny89

Zedytuj jeszcze z 155 razy ,może jakiś rekord zrobisz :D idę rapuaj-ować nic dalej na stawkach na których się niestety nie zobaczymy :(

Odpowiedz
Cytat
Dyszka90

a ty w koncu napisz kims jestes i chodz for for rolla debilu na hu

Odpowiedz
Cytat
89deny89

Cieszę się że poprawiłeś błąd, może zaczniesz pisać po polsku, nigdy nie jest za późno!

Odpowiedz
Cytat
Dyszka90

po prostu za bardzo sie przejmuje zeby zrobic cos najlepiej jak umiem a ty jestes zwyklym pozerem i dotego scierwem.

Odpowiedz
Cytat
mycka86

założyłem że villian wykorzystuje scary card do blefu.

Taki typ przeciwnika nie myśli w ten sposób, tylko gra swoimi kartami.

Też najbardziej mi się podoba B(1/3) B(1/3) xf

#Dyszka90

Próba wyrzucania fisha z top range'u to jest samobójstwo. W dodatku nigdy nie czekasz tam nutsów na river.

Odpowiedz
Cytat
89deny89

Napisane przez Dyszka90
po prostu za bardzo sie przejmuje zeby zrobic cos najlepiej jak umiem a ty jestes zwyklym pozerem i dotego scierwem.

Może zacznij się mniej przejmować oraz robić jak najlepiej umiesz bo i tak nic z tego nie wynika, przynajmniej na tym forum.

Odpowiedz
Cytat
Simek87

Co Ty dyszka stiltowałeś ? :)

Odpowiedz
Cytat
Dyszka90

Napisane przez 89deny89

Napisane przez Dyszka90

Może zacznij się mniej przejmować oraz robić jak najlepiej umiesz bo i tak nic z tego nie wynika, przynajmniej na tym forum.

robie to dla siebie debilu napewno nie dla ciebie

Odpowiedz
Cytat
89deny89

Za dużo w tobie jadu pszyjacielu z internetu.

Odpowiedz
Cytat
Dyszka90

Napisane przez mycka86

założyłem że villian wykorzystuje scary card do blefu.

Taki typ przeciwnika nie myśli w ten sposób, tylko gra swoimi kartami.

Też najbardziej mi się podoba B(1/3) B(1/3) xf

#Dyszka90

Próba wyrzucania fisha z top range'u to jest samobójstwo. W dodatku nigdy nie czekasz tam nutsów na river.

czyli ciebie niech bedzie i tak mi tu placisz

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Weź się Dyszka uspokój, Deny to stary wyga który grywa na stawkach gdzie wpisowe na stół to więcej niż twój roll w peaku. I w przeciwieństwie do Ciebie potrafi uargumentować swoją wypowiedź w dodatku bez wycieczek osobistych.

Chyba trzeba mieć wióry w głowie by po zobaczeniu tutaj TP z dobrym kickerem na showdownie i widząc staty 32/2 uznać ,że on overblefuje xD Nawet jeśli to wtedy JJ zamiast folda na river gra call a w blef zamieniamy słabsze łapy.

Odpowiedz
Cytat
Dyszka90

villain nie musi tu overblefoweac by mozna bylo grac shipa z JJ

Odpowiedz
Cytat
benyslav Autor wątku
benyslav

Dzięki za komentarze:f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat