https://upswingpoker.com/hand/?hand=sL5zCFmA

Ja bym grał 4-bet/fold preflop. As played jak widzisz x/r na turnie, to folduję. Co tam gorszego to robi? Nie widzę słabszych rąk, które by to robiły.
na nl10 nikt Ci nie zrejzuje z niczym gorszym w tej sytuacji, co najwyzej AQ jakieś, mysle ze ez fold.
teoretycznie moze miec combo drawa ale przy 99 tez bym foldowal, on sie skomitowal nie ma bata ze odpusci tym bardziej z takimi statami
No dobra ale co Wy mu dajecie w raising range, bo po akcji check check Flop to wygląda to dosyć dziwnie? sety powinien betować na flopie? jeśli nie zrobił tego na flopie to po co grać raise turn? nie lepiej dać się wystrzelać dla przeciwnika i pozwolić z pozycją na to żeby odjebał jakiegoś spazza? Ja wiem, że raise Turn, x/r i tego typu akcje na micro większość czasu to nuts ale tutaj jakoś ta historia nie trzyma mi się kupy
Napisane przez baadnewz01
No dobra ale co Wy mu dajecie w raising range, bo po akcji check check Flop to wygląda to dosyć dziwnie? sety powinien betować na flopie? jeśli nie zrobił tego na flopie to po co grać raise turn? nie lepiej dać się wystrzelać dla przeciwnika i pozwolić z pozycją na to żeby odjebał jakiegoś spazza? Ja wiem, że raise Turn, x/r i tego typu akcje na micro większość czasu to nuts ale tutaj jakoś ta historia nie trzyma mi się kupy
Może i kupy się nie trzyma, ale to przeciwnik, który nie ma tam blefów. Gościu ma 3b total 5, a x/r turn 6. DO tego WonSD 51. Odpuszczam i gram next hand
Pewnie tak jest, a ja pierdole jak potłuczony,doszukuję się cholera wie czego, a na koniec mówię ooooo a jednak miał
Ja takie akcje na boardzie z dwoma możliwymi FD calluję do showdownu, o ile nie wejdzie żaden draw. Wiadomo, micro + nit to takie zagrania są nuts heavy, ale moglibyście się zdziwić jak często da się złapać tam blefa. W tym konkretnym rozdaniu vs nit to grałbym x/c turn, dopiero po check backu bet river co najmniej 2/3 i niech bluffcatchuje jakieś TT, JJ, AK, KQs, czy cokolwiek innego tam ma z tym niskim 3betem
I jeszcze warto wziąć pod uwagę, że nasza ręka w tym rozdaniu nadal ma 5 outów vs 6 combo KK. AA i QQ ma łącznie 4 combo, więc ten sizing raisa na turnie na spokojnie można callować moim zdaniem. Jeśli foldować, to dopiero na riverze
wszytjkio fajnie pieknie asle masz 12% na improove, a 88 na dupe bo gosc wsunie tam 100% czasu i co wtedy fold 88%?
kurde w sumie ma tylko 9 aalbo drawa , hmm sam nie wiem moze lepiej wsunac, call odpada imo po co dawac mu za darmo wrawowac.
ad3. wsowam jednak, agresje jakas tam ma , rozumie re imo powinien miec enough drawow
ad 4 grr a moze nie , ktos policzy ile ma kombo 9 a iile kombo drawow ? ile moze miec CD 4 ? 5? a 9 teoretycznie duzo wiecej.
Mając 3bet 5% to on tam nie ma żadnego 9x. Jak dla mnie to jakiś FD, QQ, JT, AA/KK lub kompletny blef z dupy. Grając 3bet shove turn wyrzucasz wszystko oprócz QQ+ i JT z FD, ja wolę grać call i bluffcatchować rivera jeśli nic nie wejdzie. I na pewno nie zagra 100% czasu all-in river, co najwyżej 60%
Napisane przez PhoenixAssassin
Mając 3bet 5% to on tam nie ma żadnego 9x. Jak dla mnie to jakiś FD, QQ, JT, AA/KK lub kompletny blef z dupy. Grając 3bet shove turn wyrzucasz wszystko oprócz QQ+ i JT z FD, ja wolę grać call i bluffcatchować rivera jeśli nic nie wejdzie. I na pewno nie zagra 100% czasu all-in river, co najwyżej 60%
kuknolem replay
fakt ze koles czeknol flopa... zcapowal sie imo na 9x, i kombosy.
Nie ma tam KK AA
imo 9 najbardziej prawdopodobnia. co do 5% jesli tak to ma tam AAKKAdKd, ijest mega slaby ze wciaga z AA KK na takim flopie.
ogolnie pojebana akcja , musialbym samto zagrac zeby wiedziec jak. poza tym ocb w tych statach ?
co jest po vpip i pfr?
TJ fd spoko. to 2 rece. 9 tek jesli je 3b moze miec z 16 kombo, nie wiem AI musi podpowiedziec.
Napisane przez DzikiHenry
Nie ma tam KK AA
2OC, TT-QQ. Jak najbardziej nadal może mieć KK+
9 tek jesli je 3b moze miec z 16 kombo, nie wiem AI musi podpowiedziec.
Jakie 9x on tam może 3betować twoim zdaniem mając 5% 3bet? Co najwyżej 1 combo quadsów tutaj widzę, ale pewnie też rzadko, bo 99 częściej zagra call preflop z tym 3betem
jasne , klucil sie nie bede bo i tak nie wiemy co mial i jaki mial range. Powiedzmy ze twoja rozkminka jest trafniejsza
Napisane przez PhoenixAssassin
Napisane przez DzikiHenry
Nie ma tam KK AA2OC, TT-QQ. Jak najbardziej nadal może mieć KK+
9 tek jesli je 3b moze miec z 16 kombo, nie wiem AI musi podpowiedziec.
Jakie 9x on tam może 3betować twoim zdaniem mając 5% 3bet? Co najwyżej 1 combo quadsów tutaj widzę, ale pewnie też rzadko, bo 99 częściej zagra call preflop z tym 3betem
KK+ nie powinno betować Flopa? Raise Turn z KK+ tym bardziej nie ma sensu. Imho te KK+ jest mocno naciągane
Powinno, ale nie każdy zabetuje. Nieraz widziałem checki z OP na micro, zresztą wyżej też. Jeśli villain ma KK+, to raise na turnie jest o wiele lepszy od calla vs ten sizing od hero. Ciągnie value od drawów i Qx, nawet większego sizingu raisa mógłby użyć
Nie musiął betowac gra ip ma scary borad na wielu kartach w turnie nie wie co robic. Wydaje sie ze na turnie jak PheonixAssassin napisał c/c jest lepszy. Na river czasami sie zatrzyma i nie zabetuje.
Brakowało mi takich dyskusji ;D Ten sizing nie jest poprawny na turnie na double fd + q high, oczywiście obroni się, ale jeżeli ma wyindukować random blefy to dobrze. Dokładnie to potencjalnie osiągnałęś w tym rozdaniu, no może z wyjątkiem tego folda na końcu
nie no snap call turn i snap any non diamond river