Siema
Hmm, co do steali to uwage mam taka, ze skoro da sie grac tak duzo z SB, to pewnie z BU i CO po prostu nie wyciskasz maxa, szczegolnie ze na FR pewnie masa murkow siedzi za Toba. Wiem ze z SB jest o tyle latwiej, ze masz 1 przeciwnika i interesuje Cie FE = profit, no ale grajac IP, jesli nei dostajesz 3betow, spot nie konczy sie na callu przeciwnika pre
Idac dalej, to call open i 3bet masz super palski = w zasadzie brak gry pozycyjnej... co jest tak na prawde pewnie czubkiem gory lodowej
Anyway warto podejsc do tematu i czesciej wykorzystywac pozycje nad przeciwnikiem i pozycje nad stolem.
Ft3bet masz bardzo duzy + zerowy 4bet, wiec hmm... glownie callujesz 3bety, co zreszta widac, tylko ciekawi mnbie tutaj dobor range, oraz Twoja interpretacja gry na pozych pozycjach, gdzie foldy masz duze, najpewniej nabite stealami i foldami vs 3bety, ale tu najwieksze znaczenie ma dobor spotow/przeciwnikow itp.
Staram sie na CB F patrzyc przez pyzmat tego co grasz, ale znow zastanawiam sie czy staty nie oddaja tego, ze grasz troche zbyt auto pewnie spoty. Masz relatywnie niski CB ( patrzac przez pryzmat ze grasz tight ), a mimo to foldujesz vs raise bardzo duzo + na turnach betujesz jeszcze mniej i OK nie check/foldujesz 'wszystkiego', ale nadal check/foldujesz bardzo duzo. O flopie tez warto wspomniec, bo Twoj check as PFR jest po prostu szczery.
Troche ciezko mi oddac to co mam na mysli, ale upraszczajac to tak bardzo mocno, chodzi mi o to ze na FR, szczegolnie na zoomach, trzeba bardzo uwazne patrzyc na to po co betujesz i ile masz streetow value, bo obecnie masa graczy sama sie valuetownuje.
Kolejna sprawa to gra vs PFR, oraz vs donkbet - foldujesz dosc duzo zarowno vs cbety jak i vs donkbety. To pierwsze pewnie wynika z tego, ze Twoj glowny calling range to pockety, natomiast jesli chodzi o to 2gie, to trzeba po prostu zastanowic sie nad tymi spotami. tak czy inaczej wyglada to mocno fit or fold -> raise masz raczej mocno szczery.
Co dalej... to ze FtCb masz wysoki nie tylko na flopie. Tzn. powiedzmy ze FtCB ~40% na turnie, gdybys mial 20% na flopie, wygladalby inaczej, niz kiedy Twoje wartosci na flopie juz sa dosc duze. Tutaj mysle ze nie ma co wchodzic w jakies ogromne szczegoly - Twoje foldy, spowodowane sa typowo Twoim calling range pre, wiec to na to, warto popatrzyc w pierwszej kolejnosci.
Generlanie wszystko wyglada mocno straight forward, oraz jednak fit or fold - inaczej mowiac, nie exploitujesz tendencji playerpoola.