Przejdź do forum
NL10 SH 33k Everest

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL10 SH 33k Everest

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
257 Wyświetlenia
czaronster
Oldschool Grinder

Witam!

Bardzo proszę o analizę statystyk. Staram się generealnie grać ABC, bo zdecydowana większość przeciwników to fishe. Ostatnio czuję że moja gra trochę się pogorszyła, czy powinienem nad czymś szczególnie popracować?

Dziękuję i pozdrawiam! _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
plusEVqba
PokerStrategist

Ogolnie grasz bardzo solidnie

PF
- co 3betujesz vs OR z UTG bo na MP to troche duzo sie wydaje chyba ze robisz to z Top of folding range, JJ AK z MP vs otwarcie UTG ja flatuje ( zalezy tez jaki ma range UTG ) zeby sie nie wyizolowac na lepsze uklady

- wiecej stealujesz z SB niz z BU a przeciez na bu masz pozycje - mozna poszerzyc do 45% - kosmetyka

- ograniczylbym do minimum limp z BU SB - prawdopodobnie masz limp festiwale i dokladasz z 22-66 Axs, rzadko to rob ze sc z tego wzgledu ze ktos moze miec Axs Kxs i oddasz mu stacka jak trafisz kolor

- mozna ogolnie poszerzyc jakies 2-3% 3b z CO BU - generalnie rob to z CRE i Top of Folding Range na gosci co duzo wywalaja OOP vs 3b, na donkow co nie zrzucaja do 3b poszerz zakres o TOP Range czyli np AQ KQs - bo bedzie to 4value na nich

- masz wysoki ft3b - staraj sie wykorzystywac pozycje jak 3beter jest spolaryzowany

POSTFLOP

- dosyc dobrze ogarniasz bedac agresorem, masz fajnie rozlozone barelki i agg i afq, troche duzo wywalasz do raisow Twoich cbetow - zawsze sie zasraniw zanim zrzucisz TP jaki range pf ma przeciwnik call open i co on repuje na danym boardzie - notki duzo pomagaja - jak np wiesz ze przeciwnik gra x/r z drawami to zagraj call i zabierz mu polowe EQ i stackuj dopiero na T - ale to juz zalezy na kogo itp

- dosyc duzo foldujesz do DB - raisuj je czesciej - wrzuc do Huda lub popoupa db/fold to ci ulatwi sprawe

- Wiecej bledow widze jak nie byles agresorem, ogolnie srednio Ci idzie gra OOP zarowno na agresje jak i na ch ze strony przeciwnika, raisuj Cbety na masakrycznych boardach repujac combodrawy lub sety na myslacych przeciwnikow, albo takich co maja cbet 75+, podobie z x/r za malo o jakies 3-4% - zawsze popatrz jaka ma przeciwnik agresje na danym strecie i jak masz mocna reke zagraj x/c lub x/r, szczegolnie na T bo tam juz pula jest wieksza , nigdy nie grasz x/r na R tylko sam Vbetujesz a przeciez tam jest najwiecej kasy :P - pomysl nad tym jak masz mocny uklad a przeciwnik to malpa na R (ogolnie koles z Afq ponizej 18 jest bardzo szczery, a ktos kto ma Afq wieksze niz 30 to juz bedzie mial reletywnie duzo blefow w swoim range - wykorzystaj to),

- stealuj te limpowane poty szczegolnie IP np bvB - do 45+ spokojnie ta stystyke da sie wyciagnac

Tak na poczatek to tyle - aby cos wiecej powiedziec musialbym z TB pogadac bo nie wiem na jakim levelu myslenia jestes ale wygladasz na pomiedzy 1-2 wiec jak na te stawki i nl25 idealnie bo nie bedziesz sie levelowal

Odpowiedz
Cytat
czaronster Autor wątku
czaronster
Oldschool Grinder

Dzięki za ocenę :f_thumbsup:

- rzeczywiście nie stosowałem za bardzo do tej pory zbyt wiele flat calli z MP - przede wszystkim mam tam praktycznie all 3 bet for value z QQ+, AK (czasem AQ,JJ)

- nad stealem obecnie ciągle pracuję, faktem jest że zdarza się że mam przy stoliku nita na SB i luźniejszego gracza na BB i gram nieraz any2 vs nit będąc oop - kwestia table selection myślę, ale tak jak piszesz do rozszerzenia range z BTN

- Ft3b - tu muszę sporo się dokształcić :challenge wiem że jest bardzo wysoki

- w HMie też mi się wyświetla, że dużo folduję do raisów, często się tłumaczę po prostu za małą próbką, żeby wiedzieć dlaczego przeciwnik raisuje, bo jednak jest spora rotacja graczy na micro

- mało check/bluff-raisowałem - początkowo wcale - od jakiegoś czasu troszeczkę - zrobiłem sobie chyba błędne przekonanie że zbyt często mnie sprawdzają w takich sytuacjach i muszę często barrelować blefa na turnie

- hmm nie x/raisowałem R bo się bałem zawsze że dostanę check behind - pewnie masz rację

Odpowiedz
Cytat
rusher88
PokerStrategist

Siemanko.

Pierwsza rzecz, o ktorej musisz pamietac wrzucajac tutaj staty, to fakt, ze dajesz probke 33k hands, na ktorej masz b. dobry winrate, ktorego wiele innych graczy by pozazdroscilo. Jesli to co grasz, aktualnie sie sprawdza, to nie zmieja tego. Pamietaj, aby na sile nie dazyc do zmiany poszczegolnych statystyk, bo zloty srodek nie istnieje.

Patrzac na to co grasz:

19/16 wyglada dosc OK.

Jesli chodzi o 3bety vs UTG, to faktycznie mozesz tu nie 3betowac supe szeroko z MP, ale to tez zalezy na kogo gramy. Sa przeciwnicy jakich bede doslownie okladal 3betami light, ale sa tez tacy, na ktorych spokojnie coldcalluje AA/KK, oraz oczywiscie QQ-JJ/AK/sth, aby wyciagac value postflop/nie wyrzucac slabszych rak/nie wyrzucac ich czesto. Na NL10 ciezko o dynamike.

Pomysl tez nad tym, aby stealowac wiecej z BU. To tutaj steal powinien byc najwyzszy, bo grasz IP!

Mozesz troche czesciej 3betowac IP, czyli CO/BU.

Odnoscie 4bet range, to spobie po prostu w filtrach posprawdzaj czy dochodowo 4betujesz. Nie wiem jak duzo % z tego to value, a jak duzo to blefy.

Jersi chodzi o Ft3bet, to masz raczej standardowy na tym limicie. Mozesz oczywiscie tutaj zaczynac kombinowac calle/4bety vs np. resteale.

Postflop popracowalbym troche nad agresja typu raise, check/raise. Malo przebijasz, zarowno OOP jak i IP. Duzo osob cbetuje z autoamtu, wiec i bardzo duzo folduje do raiseow vs CB. Z kolei check/raise jest niesamowicie czesto odbierany jako ogromna sila na tym limicie. Warto myslec nad c/r w sytuacji kiedy pasywnie bronimy blindow vs gracz ktory duzo otwiera + duzo cbetuje. On na c/r bedzie ogromna czesc swojego range wyrzucac.

FtDB masz bardzo duzy - czesciej raiseuj, calluj - w konsekwencji mniej folduj.

Stealuj limpowane poty, bo to sa czesto pule, o ktore nikt nie ma ochoty walczyc, wiec latwo je wygrac.

I jeszcze raz -> pamietaj o tym, aby nie poprawiac na sile cyferek! Jesli to co grasz sie sprawdza NADAL i nadal masz podobne wyniki, to graj dokladnie swoje. Po prostu kombinowanie, poprawienie czegos, moze doprowadzic do sytuacji, gdzie nie bedziesz sie czuc komfortowo -> a to wplynie na winrate.

Odpowiedz
Cytat