Przejdź do forum
NL10 FR Zoom 62kh

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL10 FR Zoom 62kh

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
313 Wyświetlenia

Hej, 62k rąk i -0.81bb/100 :facepalm: nie ciekawie. wydaje mi się, że gram takimi samymi statami jak grałem na niższych limitach ale dopiero na nl10 zacząłem przegrywać. Staram się grać tight ale widocznie gdzieś popełniam błędy i trace na tym kase. Od niedawana zacząłem stealować dużo więcej ze SB i BU więc jeżeli te staty są zbyt niskie to w przyszłości powinny się podnieść. staram się otwierać i 3betować pozycyjnie , ale może coś z tym też jest nie tak? z tego co widzę to strasznie mało check raisuje i raisuje C-bety przeciwników wydaje mi się ze jest to spowodowane tym że jak mam agresję preflop i trafiam flop to po prostu cbetuje każdą ulice pod value a jak nie trafiam to check/folduje... a jak nie mam agresji preflop to tak samo - gram jezeli trafie flopa i tylko calluje barrele przeciwnika ewentualnie na turn lub river raisuje jezeli wydaje mi się że mam lepszą rękę. Jak są jakieś pytania to zadawać bo nie wiem co tu jeszcze napisać? a może jeszcze jakies staty dodać? Czekam na wasze uwagi ;) pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
rudzik102

3bet i SQ moim zdaniem całkiem nieźle.

Masz spory gap cbet flop/turn. Masz b.wąski range i nie barelujesz go niemal w ogóle. Można Ciebie b.łatwo floatować.

Na pewno możesz poszerzyć zakres stealowania CO/BTN/SB

X/R nutsy, ale to tak ma wiekszość z nas na micro :P

3bet z blindów wygląda spoko. Czasami możesz zobaczyć czy nie lepszy będzie call vs b.szeroki zakres steala szczególnie BBvsSB.

Limp z SB. Jeżeli to dorzucasz do familiady jakieś suitet connectory czy suited one gapper to spoko :D

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Siema.

Steal jest niski, nawet bardzo niski. Pomysl o tym, aby stealowac szerzej, szukajac profitu vs gracze, ktorzy folduja czesto. Napisales ze to zmieniasz, wiec OK.

Blindy cos bronisz, glownie 3betami z SB, co jest OK, chcoiaz tak na prawde przy frekwencji squeezow, calli itd. kiedy masz nita na BB, to tak na prawde i calling range z SB mozesz tworzyc.

CallOpen jest plaski. Callujesz z MP tyle samo % range, co na BU, gdzie na BU grasz czesto vs 'szeorkie' zakresy z MP3, czy CO.

Fold to 3bet 55 - zobacz jak idzie Ci gra kiedy callujesz vs 3bet.

Masz ogromny gap miedzy cbet flop, a cbet turn. Twoj CB na turnie to po prostu nutsy. A na river jak betujesz, to trzeba z setami uwazac. Statystycznie, powiedzmy z MP, masz 13% range, z czego 65% cbetujesz na flopie, co daje jakies 8,5% range, z ktorych cbetujesz 35% na turn -> to daje ~3% range, a z tego na river betujesz mniej niz polowe ;)

Na pewno musisz popatrzyc na gre vs cbety. Masz fold to CB flop 55, turn 40 i znow 50, czyli w sumie nie dosc ze na flopie foldujesz tyle, ze czesto robisz autoprofit przeciwnikowi dla jego cbetow, to oplaca sie mimo to betowac turny i rivery, bo nadal tak duzo foldujesz.

Bardzo niski i szczery raise CB i check/raise - na turnie raise CB wzrasta do 14, ale to jest spowodowane tym, ze Ty masz stosunkowo waski range po tym jak juz callowales flop.

( nawiasem, fold CB to raise 0/2 na river po ponad 50k hands mowi samo za siebie :P )

Na pewno poki co nie poszerzaj swojego calling range pre, bo tylko poglebisz tendencje, ktora jest obecnie. Z pewnoscia swoja uwage skieruj na cbetowanie i barrelowanie.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Hej,

Dzięki rudzik i dzięki rusher za pokazanie gdzie mam braki. Co do sytuacji gdzie calluje vs3bet to ogólnie trace kase (~ -$60) na EP i BU....z tego co przeglądałem to zazwyczaj przeciwnicy którzy mnie 3betują maja 3bet większy niż 10,albo robią jakieś mini 3bety ( do których ciężko spasować mój wąski range) może dlatego ciężko mi uwierzyć, że mają mocne ręce i calluje. Z EP sam mam dość wąski range wiec jak widze takiego przeciwnika to wydaje mi się że moge miec lepszą rękę, a często jestem zdominowany....to samo na BU. Czyli chyba jednak powinienem częściej foldować do 3betów....

Jeszcze raz dzięki za rady i pozdro =)

PS: rudzik jakbyś kiedyś chciał cos wiecej o zoomie pogadać to się odezwij ;)

Odpowiedz
Cytat