Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL10 20k FR

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
288 Wyświetlenia
Blad3K

Witam,
Gram NL10 już jakiś czas i mam problem bo właściwie jestem na break even. Nigdy jeszcze nie wrzucałem statystyk do analizy więc jeżeli potrzeba zamieścić jakieś dodatkowe informacje to z chęcią ich poszukam. Staram się grać ABC gdyż te stawki wymagają takiego podejścia ale na pewno jest wiele leaków do poprawy.

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
preludiumm

Jeśli masz do zagospodarowania parę BI, to polecam wzięcie coachingu, zobaczysz, że większość (a na pewno te podstawowe) leaków, zniknie jak ręką odjął. Co ja Ci mogę powiedzieć to:

- dość płaski call open i można łatwo określić Twój calling range.
- raise first ładnie rośnie w zależności od pozycji. Na EP na ringach może otwierałbym ciut mniej niż Ty, natomiast na CO i BU więcej. (W szczególności poluźniłbym się na CO, gdzie imo otwierasz za mało). Na SB też nie ma co przesadzać, w końcu gramy bez pozycji, ale wierzę, że wybierasz dobre spoty do steala (np. ktoś za duzo folduje) i atakujesz go z A2C i jest to profitowe.
- masz spory f3bet i sądzę, że bierze się to z tego, że na wczesnych pozycjach otwierasz po prostu szeroko (12% jak na ringi to jednak trochę jest) przez co bardzo często się zrzucasz. Zagranie 3bet vs Twój open jest autoprofitowy. Nie mówię że to jakiś mega leak na tych stawkach, bo na pewno nie, natomiast tylko zwracam uwagę.
- względnie mały 4bet, ale to złe miejsce, zły czas na light 4bety, chyba że regi zaczynają protestować i wykorzystywać Twój f3bet. Jeśli zauważysz, że coś kombinują po prostu 4betuj CRE.
- 3bet masz niski. Bardzo dużo regów ma f3bet na Twoim poziomie, a to znaczy, że czynią Twój 3bet autoprofitowymi. Wykorzystuj to!
- nie limpuj.
- cbet fajny, na NL10 mógły być ciut wyższy pewnie z racji tego, że jest więcej graczy grających fit or fold. Szkoda natomiast, że nie widzę Twoich cbetów na T i R.
- A propos graczy grających fit or fold to grasz fit or fold =D masz taki call open, że dostaniesz mega kredyt
- mało re-stealujesz i dużo foldujesz vs steal.
- x/r to tylko mega uber hiper duper nutsy. Na tych stawkach dostajesz od regów niesamowity kredyt na to zagranie, szczególnie na T. Wal śmiało.
- AFq na T i R stosunkowo niskie, możesz stawiać za mało vbetów.
- Nie betujesz IP gdzie tutaj zwykle brak cbeta to jest give up.
- raise cbet też masz nutsowaty.

To tyle co się rzuca w oczy. Trochę chaotycznie, ale przyjdzie rusher to zanalizuje lepiej ;P a że nie wiadomo kiedy przyjdzie to spróbuj coś podziałać z tym co ja napisałem.

pozdro

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Siema.

jestem, jestem :P jak to nie wiadomo, co nie wiadomo, ja wszedzie jestem :challenge

A teraz tak powaznie, patrzac na staty:

- dość płaski call open i można łatwo określić Twój calling range.

Owszem, tyle ze na NL10 to nie jest jakis problematyczny leak. Warto wiedziec, ale nie trzeba wiele z tym robic.

- raise first ładnie rośnie w zależności od pozycji. Na EP na ringach może otwierałbym ciut mniej niż Ty, natomiast na CO i BU więcej. (W szczególności poluźniłbym się na CO, gdzie imo otwierasz za mało). Na SB też nie ma co przesadzać, w końcu gramy bez pozycji, ale wierzę, że wybierasz dobre spoty do steala (np. ktoś za duzo folduje) i atakujesz go z A2C i jest to profitowe.

Dokladnie. Jesli chodzi o range EP/MP, to duzo zalezy od doboru stolow i tutaj po prostu trzeba patrzc na to w filtrach, czy gramy dane rece profitowo czy nie. Co do maxymalizowania gry IP ( steali ) to zgoda + warto zwracac uage na spoty gdzie stealuje z SB i mamy goscia z duzym fold vs steal, czy grajac postflop nie robimy z tego -EV spota.

- masz spory f3bet i sądzę, że bierze się to z tego, że na wczesnych pozycjach otwierasz po prostu szeroko (12% jak na ringi to jednak trochę jest) przez co bardzo często się zrzucasz. Zagranie 3bet vs Twój open jest autoprofitowy. Nie mówię że to jakiś mega leak na tych stawkach, bo na pewno nie, natomiast tylko zwracam uwagę.

Dokladnie :)

- względnie mały 4bet, ale to złe miejsce, zły czas na light 4bety, chyba że regi zaczynają protestować i wykorzystywać Twój f3bet. Jeśli zauważysz, że coś kombinują po prostu 4betuj CRE.

Tak to mniej wiecej wyglada, tyle ze zanim zaczniemy szalec z light4betami, to warto poznac cala teorie z czym/kiedy/na kogo i jakim sizingiem.

- 3bet masz niski. Bardzo dużo regów ma f3bet na Twoim poziomie, a to znaczy, że czynią Twój 3bet autoprofitowymi. Wykorzystuj to!

faktycznie mozesz pomyslec nad tym, aby z pozycja 3betowac czesto. Majac przeciwnikow z Ft3bet takim jak Twoj mozesz profitowo 3betowac takich graczy z any2 w zasadzie.

- nie limpuj.

;)

- cbet fajny, na NL10 mógły być ciut wyższy pewnie z racji tego, że jest więcej graczy grających fit or fold. Szkoda natomiast, że nie widzę Twoich cbetów na T i R.

ja bym powiedzial ze nie ciut, a sporo wyzszy moglby byc. Wg mnie na NL10 zalezy to glownie od stosunku ilosc TAGow do ilosci fishy. Wiekszosc TAGow nadaje sie do CB z any2 w kazdej sytuacji.

- A propos graczy grających fit or fold to grasz fit or fold =D masz taki call open, że dostaniesz mega kredyt

Chodzi tutaj o to, zebys uruchomil floating/bluffraise vs TAGi, ktore graja fir or fold/ABC itp. Po prostu zacznij wykorzystywac to, ze wielu z Twoich przeciwnikow gra CB flop ~80 i bet/fold 60%+

- mało re-stealujesz i dużo foldujesz vs steal.

Troche wiecej gry z blindow + szczegolnie z SB. zastanow sie tez nad profitem plynacym z gry BB vs SB.

- x/r to tylko mega uber hiper duper nutsy. Na tych stawkach dostajesz od regów niesamowity kredyt na to zagranie, szczególnie na T. Wal śmiało.

Ale zanim zaczniesz "walic smialo" ( :D :D ) pomysl troche o tym, na kogo to robisz. Owszem, pelna zgoda co do tego ze c/r jako bluff bedzie wchodzil nagminnie, ale warto tu jednak poznac najpierw teorie, zeby wiedziec na kogo to jest autoprofit a na kogo nie.

- AFq na T i R stosunkowo niskie, możesz stawiać za mało vbetów.

Fakt, niskie, ale ciezko mowic z jakiego powodu. Inna sprawa ze niska agresja na T/R, jest na NL10 raczej normalna. AF jest ~2, wiec mysle ze nie powinno byc dramatu, o ile bet/foldy pojawiaja sie wystarczajaco czesto.

- Nie betujesz IP gdzie tutaj zwykle brak cbeta to jest give up.

Chodzi tu o gre vs miss CB, gdzie po prostu nie kradniesz potow. W wiekszosci check rywali to check/fold. betuj wiecej, jesli ktos nie cbetuje.

- raise cbet też masz nutsowaty.

To jest obv. przy tak duzym FtCB. Do poprawy :)

Duza czesc z tego co Ci napisalismy, nie stanowi dramatu, czy nawet problemu na NL10, co zreszta widac na wykresie. raczej skup sie na poprawie tego, co bezposrednio wykorzysta leaki twoich przeciwnikow.
No to gl :)

Odpowiedz
Cytat