Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL10 35k FR

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
600 Wyświetlenia
wg123
PokerStrategist

Cześć,
wrzuta stat trochę results oriented. Po udanym początku na NL10 (100k hands 5bb/100) przyszedł kryzys, z którego nie mogę się wydostać i nie mam pojęcia czemu, wydaje mi się, że jak na te stawki gram całkiem ok :facepalm: Wariancja też to nie będzie, bo próbka jest raczej za duża na downswing (tu wrzucam tylko "ostatnie" ręce).

Prosiłbym Was o znalezienie leaków. Ja nie mam za bardzo pomysłu co mogę zmienić. Wiem, że utrzymuję cały czas niskie staty donkbet, x/r f, raise cbet i nad tym akurat pracuję (chociaż imo to nie powinien być wielki problem na moich stawkach, widziałem graczy z wyższych stawek, którzy wygrywają a też nie mają rozwiniętych tych zagrań).

Bardzo dużo tracę w sytuacji "Call 3bet pre" chociaż imo mój Ft3bet nie jest zbyt niski (?), nie calluję jakoś marginalnie.

Czerwona ogólnie leci w dół 12bb/100, co uniemożliwia mi nieprzegrywanie przy card deadzie albo action deadzie.

Obniżyły mi się restale (nie wiem dlaczego, być może wina runa), zawsze utrzymywałem je na odrobinę wyższym poziomie.

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
rusher88
PokerStrategist

Siema.

Pierwsza sprawa, to że swing może być sporo większy niż 35k hands. Nie mówie, że go masz, ale chodzi o to, że musisz wiedzieć, że taka próbka jest, no powiedzmy szczerze... bardzo mała :)

Fold to 3bet masz wysoki na LP, ale to nic dziwnego przy szerokich stealach. Zwróciłbym raczej uwagę na to co dzieje się na EP/MP. Masz tu 9 i 15 RFI i foldujesz odpowiednio 37 i 48, nie mając szczególnie dużego 4betu. Range jaki bronisz vs 3bety to z kolei 5,5 na EP i 7,8 na MP. Kluczowe pytanie, to czy to nie jest przypadkiem SPORO szerszy zakres, niż ten, którym dostajesz 3bety vs te pozycje. Nie brakuje graczy, którzy 3betują <3% vs EP/MP.

Sam 3betujesz bardzo mało na EP/MP, lekko to rośnie w stronę BU, czy z blindów - zalezy od playeroola, ale zobacz, czy nie da sie wiecej. Poza tym sporo foldujesz vs 4bety, ale to pewnie z tego powodu, że przeciwnicy 4betują głownie nutsy.

Fold to squeez 50? I głównie callujesz. Też pewnie warto zobaczyć.

Tu masz serie muckiego, która powinna rozwinąć u Ciebie trochę raisey, check raisey czy float. Jest jeszcze osobna seria o donkbetach - ta poniżej.
https://polska.pokerstrategy.com/video/?query=the+next+level&content_type=0&game_type=0&table_size=0&language%5B%5D=en&language%5B%5D=pl&submit=Szukaj

https://polska.pokerstrategy.com/video/?query=nie+b%C4%85d%C5%BA&content_type=0&game_type=0&table_size=0&language%5B%5D=en&language%5B%5D=pl&submit=Szukaj

Patrzę na twoje staty postflop, póki co na CB i nie widze tutaj nic konkretnego w samych statach. Cbetujesz w zasadzie zupełnie 'normalnie', przy czym nie check/foldujesz vs float, raczej callujesz. Jeśli tu jest problem, to raczej w doborze sytuacji/spotów, niż jakiś typowy leak, gdzie przeginasz mocno w jedną lub w drugą, bo tego tu nie ma.
Na turnie jest trochę inaczej z tym floatem, bo tutaj foldujesz już ponad 70% na taką akcje.

Jesli chodzi o foldy vs cbety, to najpirw popatrzmy na to jak callujesz i... tutaj w sumie w oczy rzuciło się np. to, że na SB callujesz więcej niż na BU :) Kolejna sprawa, to relacja zakresów pozycyjnych i Twoich foldów - na każdym streecie masz ponad 40% fold i tutaj znów przyglądałbym się spotom i zakresom jakie grasz. Widzisz, Ty głównie callujesz, bardzo mało przebijasz, przez co bazujesz jedynie na equity i ewentualnie checkach przeciwników, ale nie na fold equity.

To co najbardziej zwróciło moją uwagę, to Twój winrate pozycyjny - dokładniej, to BU. Ty praktycznie nie wygrywasz na BU! Na EP praktycznie BE, co dramatu i tak robić nie powinno, na MP juz lepiej, na CO wygrywasz póki co najwięcej, ale na BU po prostu BARDZO mało. Albo to run, albo najprawdopodobniej Twój 60% zakres jaki grasz, robi Ci problemy postflop. Być może za dużo strzelasz, lub w złych spotach, czy nie doklejasz się od puli itd itd. powodów niestety może być cała masa i bez dokładniejszego wglądu, ciężko jest strzelać co dokładnie się tutaj dzieje. Tak czy inaczej, skierowałbym sporo uwagi na grę na BU, jeśli to się nie zmieni - jak wspominałem, to może być run, ale jednak warto się przekonać, czy to nie coś innego, czyli coś w Twojej grze :).

Odpowiedz
Cytat