Przejdź do forum
nl 5 QK fold do tag...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nl 5 QK fold do taga

6 Posty
5 Użytkownicy
6 Reakcje
538 Wyświetlenia
pawel9
5 odpowiedzi
Dyszka90

a tu same tagi i jak tu zyc xD

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

14 vpip, 28 vpip, 3% 3BET to tag? Mamy chyba inne zapatrywanie na to co znaczy 'TAG'. Dla mnie to najwyżej 'semi-fish', on nawet nie próbuje grać stylem TAG.

A tak poza tym nawet na niego to sigh call na turn. Ma tu masę openenderów i flushdrawów które mogą tak grać , nie tylko sety.

Odpowiedz
Cytat
Gomez224

Ja nie znam za bardzo tendencji player poola na SH. Niemniej na FR nie mam tutaj problemu z b/f na turnie. Są oczywiście pewne wyjątki. Tutaj przede wszystkim posiłkuje się kilkoma aspektami.

AF - im mniej tym bardziej skłaniam się do b/f
WTSD + W$SD - im niższa pierwsza wartość i im wyższa druga wartość powiedzmy < 20 oraz > 60 - tym bardziej skłaniam się do b/f
x/r turn jeśli jest < 10 - skłaniam się do b/f

Moje założenia się proste w takich spotach unikam gry na stacki z TPTK jeśli mam uzasadnione podejrzenia że gość grając linia bc - pre-flop oraz c/shove flop/turn ma przewagę nutsów nad blefami.

Ten gracz akurat jest specyficzny bo jest wygrywający tylko na NL5 8.3bb/100. Wyżej sobie już nie radzi (NL10 czy NL25)

Odpowiedz
Cytat
PanDuzePE

call pre, 3bet nie jest tragiczny, ale ten gość nie będzie otwierał 50% z btn, nie będzie nawet otwierał 40%. KQo bazuje na dobrych blokerach -> ktoś kto otwierał z 40+% btn bedzie foldował z 65% vs 3bet, ale ta ręka nie gra wybitnie postflop oop

flop nie czuje by to było 75% cbet, ta ręka nie ma potencjału na 3 barrel value, grałbym 33-50% flop zapewne, as played to ja gram 1/3 turn, vs 50% dla mnie to już jest izolacja na lepsze, middle pp to on zrzuca flop a już na pewno turn, vs shove to ja folduje ;)

"Ma tu masę openenderów i flushdrawów które mogą tak grać , nie tylko sety." masę? 56 4 combo, 8d9d 1 combo?, to jest zawsze 44-77, QT, jeśli calluje QTo to jeszcze gorzej + 3bet raise turn to bardzo underbluff spot as vpip, dlatego na turnie poprzez 1/3 rozszerzamy jego calling range pozdr

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

KJ, 56, jak fisz to nawet 89 może floatować chociaż nie powinien. Generalnie jestem świadomy tego co piszesz tj . Raise turn = siła, ale jak mamy tam jakiś spot catchować to będzie to jedna z lepszych okazji i nie sądzę by call to jakiś gruby blunder tu był.

Odpowiedz
Cytat