płaski 3bet, mały fold to 3bet ip i oop, mały steal, za mały cbet to rzeczy, które wydają mi się dużym leak'iem w mojej strategii.
Siema.
Faktycznie mozna popatrzyc na to, czy nie da sie maxymalizowac steali.
Tak samo mozesz zwrocic uwage/sprawdzic czy wszystko co otwierasz z EP robi Ci profit.
3bet jest plaski, przy czym powiedzmy ze stosunkowo wysoki. Warto przeanalizowac sobie range + zobaczyc jak 3betujesz pozycja vs pozycja.
Ft3bet masz niski, wiec musisz zobaczyc czy callowanie 3betow robi Ci profit i nawet jesli tak jest, to czy nie jest on mniejszy niz moglby byc, gdybys np. ograniczyl zbyt lune calle OOP/sth - musisz to pofiltrowac, ewentualnie poanalizowac spoty na forum etc.
Byc moze / najczesciej tak jest / da sie 3betowac wiecej z blindow i robic na tym profity. Ludzie ktorzy na tych stawkach duzo stealuja, abrdzo duzo folduja vs 3bety.
Masz niska agresje postflop, ale tak wlasnie grasz - w zwiazku z tym WWSF masz relatywnie niskie:
- malo cbetujesz, tzn. mysle ze ucieka Ci troche spotow, ktore moglbys cbetowac dla bluffu, sadze ze nie wykorzystujesz FE, ktore masz na tych stawkach, mozliwoscia grania one and done, czego przeciwnicy nie wykorzystaja itp.
- w 3bet potach rowniez nie cbetujesz duzo, ale to najprawdopodobniej ma odniesienie do Twoich rangeow
- wazne jest, zebys zwrocil uwage co robisz kiedy nie cbetujesz, szczegolnie OOP - czy np. nie check/foldujesz 80 lub wiecej % czasu, oraz wazne jest to jak dobrze dobierasz spoty IP
- z powyzszych powodow fold vs raise masz dosc niski, bo po prostu dosc czesto masz
- sprawdz jak idzie Ci gra vs donkbet, bo foldujesz tendencyjnie ~malo ( zobacz sobie As PFR ), przy czym nie mowie ze to zle
- jesli chodzi o bet vs miss CB stosuj zasade 'im wiecej tym lepiej' - na micro to bedzie bardzo ladnie wchodzic
- Raise CB masz niski, tyle ze nie bedzie stanowic wiekszego problemu poki co, bo przeciwnicy i tak beda Ci placic. Mozna oczywiscie nad tym pracowac, szczegolnie ze ostatnio wyszlo pare dobrych filmow muckinfelli
- jeszcze wartu uwage zwrocic wlasnie na 3bet poty, w kontekscie gry postflop / vs cb /, bo Ty dosc duzo tych 3betow callujesz, wiec grasz szerokim range co samo w sobie moze prowadzic do klopotow
hej : mam pytanie bo dopiero mam od niedawna HM2 i jak wygenerowac taka tabelke ze statystykami bo wiem ze przy stole sie mi wyświetla to ale czy w samym programie można ?
Chodzi o to, zebys zobaczyl popup w HM?
Musisz wejsc w jakakolwiek reke, odpalic ja w replayerze po prostu. Tam musisz sie upewnic ze masz zaznaczone zeby pokazywalo HUD i jesli wyswietla HUD w replayerze, to po najechanu na niego/lub kliknieci ( zalezy od ustawien ), pokaza sie popupy - czyli te tableki.
Tyle ze ta konkretna, ktora widzisz tutaj, to jest "Dafault main popup" i to troche przerobiony. U Ciebie moga byc inne.