Przejdź do forum
NL10 FR ZOOM 20k

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL10 FR ZOOM 20k

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
748 Wyświetlenia
chriskwns

Link do poprzednich stat : https://polska.pokerstrategy.com/forum/thread.php?threadid=327483&hilightuser=chriskwns
ale dość sporo się zmieniło, szczególnie preflop więc chyba nie ma co porównywać.
Cóż powiedzieć, poluźniłem range, maksymalizuję steale, 3bety, 4bet i 4bet range poszły w górę, płaski callopen ... tu nie pracowałem nad tym zbytnio, okazjonalnie zaczynam wykorzystywać pozycję w tym zagraniu ale tutaj jeszcze tego nie widać, limp okazjonalnie z uwagi na fishy w rozdaniu ale tak jak poprzednio nie jest to nigdy limp first.
Fold to 3bet nieco wysoki, pozycyjnie wygląda to tak :
Fold to 3bet IP - 68 , OOP - 66
Call 3bet IP - 19 , OOP - 22
więc tu myślę, że warto zdecydowanie popracować nad spotami gdy jestem IP.
Postflop - tu poczekam na jakieś wnioski, jedynie co mi się ewidentnie rzuca w oczy to X/Raise - 0 _o: wtf ?
Sprawdziłem, stata poprawnie wrzucona więc to jakiś mój spory leak, dziwi mnie strasznie, że nie gram tego zagrania, no napewno muszę nad tym pomyśleć bo coś mi tu umknęło :f_confused:

Ogólnie jestem zadowolony z postępów, cały czas jednak praca nad grą, sporo leaków na pewno jest, wykres może nie powala ale w drugiej części czerwona trochę się stabilizuje, no cóż, to tylko 20k, niestety na razie nie mam czasu na większy grind, czekam na opinie i wnioski, dzięki :sdrink

ps. dodam tylko, że staram się sporo zmieniać w swojej grze na bieżąco, rozwijać nowe linie dlatego może niektóre staty, szczególnie postflop mogą być trochę nie spójne _cool:

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
rusher88

Elo :)

Ciekawy steal :D Na prawde kradniesz z any2 :P Ale skoro mozna az tyle z CO i BU, to pewnie z SB tez da sie bardzo duzo, szczegolnie ze tutaj wchodzi jedna zmienna -> fold to steal gracza z BB :)

Calling range pre masz bardzo plaski - zobacz czy nie callujesz zbyt wczesnie zdominowanych rak ( oraz czy ogolnie tego nie robisz )

Ft3bet masz wysoki, ale tak na prawde ciezko miec inny, majac tak ogromny steal. Po prostu sytuacje/dnamika powoduje ze to tak wyglada -> stealujesz duzo bo folduja, a skoro folduja, to malo 3betuja = bedziesz foldowal.

To na co warto miec oko, to calle vs 3bet, szczegolnie te OOP - warto to filtrowac.

Ft4bet masz bardzo wysoki - ale tu dziala podobna kwestia jak przy Ft3bet i stealach - jesli 3betujesz ludzi, ktorzy foduja do 3betow duzo, to na 4bety bedziesz foldowal -> a dynamike masz raczej ograniczona na tych stawkach, wiec to nie dziwi jakos bardzo mocno.

Z blindow jest grubo ;D Ogromne 3bety + masz spory calling range tak na prawde. Tutaj bym polecil zobaczyc czy nie przeginasz w zasadzie :) Szczegolnie ze szeroki calling range = granie bez pozycji postflop, co z zalozenia tworzy te trudniejsze spoty.

Majac tak duze 3bety musisz tez mocno uwazac na to jak cbetujesz i ogolnie grasz postflop w tych spotach. Tutaj widac ze najprawdopodobniej z 3betami celujesz w graczy, na ktorych masz FE - cbetujesz postflop z bardzo niska frekwencja. To moglby byc problem, gdyby przeciwnicy zaczeli callowac Cie szerzej.

Sprawdziłem, stata poprawnie wrzucona więc to jakiś mój spory leak, dziwi mnie strasznie, że nie gram tego zagrania, no napewno muszę nad tym pomyśleć bo coś mi tu umknęło fish confused

Grac to grasz -> ten check/raise jest as pfr, a nie vs pfr :) Ty pewnie grasz check/raise jako caller, np. kiedy callujesz pre z blindow, natomiast tutaj masz state, ktora mowi o tym jak czesto grasz check/raise kiedy byles agresorem i nie cbetowales --> masz spory check/fold, wiec widac ze grasz pasywnie szczerze - mozna Ci krasc poty, a reszte range check/callujesz.

Cbety i Fold to CB w Twoim przypadku bedzie bardzo zlozony, ze wzgledu na bardzo szerokie zakresy otwarc + mocno poszerzony calling range szczegolnie OOP ( z blindow ). Na pewno kontrolowanie cbetow, pod katem tego zeby nie strzelac za duzo, kiedy grasz pod autoprofit pre odbija sie na tym, ze cbet maleje, aczkolwiek samo w sobie nie jest to leakiem. Tutaj niestety nie jest to proste i jednoznaczne, po prostu musisz pracowac nad tymi aspektami, ale co warto zaznaczyc, ze jesli pojawiaja sie jakies problemy w tych spotach, to czesto warto szukac zmiany juz preflop, bo to co grasz postflop, jest wynikiem tego co zrobiles pre.

Vs miss CB mysle ze mozesz krasc na prawde sporo. Obecnie masz 51% - to nie jest ani duzo, ani malo, ani zle :) Aczkolwiek na tych stawkach sadze ze 'im wiecej tym lepiej' - przyczyna lezy w tym, ze wiekszosc osob kiedy nie cbetuje gra podobnie do Ciebie, tj. maaaase range check/folduje -> robisz najczesciej autoprofit / masz staty korzystaj z nich pod tym katem /

Ogolnie wyglada to ciekawie, na pewno bardzo wazny jest u Ciebie dobor spotow do zagran, a tego tutaj niestety nie zobaczymy. Widzisz, domyslam sie ze to co grasz w dosc ciekawy sposob explioituje znakomita wiekszosc Twoich przeciwnikow, ktorych spotykasz na zoomie -> jednoczesnie jednak, robisz sobie coraz wiecej miejsca na bledy, bo masz sporo trudniejszych decyzji. Musisz po prostu mocno uwazac z tym, zeby nie przesadzac/sadzic :) No i musisz miec swiadomosc tego, ze im lepszych statystycznie przeciwnikow bedziesz spotykal, tym trudniej bedzie beztrosko 3betowac tak szerokie zakresy, stealowac tak szerokie zakresy itp.

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Dawno takich statów nie widziałem - widać, że jesteś masakrycznie autoprofit oriented :tongue: Na NL10 jak widać takie coś się sprawdza, ale przestrzegam przed takim przeginaniem pałki wyzej - sądze, że nawet na NL25 ludzie się szybko dostosują do tak ekstremalnego sposobu gry. Zaczniesz dostawać masę 3betów i 4betów na które nie będziesz miał jak odpowiedzieć.

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Napisane przez EmiyaKiritsugu
widać, że jesteś masakrycznie autoprofit oriented :tongue:

To mi sie spodobalo :D
Trafne ^^

Odpowiedz
Cytat
chriskwns Autor wątku
chriskwns

Cytat:
Napisane przez EmiyaKiritsugu
widać, że jesteś masakrycznie autoprofit oriented

To mi sie spodobalo
Trafne ^^

Zgadzam się, trafne trafne, no co tu dużo mówić, moje steale i 3bety to nie przypadek czy też good run _p: Jeśli chodzi o steale, sporo wchodzi ale przecież stealując nie zawsze oczekuję foldów, czasem zanim zagram steal już wiem, że będę grał light 4bet vs resteal, czasem wiem, że będę grał call, czasem widzę, że przeciwnik najprawdopodobniej zagra call, czy też ' na resteal SB gram fold, na BB gram call ' coś w tym stylu, chodzi mi poprostu o to, że przecież nie nastawiam się tylko na fold, a jak go nie dostanę to " o nie _o: co teraz ? ". Jest sporo graczy, którzy callną steal i dość łatwo się poddają postflop. Oczywiście aż tak szerokie steale to nie jest mój plan na longrun czy też wyższe stawki, taki mały eksperyment żeby jak najczęściej znajdować się w spotach postflop, ćwiczyć, zobaczyć jak to wypada w rzeczywistości _grin:

Z blindow jest grubo ;D Ogromne 3bety + masz spory calling range tak na prawde. Tutaj bym polecil zobaczyc czy nie przeginasz w zasadzie Szczegolnie ze szeroki calling range = granie bez pozycji postflop, co z zalozenia tworzy te trudniejsze spoty.

Resteale staram się dobierać do luźno stealujących graczy z relatywnie dużym fold vs resteal, jeśli chodzi o calling range na blindach to tu rzeczywiście muszę trochę przystopować, zazwyczaj są to jakieś broadwaye, które wydaje mi się dobrze wypadają vs. średnio szeroki steal range ale często ciężko jest mi to grać profitowo postflop OOP więc tu napewno będę to miał na oku.

To na co warto miec oko, to calle vs 3bet, szczegolnie te OOP - warto to filtrowac.

Tak te calle OOP to też coś nad czym dalej nie popracowałem, coś mi szwankują filtry w HM albo coś robię źle i nie mogę do końca sobie tego przefiltrować ale to temat na inne forum, tak czy siak z pewnością zacznę tego unikać póki co bo jednak nie łatwo profitowo wyjść z takich spotów.

Vs miss CB mysle ze mozesz krasc na prawde sporo.

_biggrin: _biggrin: _biggrin: nowy autoprofit spot hehe, a tak poważnie, no rzeczywiście, zapewne sporo regów będzie grać x/f, warto to wykorzystać na max.

Sporo do dopracowania, muszę szczególnie popracować nad postflopem, czytaniem range-ów, to oczywiście więęększy temat ale tak jak pisałeś, tutaj doboru spotów nie zobaczymy, a przyznam, że często gubię się postflop, nie myślę o rangu przeciwnika, nie wiem czy mam jeszcze FE, jeśli tak to jak je wykorzystać itd.

Co do sporych 3betów, największy profit robią mi te OOP _rolleyes: więc chyba muszę też zwrócić uwagę na zbyt luźne strzelanie z CO, BU, w końcu spora część regów widzi takie zagranie jako swego rodzaju standard, więc to do analizy. Chociaż przyznam, że jest masa graczy z fold to 3bet, czy fold to steal ~ 80, no poprostu nie potrafię czasem znaleźć logicznego uzasadnienia - 3bet/steal z anytwo ... dlaczego nie ? Tacy gracze są poprostu często autoprofit designed _cool:

Płaski calling range, tutaj się zgodzę, często calluję zdominowane broadwaye, muszę tu pomyśleć o doborze rangu i przeciwników.

Poluźniłem range, sporo leaków się pojawia, sporo z nich ciężkich do zauważenia w krótszym okresie, na pewno trochę przystopuję z tym luźnym strzelaniem, muszę mocno skupić się na czytaniu rangu, grze postflop, w innym wypadku tak luźny pre mija się z celem. Z drugiej strony pracować nad postflopem - jak to zrobić ? No wydawało by się, jak najczęściej w ten postflop się pakować i tu mi się koło zamyka _ugly: Póki co napewno znacząco nie zawężę rangu, może raczej doprecyzuję sobie spoty, nie planuję wrócić do czegoś w stylu 13/10 , 14/11 sth, roll na NL25 jest ale z uwagi na to, że mi się nie śpieszy, a chcę znacząco poprawić grę, zostanę jeszcze chwilę na NL10, bez ryzykowania grania scary money.

Dzięki za ocenę, jedziemy dalej, dam znać jak mi te moje plany wyjdą :sdrink pozdro.

Odpowiedz
Cytat