Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL10 A9s

8 Posty
6 Użytkownicy
5 Reakcje
873 Wyświetlenia
Araxuss12

MP BTN i SB to fishe. Fajny stolik miałem przez chwilę, jedynie CO to reg który zrzucił preflop. Ręka dobrze zagrana bo wygrana, ciekawi mnie co sądzicie? Spazz czy dobrze zagrane?

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
bikmak99

Turbo spazz. To że to fisze to nie znaczy, że nie zdarza im się trafiać dobrych układów. Szczególnie jak jest ich trzech. A czy twoja top parka to dobry układ na tym flopie? Na domiar złego walisz pota, będąc bez pozycji. Pomysl ile jest złych dla Ciebie kart na turnie.

Odpowiedz
Cytat
Araxuss12 Autor wątku
Araxuss12

No właśnie dlatego gram za pota bo MP ma w range masę overcards a reszta może mieć masę draw. Wcale nie muszą tam mieć setów i pocket pair bo to nie redzy co dokładają do multi pota pockety pod seta. As na turnie mi pomaga bo bije wyższe AX mając top 2 pary gram mocno bo dalej boje się draw. 8 na river średnio mi się podoba ale pula jest duża więc gram po prostu jam bo liczę że nie miał tej 8. Spodziewałem się zobaczyć raczej AX u niego.

Odpowiedz
Cytat
mat2000

Sorki, ale ręka jest zagrana chujowo i to, że jest wygrana nie ma żadnego znaczenia.
Generalnie db z bb prawie nigdy nie ma sensu, bo średnio ogarniętm przeciwnikom będzie się przeciwko takim zagranim łatwo grało. Repujesz 2 pary+, a masz tptk, która rzadko się utrzyma, oop, na niskim dynamicznym boardzie. Co robisz jak dostajesz raisa? Do tego przeciwnik jak widać jest sticky.
Jeżeli wiesz, że przeciwnik jest cs i nie będzie foldował QQ które powinny tu iśc snap do mucka, to pot turn i jam river jest ok, natomiast problemem jest to, że nigdy w takiej sytuacji z ta reką nie powinieneś się znaleźć.

Odpowiedz
Cytat
aleasy77

Po za Ax w pikach, ja nie widzę innych, żeby sprawdzały donk pot size bet w kilkuosobowej puli, a nieraz też mogą zagrać nut flush draw przez raise. Fishe to tym bardziej będą dokładać, niejednokrotnie calluja z SB najniższe pockety, na buttonie tez będą sporo sprawdzać, nie wykluczam tam tez jakiegoś 76s.
Trzeba wziąść też pod uwagę, że są pasywni też fishe, ktorzy nie przebijają z setami w takmi spocie na flopie tylko grają call do końca.

Odpowiedz
Cytat
Araxuss12 Autor wątku
Araxuss12

Na raise easy folduje :-) proste, a fish osioł może callnac pot beta z AJ AQ AK czemu nie, oczywiście grając pot beta liczę że biorę ta pulę na flopie jak dostaje call nie jestem super happy bo widzę u niego sety i over pair ale że spadł As to pojechałem do końca z tym. Wiem że ręka jest trochę spazzem sam miałem takie wrażenie dlatego to wrzuciłem do oceny. Nie rozumiem też jak on mógł callnac QQ na jam na river. Ręka też nietypowa bo same fishki w spocie.

Odpowiedz
Cytat
Adams911

Hola hola ja bym tak nie hejtował tu kolegi. Jedynie bet na flopie mi się średnio podoba.
Na turnie sam bym walił dużo (gość nie zrzuci nigdy AT-AK spade) a my mamy 90% czasu nutsy tutaj wdg mnie pot to może lekka przesada ale riv już std nic na nie bije może jakieś zabłąkane 87s 86s.

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Bierz pod uwagę,że flop tutaj to jakieś 95% rozdania. Valuebetować gdy trafiamy monstera każdy potrafi.

Odpowiedz
Cytat