Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Nl10 Sh 30K

6 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
445 Wyświetlenia
masohaso
Oldschool Grinder

Witam

Gram NL10 euro Sh. Po ok 30k rąk jestem na zero.
Mój styl staram się dostosowywać do każdego stolika.
Gram 5 stołów na raz.

Z tego co zauważyłem na pierwszy ogień to w odróżnieniu od większości użytkowników moja linia czerwona (won without showdown) idzie w dobrym kierunku a linia niebieska (won with showdown) jest sinusoidalna zresztą tak jak moja linia zielona. Wniosek taki, że na tych stawkach najwięcej wygrywa się na shodawnie i widąc że z tym mam problem.

Poniżej przedstawiam swoje statystyki i proszę o wszelkie uwagi.
Jeśli potrzebne będą inne statystyki to oczywiście dodam.

5 odpowiedzi
masohaso Autor wątku
masohaso
Oldschool Grinder

Małe problemy z edytowaniem ale juz powinno być ok ;)
Ponownie proszę o pomoc.

plusEVqba
PokerStrategist

Po pierwsze za duzo limpujesz ze SB co tam opocz pp w limpowanych pulach i ew jakichs BROADWAY'ow przy dobrych oddsach jeszcze dokladasz ?? - mi sie wydaje ze jakies sc Axs i tym podobne - ogranicz do minimum !!

Po drugie za duzy WTS - zbij go tak do 25-26 przynajmniej - za czesto idziesz do riv z marginalna reka - jak na Twój zasieg PF - a juz szczegolnie z EP MP i SB (to przez dokladnanie do SB i marginalne postflop uklady), chcialbym wiedziec jak w takim razie wyglada W$SD - wydaje mi sie ze cos okolo 50% a spokojnie da sie do 55-56% wyciagnac przez mniejsza calldownowanie.

Po trzecie brdzo malo ch / raisujesz - tylko sety i lepiej na flopie ... postaraj sie tam dolozyc jakies blefy na dobrych boadrach np K27r QQ3r itp - czyli na takich ktore przeciwnik bedzie cbetowal a zadko w nie mocno trafi

Wg mnie grasz zawsze straight forward - mozna czasem sprobwac na agresywnego przeciwnika zagrac ch / r na flopie, ktorego mocno trafiles albo mawet ch/c - pozwol sie im czase wystrzelac bo mi sie wydaje ze jak masz nutsy to albo grasz bet bet bet albo raise donka i goscie sie zmywaja z rozdania - przez to wysoki NoNShowdownn winnings - ja tez jestem obecnie na nl10 i za chiny grajac z normalnym WTS i ogarnietymi statami nei ejstem w stanie wygrywac na czerwonej linii

Prawdopodobnie blefujesz csow dzieki czemu cierpi na tym Showdown Winnings - czasami ci sie udaje ich wywalic i dzieki temu czerwona linia jedzie w gore ;p

Wiecej folduj BB do steala !!!!! tak do okolo 80% ie ma sensu na tym limicie bronic az tak bardzo - w dodatku pasywnie callujac bo przeciwnicy sa za slabi i zakochuja sie w swoich kartach, SB vs steal w miare okey ale i tak za duzo calli ;p

Dosyc duzy donkbet flop - mozesz rozwinac co donkujesz i dlaczego ? W tej akurat spawie to ja ma leaka i chetnie bym cos konstruktywnego sie dowiedzial

Ja bym jeszcze z 4-5% zbil cbet z uwagt na to ze masz dosyc szeroki range pre i nie dokonca ludki ci moga wierzyc ze trafiasz dany board - dlatego dostajesz calldowny

HUD PT3 jak w HMie

masohaso Autor wątku
masohaso
Oldschool Grinder

Wielkie dzięki klaudia85 za wnikliwą analizę.

co do limpowania ze sb to masz rację, dokładam tam ze wszystkimi pp włącznie z 99,TT, jak mam odsy to Axs, i tutaj jestem na minus. Natomiast brodwaye ze sb często 3betuje i na taym zagraniu wychodzę na plus.

Zmniejszenie WTS to bedzie mój cel i zgadzam się że pasuje go zbić o kilka procent.

Check/rasie gram rzeczywiście bardzo mało i tylko z dobrymi rękami. Popełniałem straszliwy bład mianowicie c/raisowalem jako blef agresywnych graczy którzy mieli wysokie AF czy 3bet range pf. Celna uwaga z twojej straony żeby raczej na murków c/r jako blef a na agresywnych z mocnymi układami.

Moja gra straight forward wynika z tego że miałem okres mega downswinga kiedy to przy każdej próbie odejścia od normalnej linii moi oponenci trafiali swoje dziwne drugie pary, sety, streety, kolory itp co doprowadzilo mnie do frustracji i powiedzialem sobie że będę grał bet bet bet ;) Oczywiście trochę to głupie podejście i muszę się zacząć starać bardziej ekslpoitować graczy na tych stawkach z mocnymi układami. Więcej value trzeba wyciągać.

Co do mojej linii nonshodawn winnings to rzeczywiście wynika ona zarówno z tego że gram dosyć spory cbet i w mikarę umiejętnie sbarreluje ale także z tego że jak zauważyłeś donkuję i co więcej jestem na tym zagraniu na plus ;) Jak widzę murka który gra mniej więcej fit or fold to często calluje go oop i donkuje przez 2 streety. Często gęsto jak nie spasuje flopa to niemal zawsze pasuje turna, w moim przypadku jest to zagranie dochodowe.

plusEVqba
PokerStrategist

nie jestem expertem od statystyk bo sam tez mam jeszcze sporo leakow ale jestem wygrywajacym graczem na nl10 wiec to na czym kase tracisz w miare jestem w stanie wylapac ... troche mnie draznia staty w PT3 (dlatego sam tez przerzucilem sie na HMa) i ciezko mi z nich wszystko wyciagnac....

Zapraszam na mojego bloga ostatnio dosyc mocny nacisk klade na nauke wiec zawsze moze cos z niego wyniesiesz ...

pozdrawiam

rusher88
PokerStrategist

Siema.

No tak, to nie jest w sumie nowosc, ze skupianie sie na niebieskiej linii = wygrywanie na micro :)

Faktycznie masz spory limp range z SB. Staraj sie tego pozbyc. Przede wszystkim nie dokladaj, jesli przed Toba nikt inny nie wszedl do gry. Wtedy albo kradniesz, albo foldujesz.

ATS z CO moze byc z pewnoscia wiekszy :)

Za malo raiseow z BBvsSB. Za duzy calling range.

Raczej unikaj callowania 3betow w sytuacji, jesli jestes OOP. To wymaga dobrze opracowanego planu na gre postflop.

Moze nie cbetuj az tyle, bo na SH to nie jest najlepszy nawyk.

WTS masz faktycznie spory jak na Twoje staty - juz wiesz co robic ;)

Generlanie, skup sie na poprawieniu tych aspektow gry, ktore maja wplyw na SD winnings. To jest z pewnoscia zmiana range calldownow, ograniczenie blefow w pewnych sytuacjach, mniej barrelowania czy/sth. Generlanie pamietaj ze na SD maja wplyw tez wszelkie swingi i wazne jest to, czy Twoj SD nie cierpi, mimo ze stackujesz turny majac 80:20/sth :) Jednak sprawdz poty w ktorych to Ty callujesz turn/river, czy aby tam zbyt czesto nie grasz call majac slabiej + sprawdz poty w ktorych Ty sam zostajesz sprawdzony i zobacz czy nie probujesz blefowac zle dobrane osoby.