Przejdź do forum
NL micro FR - regul...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL micro FR - regularne

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
614 Wyświetlenia
Druneski

Hej,

Moje staty z ostatniego półtora miesiąca z limitów głównie NL 10/16 + z 20k rąk z NL25 wszystkie tylko z regularnych stolików.

Dopiszę kilka moich przemyśleń o swojej grze jak patrzę na własne statystyki, bo nie wiem czy się tym należy przejmować czy nie. Widzę też różnicę w swojej grze między zoomem a dynamiką regularnych stołów. Ale jak sam na siebie patrzę to wydaje mi się, że gram strasznie weak.

- skip cbet/fold przede wszystkim to u mnie patologia, jak nie betnę to foldnę, zazwyczaj wydaje mi się że w dobrych momentach odpuszczam nie pakując się w spota niepotrzebnie, no ale chyba przeginam. Tym bardziej że nie mam zagrania skip/raise, na T coś próbuję na floatera, ale na F nie koniecznie widzę gdzie mogę tego używać, calling range też zresztą praktycznie nie mam. To samo jak IP skip na T to na R oddaję jeśli ktoś to widzi.
- do 3betów się składam się strasznie, nie mam calling rangeu, nad tym chciałbym popracować na pewno,
- 4bety mam chyba nitowe, na zoomie więcej light 4betowałem, tutaj widzę mniej villainów, na których mogę robić autoprofity 4betując, przez co te staty wyglądają jak wyglądają. Ale z drugiej strony 4bet premium hands pokazuje, że aż takim nit dziadem raczej nie jestem,
- nie donkbetuję, ale z tym staram się coś zrobić już i wprowadzać to zagranie,
- jakoś cbet na F OOP mi spadł mocno, chyba aż za bardzo, tym bardziej w połączeniu ze skip cbet/fold... ale też wydaje mi się, że wiem kiedy cbetować for bluff, ale tak wychodzi,
- mnie stealuję z CO i BTN i choć szukam sobie do tego dobrych sytuacji, to widzę tam dużo szersze calling range niż takie snap foldowanie jak na zoomie, nie wiem czy nie za mało jednak stealuję mimo wszystko.

+ mam dwa pytania o statystyki, odnośnie matrycy callopenu w CC z MP mi jakaś patologia wychodzi, mam co prawda MP vs EP CMPvEP (MP Call vs EP) i MP vs MP CMPvMP (MP Call vs UTG ?!) i to tak powinno być, czy tutaj jakiś błąd HMa jest, czy ja źle szukam?
Oraz czy da się rozbudować ten mini popup vs check/raise coś analogicznie dla raise'ów - te staty znalazłem w Facing Check Raise, jest coś alternatywnego dla raiseów IP? I czy warto się tym interesować, bo póki co zrobiłem sobie to testowo, ale tak naprawdę mało z tego korzystam.

To by było tyle ode mnie :) Nie wiem czy za bardzo nie kombinuję, bo mimo dość prostej, czytelnej gry profituję i tak. Ale no ale, chciałoby się robić to lepiej tym bardziej że na te 25tki dopiero się wstrzelam i to też z różnym wynikiem, a im dalej tym moje weak abc to może być za mało. Jak coś dopisać, dopowiedzieć to śmiało pytać.
Pozdrowienia :fdrink

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
rusher88

Napisane przez Druneski

- skip cbet/fold przede wszystkim to u mnie patologia, jak nie betnę to foldnę, zazwyczaj wydaje mi się że w dobrych momentach odpuszczam nie pakując się w spota niepotrzebnie, no ale chyba przeginam. Tym bardziej że nie mam zagrania skip/raise, na T coś próbuję na floatera, ale na F nie koniecznie widzę gdzie mogę tego używać, calling range też zresztą praktycznie nie mam. To samo jak IP skip na T to na R oddaję jeśli ktoś to widzi.

Wiesz, to jest na pewno cos, na co warto zwrocic uwage, ale sam fakt ze to sie pojawia, nie oznacza od razu ze tracisz tu kase. OK, pewnie da sie nad tym pracowac, ale tu bardzo istotny jest dobor spotow, oraz range do cbetow i checkow ---> jesli chodzi o c/r to zauwaz ze bardzo malo osob ma jakikolwiek XR as PFR -> jesli juz, to rob to na osoby, ktore betuja bardzo duzo vs skip CB, oraz ewentualnie dorzuc do tego zakresu jakies value hands, jesli spodziewasz sie od przeciwnika, ze lubi levelowac

- do 3betów się składam się strasznie, nie mam calling rangeu, nad tym chciałbym popracować na pewno,

na pewno ta stata, jest troche napompowana Twoim range z poznych i tu znow nie sama stata jest wazna, ale dobor spotow/zakresow i to, kto statystycznie gra na Ciebie 3bet. Pamietaj o tym, ze na goscia FtSteal95% bedziesz mial 100% range i Ft3bet typu 90% bedzie zupelnie normalny. Ta stata lubi sie pompowac na spotach tego typu i to w cale nie oznacza ze jestes exploitowany.

- 4bety mam chyba nitowe, na zoomie więcej light 4betowałem, tutaj widzę mniej villainów, na których mogę robić autoprofity 4betując, przez co te staty wyglądają jak wyglądają. Ale z drugiej strony 4bet premium hands pokazuje, że aż takim nit dziadem raczej nie jestem,

Co by nie bylo FR, to FR, wiec tutaj ciezko bez dynamiki grac szeroko 4bety for value - zazwyczaj jestes w stanie sporo bluffowac 4betem -> w ta strone bym sie rozgladal.

- nie donkbetuję, ale z tym staram się coś zrobić już i wprowadzać to zagranie,

To na pewno jest arte uwagi, szczegolnie kiedy popatrzymy na pasywna obrone blindow.

- jakoś cbet na F OOP mi spadł mocno, chyba aż za bardzo, tym bardziej w połączeniu ze skip cbet/fold... ale też wydaje mi się, że wiem kiedy cbetować for bluff, ale tak wychodzi,

Ciezko cos powiedziec z samego numerka ( mowie o konkretnych sytuacjach ), ale trzeba jasno powiedziec ze 44% i tak duzy XF, to generlanie ~kiepskie polaczenie. Moze kiepsko dobierany zakres do stolika, moze cos nadinterpretujesz/etc... anyway na pewno zwrocilbym na to wiecej uwagi.

- mnie stealuję z CO i BTN i choć szukam sobie do tego dobrych sytuacji, to widzę tam dużo szersze calling range niż takie snap foldowanie jak na zoomie, nie wiem czy nie za mało jednak stealuję mimo wszystko.

Kwestia wyczucia i... nawet jesli przeciwnicy folduja mniej niz na zoomie ( to pewnie norma ), to mimo wszystko nie oznacza ze ich leaki nie pojawiaja sie postflop - i na to rowniez trzeba zwrocic uwage.

+ mam dwa pytania o statystyki, odnośnie matrycy callopenu w CC z MP mi jakaś patologia wychodzi, mam co prawda MP vs EP CMPvEP (MP Call vs EP) i MP vs MP CMPvMP (MP Call vs UTG ?!) i to tak powinno być, czy tutaj jakiś błąd HMa jest, czy ja źle szukam?

Oraz czy da się rozbudować ten mini popup vs check/raise coś analogicznie dla raise'ów - te staty znalazłem w Facing Check Raise, jest coś alternatywnego dla raiseów IP? I czy warto się tym interesować, bo póki co zrobiłem sobie to testowo, ale tak naprawdę mało z tego korzystam.

To by było tyle ode mnie :) Nie wiem czy za bardzo nie kombinuję, bo mimo dość prostej, czytelnej gry profituję i tak. Ale no ale, chciałoby się robić to lepiej tym bardziej że na te 25tki dopiero się wstrzelam i to też z różnym wynikiem, a im dalej tym moje weak abc to może być za mało. Jak coś dopisać, dopowiedzieć to śmiało pytać.
Pozdrowienia :fdrink

Na reszte stat i na Twoje pytania, postaram sie odp. jutro, szczegolnie ze musze zajrzec w staty HMa i popatrzyc jak to wyglada :)

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Generlanie strasznie duzo foldujesz vs Cbety. W single raised pots, to na prawde _bardzo_ duzo - w 3bet potach sporo. Co ciekawe, to Twoj FtCB jest duzy nie tylko na flopie, ale w zasadzie na kazdym streecie -> stad warto pomyslec o tym czy:

a) dobrze dobierasz calling range pre
b) dobrze dobierasz spoty do calli na flopach/czy callujesz na odpowiednich graczy

Automatycznie widac, ze Twoj raise CB jest super szczery :)
Swoja droga donkbet tez masz relatywnie niski -> z czego zdajesz sobie sprawe... ale w takim razie Twoj Ft CB OOP, nie wynika z tego ze connected range wrzucasz do donketa, tylko po prostu grasz niestety dosc mocno fit or fold.

Vs miss CB na flopie wydaje mi sie, ze spokojnie mozna betowac wiecej - turn pewnie tez :)

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Mysle ze warto tez, zerknac na Twoje 3bety. Zobacz ze nawet z blindow 3betujesz dosc niskie wartosci. Popatrz na to zarowno pod wzgledem rozszerzenia bluffow, jak i value range, na graczy, ktorzy folduja relatywnie malo, a lubia callowac bo takich nie bedzie brakowalo.

Mysle ze nad calling range na LP oraz blindach musisz popracowac. Nie chodzi mi tu o to czy szerzej/weziej itp. ale kiedy patrze na:

- donkbet vs 1
- check/raise flop
- fold to CB OOP

wydaje mi sie, ze mozesz tu sporo poprawic.

Odpowiedz
Cytat