Przejdź do forum
NL10, UTG vs CO, SR...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL10, UTG vs CO, SRP vs fish

6 Posty
5 Użytkownicy
2 Reakcje
1,723 Wyświetlenia
benyslav

PokerStars - $0.10 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by Holdem Manager 3

MP: $15.86 (158.6 bb)
Hero (CO): $10.00 (100 bb)
BTN: $13.69 (136.9 bb)
SB: $10.78 (107.8 bb)
BB: $10.00 (100 bb)
UTG: $15.51 (155.1 bb)

SB posts $0.05, BB posts $0.10

Pre Flop: (pot: $0.15) Hero has J Q
UTG calls $0.10, fold, Hero raises to $0.40, fold, SB calls $0.35, fold, UTG calls $0.30

Flop: ($1.30, 3 players) 8 5 Q
SB checks, UTG checks, Hero bets $0.93, fold, UTG calls $0.93

Turn: ($3.16, 2 players) Q
UTG checks, Hero bets $2.37, UTG calls $2.37

River: ($7.90, 2 players) A
UTG checks,

Spoiler

Hero bets $6.30 and is all-in, UTG calls $6.30

Results: $20.50 pot ($0.92 rake)
Final Board: 8 5 Q Q A

Hero shows J Q: (Three of a Kind, Queens)
(Pre 62%, Flop 53%, Turn 23%)

UTG shows 6 9: (Flush, Queen High)
(Pre 38%, Flop 47%, Turn 77%)

UTG wins $19.58

Na pre-flopie izoluje super szeroko, bo przeciwnik to pasywna ryba (VPIP 59, PFR 3, Sampel 29). Trafiamy TP, dlatego na flopie idziemy po value. Turn uzupełnia kolor, i poprawia naszą Top parke do tripsa. Tutaj pierwsze pytanie: mamy dalej value na turnie? Wydaje mi się, że to jest obowiązkowy bet for value/protection. Nie chcemy zagrać check i zobaczyć czwartą dzwonke na river. Na river spada A♠: i tutaj drugie pytanie: vs fish 59/3 gramy tutaj ship for value? Osobiście uznałem, że rekin może grać call na turnie z A♦: którego tutaj nie odpuści. Myślałem, że z skomplementowanym kolorem zagram mi donka na turnie lub riverze, dlatego poszedłem po shipa. Nie wiem czy nie jest to troche za lużno?

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
DzikiHenry

mysle ze jesli bet to mniejszy , w rangu goscia widze wszytkie flasze, sa tez strity ijakies random karty, na turnie zastanawiam sie jak najtaniej dosc do showdown u, moze value turn i czek river moze czek turn i call maly bet river,
as nie ma znaczenia za malo asow w range, nie bralbym value od asa. no chyba ze fisz 0 agresji i bedzie zakladamy ze zagra call z kolorem.

Odpowiedz
Cytat
Gomez224

1) Pre-flop myślę, że spoko
2) Flop bardzo draw heavy więc na pewno szukasz value od FD.
3) Turn robi się powoli nieciekawie. Ulepszasz się do tripsa ale jednocześnie wchodzi kolor. Dlatego masz tutaj tak naprawdę 2 opcję. bet albo check beck. Tutaj na pewno posiłkuję się readami odnośnie sposobu w jaki przeciwnik rozgrywa swój range. Jeśli lubi tutaj floatować z 8X, to zdecydowanie obstaje za kolejnym zakładem. Jeśli z kolei jego float range ogranicza się do drawów OESD, FD, to można pomyśleć o mały zakładzie i decide river albo o check turn i bluff catch river a nawet fold. Uważam, że bet na turnie jest OK albo grałbym niższym sizingiem.
4) River - gram nitowaty check back. :f_love:

Odpowiedz
Cytat
tomsos1

uargumentuj bet na River

Odpowiedz
Cytat
benyslav Autor wątku
benyslav

Osobiście uznałem, że rekin może grać call na turnie z A♦: którego tutaj nie odpuści. Myślałem, że z skomplementowanym kolorem zagram mi donka na turnie lub riverze, dlatego poszedłem po shipa. Nie wiem czy nie jest to troche za lużno?

Odpowiedz
Cytat
Dyszka90

Raczej daje tutaj szeroki range jak typ tu limpuje , dobry value bet im większy tym lepszy na flopie , na turnie to check ewentualnie mały bet dla thin value by sciągać value od slabszych par np JJ czy 8x etc . River już nie masz value beta , all in na river to zamiana ręki w bluff villain raczej nie spasuje gorszego flusha. (vs Fish)

Odpowiedz
Cytat