Przejdź do forum
NL10 SH regularne s...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL10 SH regularne stoliki

7 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
774 Wyświetlenia
Najczarniejszy

w tym z 10k rozdań z NL25 (b/e) Być może przez to ostatnio idzie nie za ciekawie, straciłem trochę pewności siebie.

Sam widzę u siebie sporo leaków, którymi najpierw muszę się zająć??
Jak będę mógł wypłacić kasę z PP (chwilowo nie mogę), chętnie kupie 3-4h coachingu.

Generalnie ostatnio zdarzały mi się spazzy i złe calle co może skutecznie zabić winrate.

Staty

Spoiler

3bet

Wxxx

Winrate pozycyjny

Steal-resteal

Wykres z ostanich 60k

Ten tydzień:

Tu po tym upie zwiększyłem ilość stolików, w std grałem na 6, ostatnio częściej 8-9, jednak to chyba za dużo. :ayfkm: Run może też nie za bogaty, jednak poziom na party to pewnie jeden z najniższych z możliwych, więc winrate powinien niwelować zjazdy. Przegrywając kilka ostatnich sesji, wiem że coś się dzieje :rage: :rage:

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
rusher88

Siema.

Troche tego jest, wiec jakos to podziele na kilka razy :)

Pre ogolnie powiedzialbym ze jakos tak... plasko :P Zaczynajac od raise 1st, przez 3bety, callopen, trcohe malo widoczna jest gra pozycyjna. OK, steale na BU i SB, odstaja od reszty, ale w sumie tylko one. Wiec pewnie warto popatrzyc za rozwinieciem gry pozycyjnej, za wykorzystywaniem przewagi pozycji.

Widac ze troche 3betow callujesz - filtrowales to? Jesli nie, to pewnie warto, poniewaz tu sie moze gubic na prawde sporo kasy.

Dodatkowo widac ze masz FtCB w 3bet potach 48%, co moze nie wydawac sie szczegolnie duzym %, ale nie jest tez malym, a wszystko zalezy od doboru spotow. Generlanie po prostu polecalbym przegladnac te spoty dosc wnikliwie, szczegolnie ze zazwyczaj nie ma ich bardzo duzo.

Ogolnie wydaje mi sie, ze 3bet poza tym ze jest plaski, to ma relatywnie niskie wartosci szczegolnie w okolicy blindow i mysle ze nie wykorzystujesz potencjalu tego zagrania.

Dodatkowo masz bardzo wysoki CB w 3bet potach. To po czesci pewnie wynik/zasluga zakresu jakim grasz, ale wydaje mi sie, ze mozesz cbetowac troche zbyt automatycznie.

Zobacz sobie calle vs 3bet np. z SB.
Swoja droga, dosc duzo foldujesz vs SB steal - co prawda nie wiem jak duzo/czesto stealuja przeciwnicy, ale patrzac na Twoj fold = 70% to mozna dosc spokojnie grac any2.

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Idac dalej:

Malo cbetujesz. Generlanie malo, jak na te limity -> FE w cbetach jest spore. Zwroc tez uwage na to jak grasz kiedy nie cbetujesz. Chodzi o to, jak budujesz ten CB -> czy nie grasz check/give up, lub nie grasz check back z air, poddajac go na bety na turnie/sth.

Masz niski fold CB to raise, ale to wynika z tego ile cbetujesz -> sugeruje to rowniez, ze Twoje cbety to raczej made, co - jak sie domyslam - owocuje tym, ze sporo poddajesz kiedy nie cbetowales.

Podoba wartosc cbetu na wszystkich streetach -> tyle ze CB jest w zasadzie 'wynikowy'. Cbetujesz flopy z range jaki podbijasz -> turny z range, jakim cbetowales flop i akcja zostala przeniesiona na turn. Mowiac prosciej, ogolnie malo betujesz, wiec jestes pod tym katem bardzo szczery + _pewnie_ sporo odpuszczasz i jesli tak faktycznie jest, to warto nad tym pomyslec.

Fold to CB jest ~przecietny, ale tu bardziej musisz kontrolowac swoje calle pre po prostu i weryfikowac dobor spotow/przeciwnikow -> rowniez zwroc uwage jak foldujesz IP/OOP. Glownie mam tu na mysli to, ze troche donkbetujesz, wiec moze byc tak, ze sporo connected hands wrzucasz do donkbetow -> fold to CB OOP rosnie.

Generlanie raise i check/raise masz mocno szczery. Nie jest to problem z punktu widzenia gry, bo przeciwnicy sie nie dostosuja do tego co grasz w wiekszosci, ale tez najpewniej nie kradniesz im potow.

Bet vs miss CB - tutaj uwazam, ze na tych stawkach w zasadzie 'im wiecej tym lepiej' - znakomita wiekszosc przeciwnikow kiedy gra check As PFR gra check/fold - kradniej te poty i nie rozdawaj equity.

Jesli, tak jak mowisz, grasz na slabych graczy, to zdecydowanie powinienes bazowac na valuebatch, valueraiseach i ogolnie akcjach nastawionych na "trafic i vbetowac", ale mimo wszystko powinienes tez exploitowac podstawowe leaki przeciwnikow, zdobywajac tutaj dodatkowe BB.

Kontroluj ilosc stolikow w stosunku do swoich mozliwosci i nie staraj sie na sile robic volume, bo to czesto przeklada sie na automat, co z kolei powoduje zazwyczaj mniejszy winrate. Szukaj swojego optimum ( ktore zreszta moze byc ruchome, bo beda sesje/dni gdzie mozesz grac wiecej stolikow niz normalnie, ale beda tez te, w ktorych skupienie bedzie gorsze ).

Odpowiedz
Cytat
naspieknychjestmalo

Najczarniejszy jak znajdziesz chwilę, to mam pytanko, wysłałem zaproszenie :)

Odpowiedz
Cytat
Najczarniejszy Autor wątku
Najczarniejszy

Dzięki Rusher :fdrink

Odpowiedz
Cytat
Forgeh

@Najczarniejszy istnieje taka mozliwosc, zebys podzielil sie pop upem? ;)

Odpowiedz
Cytat
Najczarniejszy Autor wątku
Najczarniejszy

yep, zaproś na stronce i daj e-maila albo przez skype w sygnaturze.

Odpowiedz
Cytat