Siemanko
EV jestem po probce ok. 60k. h jakieś niecałe ~2bb/100. Ogólnie jestem świadom, że dużo jest w mojej grze różnych spazzów itp, jakiś chorych rozkmin pt. "jestem na bb, gość z SB stealuje 70% i mało folduje do 4betów, więc gram mu 3bet/ ship z any two" Najgorsze, że ja to planuje, a nie robie spontanicznie
Grając prawie rok temu nl25 na party normalne stoly, wyrgywalem (z szotami na 50
), natomiast z zoomem cos sie nie lubie poki co i męczy mnie to nl10.
główny popup
Spoiler

3bet
Spoiler

steal
Spoiler

Pierwsza rzecz to wyfiltrowałem sobie all in preflop i po 90 takich przypadkach jestem BE. Tak więc wracając do korzeni i najprostszych rzeczy, czy warto stackować QQ, AK na fiszy?
Nie zdarza się często, żeby na zoomie full stack fisz stackował się z JJ, nawet QQ. Często widzę KK callowane do 3beta itp
W takich właśnie spotach wydaje mi się, że m. in tracę
Teraz tak. W$SD when x/call flop i x/call turn Równiez wyfiltrowałem te zagrania i na x/c flop jestem -1BI i x/c Turn -3BI. Z kolei wykres gdy cbetuje idzie ladnie w gore. No i tutaj mam problem z rękami typu 3rd/2nd pair kiedy np. widze ze gosc czesto betuje vs missed cbet i rozgrywam pasywnie. No i z tego co teraz widzę jednak nie przynosi to dobrych rezultatów.
Niski callopen. Tylko pytanie czy powinien być wyższy gdzie na zoomie polowa graczy to nity i z góry nastawiamy się na zrzucanie z mocnego range. Z drugiej strony filter mi pokazuje, ze na raisowaniu cbetow mozna dobry hajs kosic, tylko trzeba pozniej wiedziec kiedy odpuscic
No i mój największy problem czyli 3bet poty. Przede wszystkim nie wiem co robic z rękami typu TT-QQ., AKZazwyczaj wygląda to tak, że gram call pózniej sprawdzam tam 1-2 bety i musze odpuszczac.
Najbardziej mnie później ityruje ta niewiedza, że nie wiem czy to oni cały czas trafiają czy mnie blefują i jest to mega tiltujące
A też nie mam kosmicznych próbek na graczy, żeby móc grać na nich optymalnie i wiedzieć, że mnie nie exploatują.
wydaje mi się, że też znalazłem sporego leaka na flopie. when flop was raised
Spoiler

Nie wiem czy dobrze to odczytuję ale chyba po prostu nie umiem poddawać rąk na agresję na flopie, albo może za łatwo je poddaje
No i warto by chyba bet vs missed cbet podciągnąć, chociaż wydawało mi się, że będe miał conajmniej 50% a tu tak nisko.
Ode mnie póki co tyle, czekam na uwagi, peace :fdrink