Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nl10

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
253 Wyświetlenia
elbudowiec

drugi raz zaatakowałem NL10 i poległem. pierwszy spadek (ok 4 tys rak) to kilka coolerow, drugi (ok 8,4 tys) to moja beznadziejna gra. po przegraniu kilku kluczowych rozdan (ja bylem mocnym faworytem gdy wszystkie zetony znajdowaly sie na stole) zaczynalem grac jak tight passive z cs mod.
zastanawiam sie czy wracac na NL5 :facepalm: i jakis czas tam pograc czy zostac na tym limicie, na ktorym probuje sie zadomowic
bankrol mam dokladnie taki sam gdy zaczynalem - wyrobilem kilka bonusow
prosze o pomoc

pop-up zawiera tez rozdania z NL5

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
rusher88

Siema.

Jednak zdecydowanie lepiej by bylo, gdybys wyfiltrowal tez staty w popupie tylko z NL10.

Poki co zakladka reports pozycyjne mowi mi:

- PFR z EP/MP u Ciebie jest podobne ( mysle ze probka powoduje ze EP jest wieksze ), a jednak z HJ mozesz otwierac szerzej niz z EP

- PFR z CO = PFR z BU, czyli znow jest duze prawdopodobienstwo ze grasz tam zbyt plasko

- mysle ze nie do konca rozumiesz gre pozycyjna -> cbetujesz lekko ponad 50% z EP, gdzie masz mocny range, jestes OOP i musisz sie grac dosc straight forward, natomiast na BU, gdzie masz szerki range, mozesz dostosowac linie, pot controlowac itd. masz cbet bardzo wysoki

- od turna cbetujesz raczej bardzo szczerze, co nie jest problemem akurat na NL5/10

- plaski 3bet -> nie wykorzystujesz pozycji ( znow ). To samo ze squeezami.

- widac tez ( moze to byc wina probki! ) ze dosc dziwnie rozklada sie Twoj 4bet. CO/BU 4betujesz zdecydowanie wiecej, niz z SB, gdzie ten 4bet tez powinien byc szerszy, tym bardziej ze OOP przeciez nie chcesz callowac AK/QQ, czy nawet KK/AA.

- na pozycyjny WTS/W$SD potrzebna jest duza probka. Overall niestety nie widze.

Generlanie po tym co tutaj widac, wyrazie nie grasz pozcyjnie - nie wykorzystujesz przewagi, jaka daje pozycja itd.

Nastepnym razem, wrzuc screen popupa z danego limitu.

Odpowiedz
Cytat