Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nl10 FR starsy

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
345 Wyświetlenia
Neoko

na poczatku mialem tego nl10 10 bb/100 przez pare 1 k rak a teraz ciagle przegrywam cos w ogole akcji nie dostaje musze zejsc na nl5 troche pograc mnie fit or fold i wiem ze fold to 3 bet mam za duzy. i granie na BB cos slabe ;/

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi

Masz ogromny fold to 3b z btn i sb, wiekszy niz z ep. Na tych pozycjach na pewno dostajesz light 3bety i tutaj pomysl o bronieniu sie na te 3bety, 4-betami lub callami (z pozycja).

Pomysl o wiekszej agresji, masz bardzo szczery second barell, wiecej cbetuj + wiecej 2nd barelluj w dobrych spotach. Np. na boardzie 633K mozesz grac 2 beczki aby wyrzucic pocket pary.

Lepiej odpowiadaj na agresje przeciwnikow, pomysl o floatingu, raisowaniu cbetów. Wiecej betuj vs missed cb flop i missed cb turn.

Pomysl o obronie blindow. Troche malo 3-bet 5,6 z BB. Bron sie vs SB 3-betami, callami. Przeciwnicy beda latwo odpuszczac, szczegolnie jesli stealuja duzo z tych pozycji. Ogolnie polecam ogladnac filmiki o blindwar.

Odpowiedz
Cytat
xTcWarMaster

Musisz koniecznie poprawić odpowiedz na 3bet.

call:8 fold:85 reise:7

Aż mam dreszcze, to jest tak czytelne, że masa regów już pewnie bije any2 bez patrzenia na pozycje, stół etc. Przez taka odpowiedz na 3bet nie możesz grać na flopie, bo oni wolą zgarnąć twoje otwarcie i tyle.

Odpowiedz
Cytat
mgrudzie

Patrząc na wyniki pozycyjne można się zastanowić, czy nie za mało wygrywasz z późnych pozycji (BTN, CO). Na pewno kwestia próbki, bo co to jest 2,5k hands. Ale możesz na to zwrócić uwagę.

Bardzo mało callujesz 3bety, a dużo foldujezs. To do poprawy na pewno.
Cold call u ciebie tez chyba to prawie same pockety co? Jak narazie to nie musi być błąd, ale idąc wyżej warto mieć jakiś szerszy range niż 22-88.
Po stealu zawsze prawie foldujesz do resteali. Na regów wcale tak nie musisz grac. Pooglądaj jakieś produkcje i podszkól się w tym temacie.
B.dużo też foldujesz do steali.

CBet dość niski. Ale IP i OOP cbetujesz tyle samo - nie wykorzystujesz pozycji.
B.dużo foldujesz do donkbetów. Spokojnie możesz więcej floatować i raisować.
skip cbet = czek/fold u ciebie - na regów będziesz musiał pokombinować żeby tak nei grac.
Bardzo mały masz czekraise, mało betujesz vs missed cbet.

Ogólnie jesteś mało agresywny, bardzo 'szczerze' grasz i nei valuebetujesz odpowiednio THIN.
Mały cbet turn, dośc dużo za to sam pasujesz do cbetów na turnie.
Nie grasz delayed cbetów a to jest pożyteczna broń.

River mała próbka bardzo ale pamiętaj żeby umieć foldować. Masz narazie cbet/call 2/3 razy - jeśli tendencja się utrzyma to może oznaczać, że nei umiesz zrzucać.

Odpowiedz
Cytat