Przejdź do forum
NL10 FR ZOOM 30k

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL10 FR ZOOM 30k

8 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
811 Wyświetlenia
magda25uk
Spoiler

Spoiler

Spoiler

Cz :D
Baze mam sporo wieksza, jednak po ostatnim nieudanym szocie na nl25 staralam sie troszke pozmieniac w swojej grze i oto efekty.

Kilka slow wyjasnienia:
- 3b preflop jest niski, gdyz sporo flatuje. Z powodu duzej ilosci graczy nie mam odpowiedniej ilosci hands, zeby lepiej sie dostosowac, wiec czesto po prostu odpuszczam. Szczegolnie z poznych chyba powinnam rozszezyc, jednak nie za bardzo wiem, jak sie za to zabrac..

- fold to 3b pre rowniez chyba troszke za wysoki, to glownie przez m&msow :D zdarza mi sie zagapic i otwierac zle rece na nich (z duzymi implied odds, zamiast lapac TP i ich zerowac..)
Pracuje nad tym, ograniczylam liczbe stolow do 3 by lepiej ogarniac kto gdzie siedzi i jak sie zachowuje

- steal z poznych rowniez do wyskich nie nalezy, jednak z powodu malej bazy i duzej ilosci graczy ograniczam marginalne steale na rzecz rozegrania wiekszej ilosci rak/h.

- gap miedzy cbetF i cbetT chyba do tragicznych nie nalezy, staram sie sporo cbetowac, bo ludzie graja fit/fold, wiec profit robi sie sam

- red line to dziwna historia, gdy gram w dzien i jest wiecej skal a mniej typowych fishy zdarza sie zarabiac nanonSD, ewentualnie nie tracic za wiele.
Grajac w nocy, gdy fishy jest wiecej, nonSD troszke pikuje..

Chciala bym w miare szybko wrocic na nl25, co nalezy zmienic, by miec szanse na przyzwoity winrate?

Z gory dzieki za pomoc
Pozdrawiam :f_thumbsup:

PS

Spoiler

Nie za bardzo wiem jakie staty jeszcze moglabym wstawic, bo szczerze mowiac malo pracuje na PT3, takze kazde sugestie mile widziane

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
Kasica553

hehe a ja cie widzialem na tym NL25 :P ale to ze 3tyg temu chyba wlasnie bylo :) sam gram NL25 i na poczatku fajnie zarlo a teraz jest break even ;/
IMO soft rigged :D zawsze jak wracam do gry po dlugiej przerwie to na poczatku jakis kosmiczny zysk (zeby przyciagnac gracze i zeby im rake trzepal) a potem sie uspokaja. kiedys myslalem ze to dlatego ze inni sie dostosowuja do mojej gry ale na zoomie to troche inaczej wyglada.

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Siemanko.

Musze powiedziec strasznie tight ;) Mysle ze mozesz troszeczke poszerzyc gre z pozniejszych pozycji ( MP2+ )

3bet bardzo niski - a jak sie za niego zabrac? Od blokerow zaczynajac -> po prostu widziec u kogos staty tylu 14/12, Ft3bet 100 ( 2/2 ) 3betuj go. To w wiekszosci wypadkow bedzie gosc, ktory bedzie snap foldowal wszystko poza b. mocnymi rekami.

Wysoki Ft3bet - z tym ze lepiej miec wysoki i cos z nim robic, niz odwrotnie :) Z zalozenia OOP bron sie 4betami, albo folduj - IP to juz kwestia dostosowania do przeciwnika.

Masz spory CB, ale to wynika z Twojej gry. Tu raczej pewnie wiele sie nie zmieni, jedyne co, to wez pod uwage, jak cbetujesz pozycyjnie. Z Ep gdzie masz waski, mocny range, mozesz cbetowac sporo - z CO/BU, gdzie range masz bardzo szeroki, jesli bedziesz cbetowac czesto, to nie bedziesz w stanie reagowac na raisey i ciezko bedzie grac vs calle. No i CB z blindow jest masakrycznie wysoki.

Niski FtCB. To jest ciekawe, bo nie majac probki - jak piszesz - nie powinnas zbyt czesto grac vs CB. A jesli masz na tyle info, ze jestes w stanie ocenic, czy pzreciwnik cbetuje duzo/malo itp. to nie wierze ze nie masz na tyle info, aby ocenic czy mozna probowac 3betowac go light czy nie. Anyway monitoruj to - jesli przeciwnicy sie czesto poddaja itp. no to floatuj, raiseuj - nie ma problemu. Czesc z nich sie pewnie jakos dostosuje, wiec musisz na to zwracac uwage.

Masz tez niskie AF. I troche malo stealujesz.

Generlanie to co piszesz na temat non SD to norma. Tak wlasnie z tym bedzie poki co.

Jesli chodzi o Twoja gre, to ja bym uwazam na co co/kiedy callujesz i jak grasz z tym postflop, bo masz na prawde niski FtCB, tylko ze wszystko zalezy jak dobrze interpretujesz spoty. Przecietny reg bedzie mial sporo leakow, wiec bedzie sie dalo go ogrywac z pozycja dosc latwo i jesli Ci to wychodzi to powinno byc dobrze.

Zwieksz lekko agresje preflop, troche pomysl o obronie vs 3bet. Postflop graj ABC, rozszerzone o wykorzystanie leakow przeciwnikow. Zwracaj uwage na to, kto za czesto cbetuje, barreluje, kto floatuje, kogo mozna floatowac czy bluffraiseowac. Wiekszosc Twoich przeciwnikow bedzie grac dosc mocno fit or fold.

Odpowiedz
Cytat
mgrudzie

- dosc malo stealujesz
- b.duzy ft3bet, zwlaszcza z blindow, i to przy niskim pfr
- cbet flop dosc duzy, z blindow masakrycznie duzy - sprawdz przefiltrowujac te rece czy jest to oplacalne, pewnei nie
- cbet turn z poznych pozcji dosc maly, niekoneicznie t oleak bo czasem po stealu mozna cbetowac i sie poddawac - ale pomysl tez czy nie cbetowac mniej skoro sam steal jest oplacalny vs niektorzy gracze - a cbet juz niekonieczine
-bardzo maly fold to cbet -> sprawdz czy jestes na + po fold to cbet= false / zarowno raise jak i calle warto sprawdzic (da sie wygrywac z takim ftcbet, ale na niskich stawkach to moze byc leak czesciej niz nie)
- dosc duza agresja (AGQ, nie wiem cz nie za duza nawet

teraz 2gi popup:
- BVB masz dosc duzy ftsteal, mzoesz wiecej grac, zwlaszcza ze z pozycja
- folded to river raise -> dosc malo , nie za malo odpuszczasz? niewiele osob blefuje rivery raisujac/czekraisujac
- jesli dobrze ci idize obrona blindow i masz profit to probuj bronic czesciej i wiecej
- dalej tych statystyk nie bardzo rozumiem to nie opisze co tam widze :) ale raise moznaby podniesc w sumie chyba

Odpowiedz
Cytat
magda25uk Autor wątku
magda25uk

Dzieki za pomoc :f_thumbsup:
Pobawilam sie troszke zakresami i postanowilam sprobowac zagrac troszke luzniej.
Rozegralam po 5k rak statami 14/12/5 oraz 17/14/6.
I teraz kilka pytan. Gralo mi sie dosc dobrze, ze to zapewne ze wzgledu na staty, jakie maja na mnie inni gracze. Napewno po ledwie 10k rak nieduzo sie w mojej overall probce zmienilo, wiec nikt sie zapewne nawet nie probowal dostosowac.
Z czasem pewnie jednak zaczna, stad mala prosba. Moglby ktos polecic jakas dobra i szczegolowa produkcje na temat light 3betow oraz obrona przed nimi??

Jest jakis filmik na ps, w ktorym doglebniej omowiono problematyke dobierania rangu do callowania 3betow na FR, gdzie zakresy sa wezsze niz na sh?

Obejzalam wiekszosc produkcji, mam sporo notatek z filmow, jedna albo mi cos umknelo, albo takowych materialow niema..

I ostatnie pytanko, do mniej wiecej jakich statystyk powinnam dazyc by komfortowo grac na zoomie kilka leveli wyzej niz obecnie?
Z tego co sie orienuje Pastor zawsze gral dosc loose a teraz na zoomie nie wychodzi ponad 15/13, wiec moje proby grania 17/15 chyba nie maja wiekszego sensu??

Jeszcze raz dzieki za pomoc i nie omieszkam zglosic sie za jakis czas z nowa probka ;)

PS

Spoiler

Z gory sorry za ewentualne bledy i skladnie, ale oczy mi sie juz same zamykaja..

Odpowiedz
Cytat
mgrudzie

jak dla mnie to mozesz sama pokminic nad range'ami i wyniesiesz z tego wiecej niz po ogladnieciu produkcji jakiejs. Troche zabawy jest ale warto.

odnosnie statow na zoomie to w sumie nei iwem czy sie cos zmienilo w stosunku do rusha, ale ja na rushu rok temu gralem 19/15 na nl100/200 i bylo b.dochodowo. Od stylu preflop neiwiele zalezy tak naprawde bo duzo regow mialo staty kolo 14/11 etc i tez mieli fajne wyniki

Odpowiedz
Cytat

najlepsza obrona jest fold, na FR nl10 i nl25 malo kto 3betuje light, a jak juz zaczna to bedziesz widziec kto i po prostu zawezisz zakres open raise gdy ich bedziesz miala za soba przez co czesciej bedziesz mogla ich 4betowac i zmuszac do bledu

Odpowiedz
Cytat
Kasica553

ja z doswiadczenia wiem ze na NL25 na zoomie to jak widzialem resteal do 2.25$ a nie wiekszy to 90% jest to light 3bet i skladali sie do 4betow za jakies x2.5. najlepiej oczywiscie sprawdzic jeszcze % 3bet z blindow albo chociaz ogolny, a najwiecej i tak zalezy od gry postflop

Odpowiedz
Cytat