Przejdź do forum
NL10 SH ,sample-34k

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] NL10 SH ,sample-34k

13 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
464 Wyświetlenia
Sosen91
Oldschool Grinder

Witam !

Przechodzę trudny okres w swojej grze ponad połowa bankrolla przegrana przez tydzien~
Moj styl jest nitowaty i troche weak ,staram się grac bardzo standardowo aby przejść szybko wyżej.
Jednak to się ostatnio nie sprawdza , nie wiem czy to moja wina czy wariancji oto moje statystyki:

Uploaded with ImageShack.us

Dziękuje za oceny i pozdrawiam.

12 odpowiedzi
pickars
PokerStrategist

Zdecydowanie za bardzo nitujesz. Masz niesamowicie plaskie statystyki od utg do co. Powinienes z kazda kolejna pozycja, az do bu otwierac wiecej i wreszcie wykorzystywac przewage pozycji i otwierac mozliwie jak najwiecej z bu. Masz za maly ats - postaraj sie go podbic do minimum 30 (otwieraj zdecydowanie wiecej z co a szczegolnie z bu!!!). Za malo 3betujesz, nie wiem jak to wyglada pozycyjnie, ale szczegolnie z pozycja powinienes 3betowac rece, ktorych nie callujesz, a maja cre. Powinienes wiecej cbetowac turn. Jesli Call F Cb (nie znam sie na pt) to call Flop Cbet, to zdecydowanie za duzo foldujesz do cbetow i grasz strasznie fit or fold. Malo wygrywasz kasy kiedy widzisz flop.

Sosen91 Autor wątku
Sosen91
Oldschool Grinder

PS. Gram na platformie BossMedia gdzie jest dużo słabych graczy ,którzy sprawdzaja z marginalnymi rękami i postanowiłem trochę zanitować aby miazdzyć ich range. _love:

Poluźnić się tak do 20/18?

pickars
PokerStrategist

Napisane przez Sosen91
PS. Gram na platformie BossMedia gdzie jest dużo słabych graczy ,którzy sprawdzaja z marginalnymi rękami i postanowiłem trochę zanitować aby miazdzyć ich range. _love:

Poluźnić się tak do 20/18?

Nie chodzi o to, zeby grac konkretnymi statystykami, ale o to zeby pfr od utg do bu wzrastal w miare plynnie, a nie utg-co - pfr 13, a bu 25.

Prosze wstaw statystyki tak jak podano tutaj:
Jak wstawiać statystyki do oceny

Sosen91 Autor wątku
Sosen91
Oldschool Grinder

_biggrin:

Sosen91 Autor wątku
Sosen91
Oldschool Grinder

Napisane przez pickars
Za malo 3betujesz, nie wiem jak to wyglada pozycyjnie, ale szczegolnie z pozycja powinienes 3betowac rece, ktorych nie callujesz, a maja cre.

Co znaczy CRE? Co to za skrócik ?:D

Card Removal Effect, czyli efekt zmniejszenia ilości układów, które może posiadać przeciwnik, zawierających karty, które Ty posiadasz.

Np. mając Ax, zmniejszamy ilość kombinacji Ax u przeciwnika, bo zamiast 4 asów może mieć już tylko 3.

Sosen91 Autor wątku
Sosen91
Oldschool Grinder

Juz jest chyba ok Waffel _biggrin:

Tak tylko zamazałeś pozycje :D

Własnie patrze. :) Czy nie skasowało Ci jednej pozycji względem poprzedniego screena?

Sosen91 Autor wątku
Sosen91
Oldschool Grinder

Hehe o w morde

38k _biggrin:

Sosen91 Autor wątku
Sosen91
Oldschool Grinder

Mam nadzieje ,ze juz ok _smile:

Nie limpuj.
Za mało 3betujesz z pozycją.
Za mało cbetujesz flop i turn. Za słabo valuebetujesz - tracisz 1-2 streety value z dużą ilością rąk.
Jak na stoliki 5 handed za mało kradniesz z CO-SB.

Za mało walczysz o pule postflop.