Hej,
Moje staty z ostatniego półtora miesiąca z limitów głównie NL 10/16 + z 20k rąk z NL25 wszystkie tylko z regularnych stolików.
Dopiszę kilka moich przemyśleń o swojej grze jak patrzę na własne statystyki, bo nie wiem czy się tym należy przejmować czy nie. Widzę też różnicę w swojej grze między zoomem a dynamiką regularnych stołów. Ale jak sam na siebie patrzę to wydaje mi się, że gram strasznie weak.
- skip cbet/fold przede wszystkim to u mnie patologia, jak nie betnę to foldnę, zazwyczaj wydaje mi się że w dobrych momentach odpuszczam nie pakując się w spota niepotrzebnie, no ale chyba przeginam. Tym bardziej że nie mam zagrania skip/raise, na T coś próbuję na floatera, ale na F nie koniecznie widzę gdzie mogę tego używać, calling range też zresztą praktycznie nie mam. To samo jak IP skip na T to na R oddaję jeśli ktoś to widzi.
- do 3betów się składam się strasznie, nie mam calling rangeu, nad tym chciałbym popracować na pewno,
- 4bety mam chyba nitowe, na zoomie więcej light 4betowałem, tutaj widzę mniej villainów, na których mogę robić autoprofity 4betując, przez co te staty wyglądają jak wyglądają. Ale z drugiej strony 4bet premium hands pokazuje, że aż takim nit dziadem raczej nie jestem,
- nie donkbetuję, ale z tym staram się coś zrobić już i wprowadzać to zagranie,
- jakoś cbet na F OOP mi spadł mocno, chyba aż za bardzo, tym bardziej w połączeniu ze skip cbet/fold... ale też wydaje mi się, że wiem kiedy cbetować for bluff, ale tak wychodzi,
- mnie stealuję z CO i BTN i choć szukam sobie do tego dobrych sytuacji, to widzę tam dużo szersze calling range niż takie snap foldowanie jak na zoomie, nie wiem czy nie za mało jednak stealuję mimo wszystko.
+ mam dwa pytania o statystyki, odnośnie matrycy callopenu w CC z MP mi jakaś patologia wychodzi, mam co prawda MP vs EP CMPvEP (MP Call vs EP) i MP vs MP CMPvMP (MP Call vs UTG ?!) i to tak powinno być, czy tutaj jakiś błąd HMa jest, czy ja źle szukam?
Oraz czy da się rozbudować ten mini popup vs check/raise coś analogicznie dla raise'ów - te staty znalazłem w Facing Check Raise, jest coś alternatywnego dla raiseów IP? I czy warto się tym interesować, bo póki co zrobiłem sobie to testowo, ale tak naprawdę mało z tego korzystam.
To by było tyle ode mnie
Nie wiem czy za bardzo nie kombinuję, bo mimo dość prostej, czytelnej gry profituję i tak. Ale no ale, chciałoby się robić to lepiej tym bardziej że na te 25tki dopiero się wstrzelam i to też z różnym wynikiem, a im dalej tym moje weak abc to może być za mało. Jak coś dopisać, dopowiedzieć to śmiało pytać.
Pozdrowienia :fdrink